Zobacz pełną wersję : Dam Ci pieniądze jutro czyli szlag mnie trafi
Panowie, może ktoś trafił i się uporał i na dodatek wspomoże. Od jakiegoś miesiąca na poczcie na wp mam zalew maili o zarabianiu milionów itp.... Liczba domen z których jest to rozsyłane jest tak duża że nie nadążam z dodawaniem ich do filtrów anty spamowych.
Any help ?
zbyszekD7000
11-03-2015, 20:39
co za czasy nastały, dają za darmo pieniądze a ludzie nie chcą brać :)
nie tylko Ty tak masz, nawet potrafi się ten spam przez firmowe firewale przedostawać
Prawdopodobnie jedyną pomocą byłoby jakieś konto Premium czy coś w tym stylu, wtedy płacisz kasę i nie masz reklam, na darmowych kontach raczej nic nie zrobisz. W końcu muszą za coś utrzymać serwery itd, Ty nie płacisz to zrobią to reklamodawcy, a Ty musisz oglądać ich materiały.
<| MICHAŁ |>
11-03-2015, 22:10
dziwne - ja na gmailu nie mam takiego syfu
na platnym post.pl to nawet nie wiem jak reklamy wyglądają....
niestety na darmowych z onetu, wp czy gazety zawsze bylo mnostwo syfu
U mnie na o2 wszystkie "cudowne oferty" siedzą w spamie.
a ja na post.pl mam sporo tego g.... o zarabianiu kasy, z mnostwa adresow. Tyle ze mam konto od dawien dawna - z czasow promocji - zaplac za 3 lata a dostaniesz "dozywocie" gratis.
Borat1979
12-03-2015, 00:12
Bo te darmowe konta typu WP czy Onet to służą właśnie do rozsyłania takiego syfu. Nadają się tylko jakichś śmieciowy stron wymagających rejestracji czy podania adresu e-mail. Używanie tego jako podstawowego maila to nie najlepszy pomysł. Chyba, że ktoś lubi codzienna korespondencję ze spamem :)
RobertMiernik
12-03-2015, 11:29
Zmień na Gmaila.
Możesz zostawić stare konta tylko importować maile a cały spam elegancko czyści
Panowie, może ktoś trafił i się uporał i na dodatek wspomoże. Od jakiegoś miesiąca na poczcie na wp mam zalew maili o zarabianiu milionów itp.... Liczba domen z których jest to rozsyłane jest tak duża że nie nadążam z dodawaniem ich do filtrów anty spamowych.
Any help ?
Też dostaję ten spam na konta o2. Masakra :-/
Zmień na Gmaila.
Możesz zostawić stare konta tylko importować maile a cały spam elegancko czyści
Dokładnie tak zrób.
Rafał_Sz
12-03-2015, 12:39
To samo zrobiłem. Czysto i spokojnie. Tylko od czasu do czasu coś się przedostanie.
Problem polega na tym że adres z wp służył mi do tylu różnych powiadomień itp że nie jestem w stanie tego odtworzyć.....
Rafał_Sz
12-03-2015, 13:33
Ale nic Ci się nie zmieni. Pod pocztę google podepniesz sobie np. tą z WP. Maile z WP dalej będą do Ciebie przychodziły, tylko będą odfiltrowane ze spamu i będą trafiac do skrzynki gmail. Zrobisz to na PC logując się do gmail, na androidzie to dwa kliknięcia.
Ja mam oś wielu lat WP ale ostatnio coś im się psuje. Co chwila problemy z wysyłaniem i odbieraniem zarówno w telefonie jak na kompie. Wkurzyłem się i założyłem konto na outlook.com. Jest darmowe i nie dostaję żadnego syfu. Same zalety, jedna wada - jak komuś dyktujesz swój adres email to trzeba literować jak napisać outlook. Ostatnio na WP to pomimo konta premium mnóstwo syfu przychodzi. Acha, pisałem do nich 2 miesiące temu o problemach to nawet odpowiedzieć nie raczyli. Można oczywiście zadzwonić - 1 zł za min.
mehmet efendi
12-03-2015, 19:10
Se na home pl kup normalne konto.
goranick
12-03-2015, 19:15
Jeśli kiedyś (nawet dawno temu) rejestrowaliście się, logowaliście się na jakichś stronach typu: "najszybszy / pierwszy wygrywa" lub podobnych "bzdur" to lipa - niewiele da się z tym zrobić - to walka z wiatrakami. Z tego powodu mam kilka adresów : do "bzdur" i do poważniejszych spraw...
Borat1979
12-03-2015, 20:16
Problem polega na tym że adres z wp służył mi do tylu różnych powiadomień itp że nie jestem w stanie tego odtworzyć.....
Robisz przekierowanie poczty na nowy adres Gmail i potrzebne wiadomości dostajesz a spam odfiltrowuje mechanizm antyspamowy Google, który działa bardzo dobrze.
