Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Taki pejzaż
http://wpkx.pl/_DSC0316C%20Taki%20pejzaz%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/_DSC0316C%20Taki%20pejzaz.jpg)
(Kliknięcie powiększa.)
Czy przypadkiem, nie powinno znaleźć się w dziale AKT? :-)
pozdrawiam
Że niby "Naked Bokeh"? Nieee, Jacek_Z miałby dylemat... ;)
pardwadwa
24-02-2015, 22:02
permanentna inwigilacja
Wozniak.g
24-02-2015, 22:12
widzę że mało widzę
Nikonozaur
24-02-2015, 22:22
Wiem Wojtku, że często pstrykasz "z biodra", ale tu kompletnie nie kapuję co autor miał na myśli. Ciepłe kolorki, "niewyraźność".... Niewyraźne oznaki wiosny? ;)
To proste - wszyscy wiedzą, że ostre potrafi zrobić.... ale nieostre - umiecie???
Dużo budyniu, mało rutinoscorbinu.
Wiem Wojtku, że często pstrykasz "z biodra", ale tu kompletnie nie kapuję co autor miał na myśli. Ciepłe kolorki, "niewyraźność".... Niewyraźne oznaki wiosny? ;)
Andrzeju, faktem jest, że, nie chwaląc się, biodra me nierzadko bywają obiektem westchnień płci przeciwnej, jednak pierwsze słyszę, bym używał ich też do zdjęć.
No chyba, że - jak zasugerował kolega wyżej - do aktów...
Ale to zupełnie inna inność. ;)
Nikonozaur
24-02-2015, 23:00
Andrzeju, faktem jest, że, nie chwaląc się, biodra me nierzadko bywają obiektem westchnień płci przeciwnej, jednak pierwsze słyszę, bym używał ich też do zdjęć.
No chyba, że - jak zasugerował kolega wyżej - do aktów...
Ale to zupełnie inna inność. ;)
Najmocniej przepraszam za sprowokowanie do tak głębokich wyznań. W każdym razie nie miałem również na myśli kłopotów z kośćcem i wynikającą z tego potrzebą odwiedzenia ortopedy. ;)
A mnie się Woytku zwyczajnie nie podoba, i jeszcze ten psiak wkurza.
GaijinPawel
26-02-2015, 19:02
Zdjęcie wrzucone dla wywołania dyskusji. Do kosza.
koniuXR3i
26-02-2015, 22:09
A mi sie podoba. Moze pies lekko psuje odbior
Nikonozaur
27-02-2015, 17:58
Zdjęcie wrzucone dla wywołania dyskusji. Do kosza.
Dość odważna teza jak na kogoś kto:
[...] Przyznam na wstępie że nie do końca rozumiem pojęcie ogniskowych. [...]
Pozdrawiam serdecznie.
Najlepsza ogniskowa oczywiście 3,05. No chyba, że mówimy o ulicznej, wtedy 2,8.
Nie wiem na 100% o co tu chodzi, ale chyba o to jak wygląda świat po obaleniu flaszki.
JackDaniels
27-02-2015, 20:22
Dużo budyniu, mało rutinoscorbinu.
Aż popatrzyłem na Twoje zdjęcia. Płacisz coś za galerię? Każda kwota, to za dużo.
wpkx-ie. Nie powiem, że mi się podoba. Ale nie jest też złe. Można by z tego coś wyciągnąć, jak nie ze zdjęcia, to z zamysłu. Jakiś nokturn z żółciami, w stylu Turnera. A i kości pies nie jest zły. Przypomina, że niezależnie od tego, czy zdjęcie jest dobre, czy złe...I tak umrzemy.
;)
Pzdr
Nie trafiłeś z ostrością =]
Że niby "Naked Bokeh"? Nieee, Jacek_Z miałby dylemat... ;)Mam dylemat. Czy tam aby w krzakach ktoś nie uprawia sexu? ;) Gdybyś sie nauczył robić ostrzejsze zdjęcia to bym wiedział (czy przenieść, nie żebym chciał podglądać ;)). Zostawiam w krajobrazie :)
Ufff, dziękuję... Bo zobaczywszy, czyj post, czytałem z niepokojem... ;)
Swoją drogą, teraz to już istna "Hall of Fame" w tym wątku, zahaczająca o "Hall of Deads"... :D
PS Ale Jacku, czy mamy na forum dział pod tytułem "Sex"? Bo jeśli tak, to chyba tylko na moderatorskim... ;)
GaijinPawel
28-02-2015, 08:57
Dość odważna teza jak na kogoś kto:
Pozdrawiam serdecznie.
Uczę się bardzo szybko, więc to już nie aktualne. Sorry ale chyba nie tym rozmawiamy. Chodzi o obiór zdjęcia i taka była moja opinia.
Gratuluję. I w takim razie poproszę o rozwinięcie tezy, że zdjęcie, które miałoby wywołać dyskusję, powinno z tego powodu znaleźć się w koszu.
Zobaczyłem dzisiaj rano i się zastanawiałem czy jeszcze nie wytrzeźwiałem?
Przypomniała mi się*droga do domu ;)
Sztuka musi wzbudzać emocje, i tobie jednemu tutaj na forum udaje się*wstrząsnąć pixlami innych :D
GaijinPawel
28-02-2015, 17:52
To były dwie opinie. Jedna zawierała w sobie przypuszczenie jakie przyświecało Ci, wrzucając zdjęcie na forum. Druga opinia była moją własną, co bym z takim zdjęciem zrobił.
