Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Drewno i beton
piotrekjeczen
05-03-2015, 00:29
Witam,
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/03/artlimited_img525675-1.jpg
źródło (http://www.artlimited.net/user/0/0/2/7/9/8/6/artlimited_img525675.jpg)
Pozdr.
wyrzykus
06-03-2015, 14:15
Dobre
2pompony
07-03-2015, 13:46
Nijakie.
W modnym w niektórych kręgach trendzie który określiłbym jako 1x.comowy, tyle, że - według mnie - na sporo niższym poziomie, co na 1x.com. Trend 1x.comowy, czyli b&w, filterek NDmilion, możliwie największa winieta i patrzymy do góry. Ale jak nie ma blasku, to i tak jest to za mało.
Niemcy maja na to powiedzenie: "besser gut geklaut als schlecht erfunden" lepiej dobrze ukrasc niz zle samemu wymyslic- tu kolega ukradl pomysl (co sam czesto robie), ale go zle przerobil i wyszlo jak wyszlo.
piotrekjeczen
09-03-2015, 00:50
Nijakie.
Masz rację. Tylko dlaczego tak mało tego typu techniki mogę zobaczyć na tymże forum ? Aż oczy bolą od kolorów i Nikonów DmiliradS. Dziękuję. Przecież tu chyba chodzi o pokazanie architektury, nieprawdaż ?
2pompony
09-03-2015, 02:03
Prawdaż.
Dlaczego tego typu techniki można tak mało zobaczyć? Bo każda maniera - zwłaszcza tak nachalna - bywa nużąca. Dlatego. Szczęśliwie minęła moda na kolorowe HDRy, minie i na rozmazane chmurki, jestem spokojny.
Bolą Cię oczy od kolorów? Jeśli uważasz, że jedyną odpowiedzią powinien być wyłącznie jeden powyższy styl, to przepadłeś, poważnie tak myślę.
piotrekjeczen
09-03-2015, 02:30
Bolą Cię oczy od kolorów? Jeśli uważasz, że jedyną odpowiedzią powinien być wyłącznie jeden powyższy styl, to przepadłeś, poważnie tak myślę.
Trzymam się go od x lat. Powiem tak... pamietam czasy na tym forum gdy w dyskusjach udzielali sie ludzie o ktorych dzis mozna spokojnie powiedziec ze w fotografi osiagneli wiele. Wowczas na tym forum ich praca byla uwazana za bezwartosciowa. Ja uwazam, że nie jest istotne pod jakim katem trzymam aparat wykonujac fotografie, nie jest istotny styl, technika... poswieć chwilę i popatrz na artlimited, nd magazine itp. niby ludzie zatrzymali sie w miejscu a jednak trzymajac sie jednej techniki tworza fotografie zapierajace dech w piersiach. Rozumiem Twoje podejscie do tematu doskonale. Ja zatrzymalem sie w miejscu, tu masz calkowitą rację... po prostu robię to co lubię, nic na siłę. Dzięki za komentarz.