Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mount Errigal
Zdjęcie zrobione podczas ostatniego pleneru w Co.Donegal
Cóż tu opowiadać, poranek był naprawdę imponujący!
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/02/aaa5806w-1.jpg
źródło (http://img.webme.com/pic/r/rafalrozalski/aaa5806w.jpg)
Nikon D300, Sigma 10 - 20 mm,
Jedno naświetlanie, zdjęcie edytowane techniką HDRI Efex
Tutaj zapraszam do relacji z wyjazdu.
7XsVQAJixAA?list=UUHqvRhQtvx2TzScaY-fwe0Q
No i pokazales...jak juz gdzies wspomnialem, jest to najlepsze twoje zdjecie i od dawna nie pokazales czegos tak dobrego, zdjecie jest super i przyznaje, ze dlugi czas tutaj ladnie zagral.
Trafily sie wam super warunki, ale z tego co widzialem nadal nie jest zbyt ciekawie z zejsciem na dol...
Mi się podoba i to nawet bardzo :) .
Warunki zostały wykorzystane .
Gratki ;)
Travis6Strong
23-02-2015, 19:53
Niesamowity widok, dobra robota !
Oprócz samego tematu i techniki oczywiście bardzo podoba mi się podział na ciepłe i zimne kolory. Zdjęcie piękne!
Przyjemne w odbiorze, gratulacje.
Rafał jak zwykle punktujesz nas świetnymi pracami, ukłony za warunki, kadr i obróbkę.
Klasa klasa klasa.... Zawsze mnie zastanawia czy nie lepiej było dać 2 połówkowe filtry zamiast stosować hdr ?
Ojjj, pięknie, jak w bajce :)
RobertSoul
24-02-2015, 17:07
Klasa fota !
Dzięki bardzo za komentarze :)
ale z tego co widzialem nadal nie jest zbyt ciekawie z zejsciem na dol...
Tam się nic nie zmienia, no teraz było gorzej bo poziom wody dość wysoki.
Ja po kostki miałem wody.
czy nie lepiej było dać 2 połówkowe filtry zamiast stosować hdr ?
Jak napisałem wyżej, jest to jedno naświetlanie i wyciśnięte z pliku ile się dało!
Filtry użyte szare pełne 0.6 i x500 razem - 11stop
Techniki DRI Efex nie należą do sklejanek, tylko głównie edycji - wyciągania z pliku do maximum
Pozdrawiam
Rafal
Nikonozaur
24-02-2015, 22:37
Kolorki napakowały histogram, z tej strony jest bardzo dobrze. :)
Tam się nic nie zmienia, no teraz było gorzej bo poziom wody dość wysoki.
Ja po kostki miałem wody.
Oj zmienia, zmienia, jak bylem tam w grudniu to nie dalo sie zejsc na dol tego walu betonowego, wody bylo prawie do samej drogi.
jak bylem tam w grudniu to nie dalo sie zejsc na dol tego walu betonowego, wody bylo prawie do samej drogi.
Teraz woda nachodziła na te betony również i tylko ja zszedłem na dół, niefortunny ruch i po pas w wodzie - tak głęboko było z miejsca.
W okresie zimowym wszędzie poziom wody się*podnosi, to zdjęcie robiłem z wysepki pomiędzy betonami.
Ale wcześniej jak na filmie widać, fotografowałem z prawej ale było bardzo grząsko - musiałem uważać by do butów mi się nie nalało.
Pamiętam jak latem odwiedziłem to miejsce, to te wysepki dookoła można było obejść brzegiem.
Kolorki napakowały histogram, z tej strony jest bardzo dobrze.
Dziękuję :)
piotrekcoleman
25-02-2015, 16:10
Bardzo dobre kolego !
GaijinPawel
25-02-2015, 20:10
Zapiera dech. Piękne.