To były dwie opinie. Jedna zawierała w sobie przypuszczenie jakie przyświecało Ci, wrzucając zdjęcie na forum. Druga opinia była moją własną, co bym z takim zdjęciem zrobił.
Tylko druga, a pierwsza nie? Ciekawe.
Poza tym chęć wzbudzenia dyskusji to nic nagannego, jak zdajesz się sugerować. Zdjęcie zrobiłem z rozmysłem, bo spodobało mi się to, co zobaczyłem w wizjerze. I byłem ciekaw odbioru, a to też nic nagannego.
Jak widać, nie wszyscy należą do Koszowego Towarzystwa. ;)
To proste - wszyscy wiedzą, że ostre potrafi zrobić.... ale nieostre - umiecie???
Wiem, że to miał być sarkazm, ale trafiłeś w sedno. :D
wpkx-ie. Nie powiem, że mi się podoba. Ale nie jest też złe. Można by z tego coś wyciągnąć, jak nie ze zdjęcia, to z zamysłu. Jakiś nokturn z żółciami, w stylu Turnera. A i kości pies nie jest zły. Przypomina, że niezależnie od tego, czy zdjęcie jest dobre, czy złe...I tak umrzemy.
;)
Dragomir, dziękuję - właśnie o coś takiego mi chodziło. I być może ciąg dalszy nastąpi, niezależnie od czyichś utylizacyjnych zapędów... ;)
danz1ger
02-03-2015, 01:31
Czy przypadkiem, nie powinno znaleźć się w dziale AKT? :-)
pozdrawiam
czy tak TO wygląda z perspektywy mrówki?
Taki pejzaż bez dioptrii.
Aż popatrzyłem na Twoje zdjęcia. Płacisz coś za galerię? Każda kwota, to za dużo.
Nie ja tutaj wystawiam zdjęcie pod ocenę.
Wybacz, ale to nie Twoja sprawa, na co i ile wydaję.
Przypomina, że niezależnie od tego, czy zdjęcie jest dobre, czy złe...I tak umrzemy.
;)
Pzdr
Wow, rzeczywiście dość odkrywcze :twisted:
Czyżbyś próbował dorobić jakąś ideologię, kontynuuj zapowiada się ciekawie.
Uczę się bardzo szybko
też bym tak chciał, ale Bozia nie obdarzyła:-(
I być może ciąg dalszy nastąpi, niezależnie od czyichś utylizacyjnych zapędów... ;)
i niech nastąpi, bo to się ciekawe wydaje, ale to jeszcze nie to - kompozycja zbyt oczywiste mi się wydaje,
co o ostrości, to samo wspominanie o tym w przypadku jej zamierzonego braku jest dziwne,
dla mnie ciekawe zdjęcie, ciekawsze w odbiorze od wielu z tego działu, oklepanych do granic wytrzymałości
JackDaniels
03-03-2015, 12:01
Nie ja tutaj wystawiam zdjęcie pod ocenę.
Wybacz, ale to nie Twoja sprawa, na co i ile wydaję.
Wow, rzeczywiście dość odkrywcze :twisted:
Czyżbyś próbował dorobić jakąś ideologię, kontynuuj zapowiada się ciekawie.
Tak, ale po Twoim komentarzu, nie wiadomo czego się spodziewałem zobaczyć, i nie wiadomo co zobaczyłem. Skoro piszesz o pieniądzach, znaczy się nic nie zrozumiałeś. Moje pytanie było z natury tych retorycznych, zresztą sam sobie na nie odpowiedziałem.
Wyrwać część wypowiedzi i się do niej odnieść. Jakie to popularne ostatnio. Bo tak łatwiej. Nic to. Swoją drogą też mało z tego zrozumiałeś. A dla ułatwienia dałem mordkę...
A tak swoją drogą, to każdy komentarz, nawet techniczny opis, może być dorabianiem ideologi. Coś jak pogodynka opisująca krajobrazy w telewizji.
Tylko niektórzy ubiorą to w słowa, a inni trzepią budyń...
Przepraszam Autorze. Dałem się sprowokować. Następną razą...Nie będzie następnej razy. Chyba, że autorska prowokacja. Ale to insza inszość.
Tak, ale po Twoim komentarzu, nie wiadomo czego się spodziewałem zobaczyć, i nie wiadomo co zobaczyłem. Skoro piszesz o pieniądzach, znaczy się nic nie zrozumiałeś. Moje pytanie było z natury tych retorycznych, zresztą sam sobie na nie odpowiedziałem.
Po pierwsze to chyba Ty nie zrozumiałeś, po drugie dlaczego uzależniasz możliwość/ niemożliwość krytyki, oceny od tego jakie ktoś zdjęcia robi, tym bardziej że wątek nie o tym chyba jest?
O pieniądzach pierwszy wspomniałeś, nie uważasz że niestosownie?
A w ogóle to czemu z góry założyłeś, pejoratywny wydźwięk mojego komentarza?
Enigmatyczne zdjęcie i taki mój komentarz, czy pozytywny czy negatywny - sam sobie odpowiedz bo wiesz najlepiej ;).
Bez odbioru
A po co robić zdjęcia, które nie wywołują dyskusji?
...
No, chyba że dla zachwytu.
LightHunterNorth
16-12-2020, 10:50
Rewelacyjne i bardzo kreatywne zdjęcie. Taki minimalizm poprzez pozbycie się detali a jednocześnie wypełnienie nimi całego kadru. Jedno z lepszych zdjęć krajobrazowych jakie ostatnio widziałem.
Mithrandir
17-12-2020, 17:51
Komunikat dotarł do odbiorcy ;-)
jurkarol
17-12-2020, 18:57
Ale archeologiczne odkrycia...