PDA

Zobacz pełną wersję : Adobe PS + LR -> pakiet dla fotografików

hewirto
01-03-2015, 11:15
Mam kupionego LR 5. Chciałem dokupić PS'a, zerkam na strone Adobe i widzę, że samego PS'a nie opłaca się kupić, bo jest jakiś pakiet dla fotografów za cenę 12,29 euro/mies:
https://creative.adobe.com/plans/photography?locale=pl&promoid=KLXML

W związku z tym mam kilka pytań:
1) wychodzi w marcu LR 6, czy jak kupię taki pakiet to będę miał aktualizację za free do LR6?
2) czy kupując ten pakiet dostanę normalnie fakturę?
3) czy ktoś z Was używał Bridga, chciałem też go dokupić, ale nie ma takiego pakietu a rozumiem, że go nie ma z PS'em??

z góry dzięki za pomoc

GoOrange
01-03-2015, 11:26
Jedną z reklamowanych zalet Creative Cloud jest oprogramowanie w zawsze najnowszej wersji. Zgodnie z powyższym dostaniesz Lr6. Bridge jest składnikiem Ps-a więc też będzie w tej cenie. W każdym razie ja miałem. Ostatecznie częściej używam Caprure One Pro i dodatkowo zakupionego kiedyś CS6.

jazco
02-03-2015, 20:49
Mam kupionego LR 5. Chciałem dokupić PS'a, zerkam na strone Adobe i widzę, że samego PS'a nie opłaca się kupić, bo jest jakiś pakiet dla fotografów za cenę 12,29 euro/mies:
https://creative.adobe.com/plans/photography?locale=pl&promoid=KLXML

W związku z tym mam kilka pytań:
1) wychodzi w marcu LR 6, czy jak kupię taki pakiet to będę miał aktualizację za free do LR6?
2) czy kupując ten pakiet dostanę normalnie fakturę?
3) czy ktoś z Was używał Bridga, chciałem też go dokupić, ale nie ma takiego pakietu a rozumiem, że go nie ma z PS'em??

z góry dzięki za pomoc

1. Jak kupisz ten pakiet będziesz miał aktualizacje dopóki będziesz płacił "składkę".
2. Tak, nawet więcej. Zamawiasz z poza Polski, więc przy zamówieniu zdejmują VAT [o ile masz NIP europejski], czyli wychodzi 9.99 EUR
3. W tym pakiecie Bridge jest za darmo, ale nie używałem, nie mam takiej potrzeby...

Jacek z Nikonem też
03-03-2015, 16:20
Używam od ponad roku Adobe CC Fotografia, wcześniej też miałem tylko LR, bez CC bym PS nie kupił. Gdzieś czytałem że jest chyba jakaś nowa oferta za 10 euro zamiast 12? Coś wiecie o tym?

witus
03-03-2015, 16:45
Używam od ponad roku Adobe CC Fotografia, wcześniej też miałem tylko LR, bez CC bym PS nie kupił. Gdzieś czytałem że jest chyba jakaś nowa oferta za 10 euro zamiast 12? Coś wiecie o tym?

https://creative.adobe.com/promo/CreativeLiveCCPP?sdid=KQUIK

siedemczwartych
04-03-2015, 17:44
https://creative.adobe.com/promo/CreativeLiveCCPP?sdid=KQUIK

dzięki za cynk... już mam tańszy.
Załatwia się to przez czat.

witus
04-03-2015, 19:12
dzięki za cynk... już mam tańszy.

Załatwia się to przez czat.

Jaki czat ?

siedemczwartych
04-03-2015, 19:33
Jaki czat ?

https://helpx.adobe.com/pl/contact.html?step=PHSP-PHXS_how-tos-troubleshooting_how-tos_stillNeedHelp#

z tym, że ja załatwiłem z p. Sebastianem; anulował moją obecną subskrybcje za 12,29 euro (kończyła się 12 marca) i poprosił o wykupienie nowej w cenie 10,44 euro. Wszystko odbyło się w kilka minut i bez problemów.
Natomiast mój kolega, któremu poleciłem to samo trafił na jakąs panią, która nie wiedziała nawet o pakiecie za 10.44.
Więc kolega odłożył sprawę na jutro :)

prz3mo
05-03-2015, 17:38
https://helpx.adobe.com/pl/contact.html?step=PHSP-PHXS_how-tos-troubleshooting_how-tos_stillNeedHelp#

z tym, że ja załatwiłem z p. Sebastianem; anulował moją obecną subskrybcje za 12,29 euro (kończyła się 12 marca) i poprosił o wykupienie nowej w cenie 10,44 euro. Wszystko odbyło się w kilka minut i bez problemów.
Natomiast mój kolega, któremu poleciłem to samo trafił na jakąs panią, która nie wiedziała nawet o pakiecie za 10.44.
Więc kolega odłożył sprawę na jutro :)

