PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografia ślubna: fotoalbum czy fotoksiążka?

najlepszefoto
27-02-2015, 12:12
Witam,

co preferujecie jako produkt z sesji ślubnej? Fotoalbum czy fotoksiążkę? O co częściej pytają Wasi klienci? Co im polecacie? Podzielcie się spostrzeżeniami...

Pozdrawiam

mplutek
13-03-2015, 16:24
Zdecydowanie preferuje fotoalbum. Drukowałem u Was kilka fotoksiążek, jakość wydruków była słaba. Pisząc słaba mam na myśli, że kolory były nienaturalnie, wydruki miały dużo większy kontrast niż w rzeczywistości. Obecnie całkowicie zrezygnowałem z fotoksiążek. Ich jedyna zaleta to duża liczba stron w odniesieniu do ceny.

pawulon
13-03-2015, 17:16
Klienci z reguły nie wiedzą czym się różni fotoalbum od fotoksiążki.

najlepszefoto
14-03-2015, 10:52
Klienci z reguły nie wiedzą czym się różni fotoalbum od fotoksiążki.

Witam,

my również zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego napisaliśmy krótki artykuł na ten temat: http://blog.najlepszefoto.pl/a/201502/jakie-sa-roznice-pomiedzy-fotoalbumem-a-fotoksiazka

Jest to bardzo prosty opis i wskazanie różnic między tymi dwoma produktami.
Druga opcja to po prostu materiały pokazowe - na żywo łatwiej wskazać klientom różnice.

Pozdrawiam i dziękuję za wyrażenie opinii.

barracuda
14-03-2015, 11:57
Zdecydowanie fotoalbum.

Carlos_lo
14-03-2015, 12:59
a ja szukam osoby/firmy ktora zajelaby mi sie oprawa, drukowac moge sam, wchodze z wartoscia dodana na rynek w londynie i jakosc/cena gra role, szczegoly na PW

Sent from my iPhone using Tapatalk

SerU
14-03-2015, 23:27
a ja szukam osoby/firmy ktora zajelaby mi sie oprawa, drukowac moge sam, wchodze z wartoscia dodana na rynek w londynie i jakosc/cena gra role, szczegoly na PW

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sprawdź PW ;)

skaczacy
07-05-2015, 11:16
I to i to, ważne aby spełnić oczekiwania klienta, najważniejsza przede wszystkim jest jakość, bez niej ani fotoksiążka ani fotoalbum ani nawet album tradycyjny nie jest dla klienta dobrym rozwiązaniem.

najlepszefoto
11-05-2015, 12:36
I to i to, ważne aby spełnić oczekiwania klienta, najważniejsza przede wszystkim jest jakość, bez niej ani fotoksiążka ani fotoalbum ani nawet album tradycyjny nie jest dla klienta dobrym rozwiązaniem.

Dziękuję za kolejną opinię. Zgadzam się, że jakość wykonania produktu jest najważniejsza. Pytam ze względu na preferencje klientów - czy oprócz jakości wydruku i wykonania zwracają uwagę na inne różnice w tych produktach? Pozdrawiam, Monika

zetakpowiem
12-05-2015, 16:15
Klienci czasami sugerują się tylko ceną i wolą wybrać np. album tradycyjny niż fotoalbum bo jest czasami taniej. Odkąd pokazuję i fotoksiążkę i fotoalbum, to zawsze wygrywa to drugie. Fotoksiążki idą głównie na chrzty i komunie.

najlepszefoto
21-05-2015, 12:12
Klienci czasami sugerują się tylko ceną i wolą wybrać np. album tradycyjny niż fotoalbum bo jest czasami taniej. Odkąd pokazuję i fotoksiążkę i fotoalbum, to zawsze wygrywa to drugie. Fotoksiążki idą głównie na chrzty i komunie.

Dziękuję za opinię,

kolejny plus dla Fotoalbumu przy okazji ślubów. Świadomość jakości papieru fotograficznego nad wydrukiem się podnosi, co nas niezmiernie cieszy :))