Robisz przekierowanie poczty na nowy adres Gmail i potrzebne wiadomości dostajesz a spam odfiltrowuje mechanizm antyspamowy Google, który działa bardzo dobrze.muszę to przetestować w takim razie
Robisz przekierowanie poczty na nowy adres Gmail i potrzebne wiadomości dostajesz a spam odfiltrowuje mechanizm antyspamowy Google, który działa bardzo dobrze.
Ten "mechanizm" czyta także Twoje wiadomości. Ciekawe po co?
Ten mechanizm nic nie czyta. Mają po prostu bardzo zaawansowany email gateway z dobrym algorytmem. U niektórych poziom paranoi jest zdecydowanie zbyt wysoki, bez obrazy :-).
Ten mechanizm nic nie czyta. Mają po prostu bardzo zaawansowany email gateway z dobrym algorytmem. U niektórych poziom paranoi jest zdecydowanie zbyt wysoki, bez obrazy :-).
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Google-tak-czytamy-wasze-maile,wid,16544111,wiadomosc.html?ticaid=1147f8
RobertMiernik
13-03-2015, 14:07
Jejku myślisz, że Google czyta a Onet albo Wp nie to jest to bardzo naiwne myślenie ;)
Wszyscy czytają!
Ale Google może np. wykorzystać ten mechanizm do personalizowania wyników wyszukiwania.
Na pewno wykorzystuje do personalizowania reklam i to dość szybko i efektywnie.
koniuXR3i
13-03-2015, 14:29
Jejku myślisz, że Google czyta a Onet albo Wp nie to jest to bardzo naiwne myślenie ;)
Wszyscy czytają!
Ciekawe co wyczytuja z tych moich maili!!
RobertMiernik
13-03-2015, 15:21
No cóż jeśli czytają wszystko to patrząc na folder spam, to wyczytali mi minimum 6 metrów i to tylko z tego miesiąca, bo ze 100 maili mam od 5 do 7 centymetrów...
Borat1979
19-03-2015, 01:52
Ten "mechanizm" czyta także Twoje wiadomości. Ciekawe po co?
A myslisz, że Onet czy WP nie ma podobnych mechanizmów?
Jak chcesz mieć pocztę, do której nikt poza tobą nie ma dostępu to pozostaje jedynie własny serwer w domu.
Władca Pixeli
19-03-2015, 03:05
To, że jak zaglądam do internetowych sklepów foto i kilka minut później widać reklamy sprzętu, który właśnie przeglądałem to dla wszystkich jest normalne.
Ostatnio pokazały się u mnie reklamy programów, których nigdy nie szukałem w domu.
Po zalogowaniu na gmail okazało się, że reklamy, które pokazują się obecnie pokrywają się z ofertami które ostatnio otrzymałem na gmail. Przypadek?
Oczywiście że to nie przypadek. Google zaczęło mocno przeginać. Ja z tego powodu przestałem korzystać z konta GMail. A współczuję tym, którzy korzystają z DNS Google 8.8.8.8 i 8.8.4.4. Tu dopiero Google wie o nich wszystko.
ja powoli przesiadam sie na outlook.com bo fajnie to chodzi i spamu brak. Z wp wycofałem sie juz pare lat temu...szkoda nerwów.
To ja polecę dla znających dobrodziejstwa protokołu Exchange konta pocztowe na Office 365 (płatne). Pojemność 50GB.
mehmet efendi
19-03-2015, 13:52
W przypadku używania maila bardziej âzawodowego" to sugeruje przesiadkę na home.pl.
ja mam jednego na wykupionym ftp. Wp służy do celów typu fora czy sklepy. Spamu jakby ostatnio mniej
No właśnie, co daje konto exchange w porównaniu do IMAP? Ja póki co na outlook.com nie narzekam. Jest darmowe i żadnych problemów w porównaniu do płatnego WP.
Exchange to taki rozszerzony IMAP: http://www.businessbee.com/resources/news/technology-buzz/exchange-vs-imap-email-protocols-compare/
Poczytałem artykuł z linka i dalej nie widzę zalet konta exchange dla pojedynczej osoby (co innego dla organizacji).
W sumie to wszędzie mam dostęp do netu ale jakbym pojechał gdzieś, gdzie tego połączenia by nie było, to bym nie zobaczył maili z konta IMAP np. outlook.com? Przed chwilą się na chwilę odłączyłem aby sprawdzić i nie miałem problemów, wszystkie maile widzę. Tak samo synchronizują się wysłane. Ktoś się nie przyłożył do tego artykułu.
Czy są jakieś ukryte zalety exchange bo ja takich nie widzę (dla osoby prywatnej)?
Na IMAPie nie ma np. synchronizacji kontaktów. Natomiast poczta na outlook.com to już jest Exchange Active Sync (trochę okrojony).
Przykładowo odnośnie kontaktów, to używając konto pocztowe EAS dodajemy np. w Outlooku na PC nowy kontakt wraz ze zdjęciem osoby i mając to samo konto na smartfonie od razu mamy kontakt ze zdjęciem w telefonie.
A tymczasem na WP pojawiły się śmieciowe oferty w zakresie wykorzystania sztucznej inteligencji do gry na giełdzie. Czego to ludzie nie wymyślą?