Ale to trzeba wcześniej należeć do CreativeClud? Bo tam jest napisane, że to oferta dla klientów Creative... nie kumam tego...

siedemczwartych
05-03-2015, 17:42
Ale to trzeba wcześniej należeć do CreativeClud? Bo tam jest napisane, że to oferta dla klientów Creative... nie kumam tego...

Ja też nie... pisz na czacie i pytaj.

andzialipka
14-05-2015, 11:13
Witam czy udało się Wam kupić ten pakiet dla fotografów w promocji? Bo mi na czacie Pani Gosia twierdzi że nic nie wie. Chodzi mi konkretnie o informację, czy można w jakiś sposób zapłacić z góry za całość? Oraz co jeśli nie posiadam numeru VAT czyli NIPu europejskiego tylko zwykły polski. W formularzu jest miejsce tylko do wpisania numeru VAT, a my chcemy dostać fakturę.

witus
14-05-2015, 13:48
Witam czy udało się Wam kupić ten pakiet dla fotografów w promocji? Bo mi na czacie Pani Gosia twierdzi że nic nie wie. Chodzi mi konkretnie o informację, czy można w jakiś sposób zapłacić z góry za całość? Oraz co jeśli nie posiadam numeru VAT czyli NIPu europejskiego tylko zwykły polski. W formularzu jest miejsce tylko do wpisania numeru VAT, a my chcemy dostać fakturę.

Ja kupiłem z dwa miesiące temu. Pobierają mi co miesiąc z karty 10.44E. Nie jest do tego potrzebna rozmowa z nikim. Kilka kliknięć i już.

witus
14-05-2015, 13:49
Link nadal działa https://creative.adobe.com/promo/CreativeLiveCCPP?sdid=KQUIK

Vinci
14-05-2015, 16:22
W sumie to oferta dla członków Creative Live, sle skoro nie weryfikują tego w zaden sposob to oferta ciekawa :)

witus
14-05-2015, 17:49
Nawet nie pamiętam czy zakładałem konto w creative live ? Napewno bezpłatne, ale nie było potrzebne wystarczy mieć ten link. Dalej logowałem się kontem Adobe.

Piotr.S
20-05-2015, 22:53
Używam PS CC i LR więcej niż rok. Płacę 9.99 Euro miesięcznie. Zaznaczę jednak, że jestem z Adobe od PS 2,4

R
21-05-2015, 18:17
a da sie skorzystac z tej promocji 10.44 ale placac za caly rok z gory? bo takiej opcji nie widzie

andzialipka
22-05-2015, 17:47
No właśnie ja też nie wiem czy można płacić za rok z góry w ramach tej promocji, i na czacie też nie wiedzą.
A nie obawiacie się podawać im numeru karty płatniczej? Przecież oni te dane przechowują.
A może po płatności z góry za cały rok można te dane usunąć? Przy czym płatność z góry chyba tylko bez promocji, ale za to może bezpieczniej.

anette05
22-05-2015, 18:24
Ja takze korzystam z tego pakietu i jestem zadowolona, nie duza sumka, a przynajmniej zawsze wszystko aktualne :)

R
22-05-2015, 21:40
to jak? da sie czy sie nie da zaplacic z gory za rok w promocji?

davi4
22-05-2015, 23:23
A nie obawiacie się podawać im numeru karty płatniczej? Przecież oni te dane przechowują.
A może po płatności z góry za cały rok można te dane usunąć?

