Zobacz pełną wersję : Formularz dostawy
Witam.
Na dniach mam zamiar wysłać swojego nikona D600 do serwisu.
Czytałem, że sprzęt na gwarancji można wysłać na koszt serwisu. Czy może mnie ktoś pokierować do odpowiedniego formularza lub instrukcji jak to zrobić? W zakładkach na stronie nic takiego nie znalazłem.
Z góry dzięki
Instrukcja - ściągasz ze strony Nikona zgłoszenie do serwisu, wypełniasz, pakujesz ze sprzętem. Dzwonisz do DHL, zamawiasz kuriera i podajesz, że na koszt odbiorcy.
Serwis Nikona to klient 1243919.
...i pożegnaj się ze sprzętem na miesiąc :)
...i pożegnaj się ze sprzętem na miesiąc :)
Już kiedyś to pisałem: czekałem na D600 5 dni.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Jeśli tylko dobrze wykonają kalibrację AF to mogę czekać i miesiąc. Ostatni mój kontakt z serwisem był zaskakująco miły, szybki i fachowy. Nie miałem się do czego przyczepić. Oby ich dobra passa w stosunku do mojej osoby nadal trwała :)
Już kiedyś to pisałem: czekałem na D600 5 dni.
Ja z serwisem miałem do czynienie 5 razy - 4 razy czas oczekiwania to 3-4 tygodnie, raz 4 dni...
I ten jeden raz to były wakacje.
Jak się przejrzy wątek opinii o serwisie, to większość postów o krótkim czasie czekania jest właśnie z wakacji.
Aparat powrócił.
Dostarczono do serwisu 9 marca. Do mnie wrócił 16. Serwis nadał 13. Celem serwisu była regulacja AF. W tydzień roboczy wymienili migawkę, oraz wykonali regulację. Niestety nie mogłem wysłać aparatu z obiektywami więc kalibracja pod wzór. Jest lepiej, ale nie idealnie. Ogólnie nie mam co się czepiać
Aparat powrócił.
Dostarczono do serwisu 9 marca. Do mnie wrócił 16. Serwis nadał 13. Celem serwisu była regulacja AF. W tydzień roboczy wymienili migawkę, oraz wykonali regulację. Niestety nie mogłem wysłać aparatu z obiektywami więc kalibracja pod wzór. Jest lepiej, ale nie idealnie. Ogólnie nie mam co się czepiać
Serwis kalibruje tylko pod wzór. Nigdy nie kalibrują obiektywów pod aparat.