Zawsze można kupić sobie kartę prepaid w dowolnym banku za ok 20zł i podać jej numer. Taka karta nie musi być nawet spersonalizowana. Posiada indywidualny numer konta, na które możesz sobie wpłacać/przelewać co miesiąc odpowiednią kwotę, którą ściągnie Adobe. Ja tak właśnie robię i wszystko gra.

madebyzosiek
23-05-2015, 07:58
Dokładnie tak, nawet są banki, w których taka karta jest za darmo :-)

andzialipka
23-05-2015, 13:36
A gdzie na przykład jest za darmo? I jeszcze jak to się odbywa, że będę miała na tej karcie złotówki a Adobe ściąga euro? Czy przelicznik będzie w miarę korzystny?

davi4
23-05-2015, 14:13
Dokładnie tak. Wpłacasz złotówki, a Adobe ściąga w euro. Co miesiąc pobierane są różne kwoty, w zależności od kursu euro.
Przy planie 12,29€ pobierane jest ok. 50zł co miesiąc. Nie ma dodatkowych opłat związanych z przewalutowaniem.

andzialipka
23-05-2015, 15:22
no i super, dzięki wielkie!!

madebyzosiek
23-05-2015, 17:58
A gdzie na przykład jest za darmo? I jeszcze jak to się odbywa, że będę miała na tej karcie złotówki a Adobe ściąga euro? Czy przelicznik będzie w miarę korzystny?
W Bzwbk jest darmowe, reszta została już opisana [emoji4]

Daga
03-06-2015, 12:10
To ja zadam jeszcze może głupie pytanie :), ale przez jakiś czas robiłam tylko zdjęcia i obrabiałam w Photoshopie CS5, nie śledziłam ani Forum, ani nowinek foto... aż do wczoraj, kupiłam D750 i zonk... ;)
Czy jeśli wykupię ten pakiet za 12 EURO, to czy będę potrzebowała połączenia z Internetem każdorazowo przy każdym uruchomieniu pakietu ? - bo rozumiem, że się go normalnie instaluje ?

OK, znalazłam wątek w innym dziale ;), spadam tam :)
Raz jeszcze dziękuję.

Neskas
23-06-2015, 12:42
Link jeszcze działa ale jak chcę kupić klikam paypal wszystko jak trzeba pobierz z konta, zatwierdzam i wraca mi na stronę z tego linku. O co kaman ?? mozę coś źle robię. Z paypala nie ubyło. Kurde :/

raftik
23-07-2015, 13:56
Potwierdzam, że działa ten link na zakup za 10.44 Euro, zakup wykonany za pomocą karty prepaid bez plastiku z BZWBK. Dodam, że zakupiłem pierwszy raz w chmurze a i tak opcja 10.44 Euro przeszła bez problemu :) fakt, że konto ID Adobe już miałem wcześniej założone.

R
23-07-2015, 14:16
co z tego jak sie nie da zaplacic w tej cenie za rok z gory...

stultus
02-08-2015, 13:27
witam mam pytanie kupiłem na allegro pakiet na rok on jest legalny czy nie ;)

Misher
02-08-2015, 16:19
witam mam pytanie kupiłem na allegro pakiet na rok on jest legalny czy nie ;)

A skąd mamy wiedzieć? Nikntu nie jest jasnowidzem. podaj jakiś link do aukcji czy coś.

Pytanie czemu nie kupiłeś bezpośrednio od Adobe? Miałbyś pewność ze jest legalny.

stultus
03-08-2015, 17:17
takie coś kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=5574954070

bomb01
10-08-2015, 21:09
Link jeszcze działa ale jak chcę kupić klikam paypal wszystko jak trzeba pobierz z konta, zatwierdzam i wraca mi na stronę z tego linku. O co kaman ?? mozę coś źle robię. Z paypala nie ubyło. Kurde :/

Mam to samo.....wraca do poprzedniej strony....rozwiazales problem?

jack_friends
16-10-2016, 20:31
może trochę nie na temat ale niektórzy piszą że się obawiają podawania numerow karty itp wiec opiszę tutaj - może komuś się przyda.
W mbanku jest opcja i można sobie zamówić wirtualne karty walutowe. Opłata jednorazowa to 25zł za karte, ważna jest 5 lat. Kartą nie zapłacimy w sklepie ponieważ nie ma żadnego chipa, dlatego nazywa się wirtualna, służy właśnie to zakupów przez internet. Karty walutowe są w USD i w EUR. Sam posiadam bo po całym świecie robię dużo zamówień a taka karta daje bezpieczeństwo. Mam przykładowo zapłacić gdzieś w sklepie przez neta 45 euro - loguje się w mbanku, doładowuję kartę USD (robię zwykły przelew na karte, bank przelicza po obecnym kursie euro i mamy kasę na karcie) i wtedy płacę w sklepie. Mam pewność że sklep nie pobierze więcej. Po zapłaceniu, w mbanku rozładowuję kartę i mam 0,00. Doładowuje tylko podczas płacenia. Może i dużo zabawy ale daje bezpieczeństwo.