PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Taki pejzaż

wpkx
23-02-2015, 00:30
http://wpkx.pl/_DSC0316C%20Taki%20pejzaz%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/_DSC0316C%20Taki%20pejzaz.jpg)

(Kliknięcie powiększa.)

gniady
23-02-2015, 10:27
Czy przypadkiem, nie powinno znaleźć się w dziale AKT? :-)

pozdrawiam

wpkx
23-02-2015, 21:07
Że niby "Naked Bokeh"? Nieee, Jacek_Z miałby dylemat... ;)

pardwadwa
24-02-2015, 22:02
permanentna inwigilacja

Wozniak.g
24-02-2015, 22:12
widzę że mało widzę

Nikonozaur
24-02-2015, 22:22
Wiem Wojtku, że często pstrykasz "z biodra", ale tu kompletnie nie kapuję co autor miał na myśli. Ciepłe kolorki, "niewyraźność".... Niewyraźne oznaki wiosny? ;)

Luis___
24-02-2015, 22:26
To proste - wszyscy wiedzą, że ostre potrafi zrobić.... ale nieostre - umiecie???

tomek s
24-02-2015, 22:38
Dużo budyniu, mało rutinoscorbinu.

wpkx
24-02-2015, 22:46
Wiem Wojtku, że często pstrykasz "z biodra", ale tu kompletnie nie kapuję co autor miał na myśli. Ciepłe kolorki, "niewyraźność".... Niewyraźne oznaki wiosny? ;)

Andrzeju, faktem jest, że, nie chwaląc się, biodra me nierzadko bywają obiektem westchnień płci przeciwnej, jednak pierwsze słyszę, bym używał ich też do zdjęć.
No chyba, że - jak zasugerował kolega wyżej - do aktów...
Ale to zupełnie inna inność. ;)

Nikonozaur
24-02-2015, 23:00
Andrzeju, faktem jest, że, nie chwaląc się, biodra me nierzadko bywają obiektem westchnień płci przeciwnej, jednak pierwsze słyszę, bym używał ich też do zdjęć.
No chyba, że - jak zasugerował kolega wyżej - do aktów...
Ale to zupełnie inna inność. ;)
Najmocniej przepraszam za sprowokowanie do tak głębokich wyznań. W każdym razie nie miałem również na myśli kłopotów z kośćcem i wynikającą z tego potrzebą odwiedzenia ortopedy. ;)

Franek_
26-02-2015, 13:35
A mnie się Woytku zwyczajnie nie podoba, i jeszcze ten psiak wkurza.

GaijinPawel
26-02-2015, 19:02
Zdjęcie wrzucone dla wywołania dyskusji. Do kosza.

koniuXR3i
26-02-2015, 22:09
A mi sie podoba. Moze pies lekko psuje odbior

Nikonozaur
27-02-2015, 17:58
Zdjęcie wrzucone dla wywołania dyskusji. Do kosza.
Dość odważna teza jak na kogoś kto:

[...] Przyznam na wstępie że nie do końca rozumiem pojęcie ogniskowych. [...]
Pozdrawiam serdecznie.

Franek_
27-02-2015, 18:01
Najlepsza ogniskowa oczywiście 3,05. No chyba, że mówimy o ulicznej, wtedy 2,8.

mirq
27-02-2015, 18:19
Nie wiem na 100% o co tu chodzi, ale chyba o to jak wygląda świat po obaleniu flaszki.

JackDaniels
27-02-2015, 20:22
Dużo budyniu, mało rutinoscorbinu.

Aż popatrzyłem na Twoje zdjęcia. Płacisz coś za galerię? Każda kwota, to za dużo.

wpkx-ie. Nie powiem, że mi się podoba. Ale nie jest też złe. Można by z tego coś wyciągnąć, jak nie ze zdjęcia, to z zamysłu. Jakiś nokturn z żółciami, w stylu Turnera. A i kości pies nie jest zły. Przypomina, że niezależnie od tego, czy zdjęcie jest dobre, czy złe...I tak umrzemy.
;)

Pzdr

Locter
27-02-2015, 20:51
Nie trafiłeś z ostrością =]

Jacek_Z
27-02-2015, 21:25
Że niby "Naked Bokeh"? Nieee, Jacek_Z miałby dylemat... ;)Mam dylemat. Czy tam aby w krzakach ktoś nie uprawia sexu? ;) Gdybyś sie nauczył robić ostrzejsze zdjęcia to bym wiedział (czy przenieść, nie żebym chciał podglądać ;)). Zostawiam w krajobrazie :)

wpkx
27-02-2015, 21:48
Ufff, dziękuję... Bo zobaczywszy, czyj post, czytałem z niepokojem... ;)

Swoją drogą, teraz to już istna "Hall of Fame" w tym wątku, zahaczająca o "Hall of Deads"... :D

PS Ale Jacku, czy mamy na forum dział pod tytułem "Sex"? Bo jeśli tak, to chyba tylko na moderatorskim... ;)

GaijinPawel
28-02-2015, 08:57
Dość odważna teza jak na kogoś kto:

Pozdrawiam serdecznie.

Uczę się bardzo szybko, więc to już nie aktualne. Sorry ale chyba nie tym rozmawiamy. Chodzi o obiór zdjęcia i taka była moja opinia.

wpkx
28-02-2015, 11:15
Gratuluję. I w takim razie poproszę o rozwinięcie tezy, że zdjęcie, które miałoby wywołać dyskusję, powinno z tego powodu znaleźć się w koszu.

biegly
28-02-2015, 15:40
Zobaczyłem dzisiaj rano i się zastanawiałem czy jeszcze nie wytrzeźwiałem?
Przypomniała mi się*droga do domu ;)
Sztuka musi wzbudzać emocje, i tobie jednemu tutaj na forum udaje się*wstrząsnąć pixlami innych :D

GaijinPawel
28-02-2015, 17:52
To były dwie opinie. Jedna zawierała w sobie przypuszczenie jakie przyświecało Ci, wrzucając zdjęcie na forum. Druga opinia była moją własną, co bym z takim zdjęciem zrobił.

wpkx
01-03-2015, 16:29
To były dwie opinie. Jedna zawierała w sobie przypuszczenie jakie przyświecało Ci, wrzucając zdjęcie na forum. Druga opinia była moją własną, co bym z takim zdjęciem zrobił.

Tylko druga, a pierwsza nie? Ciekawe.
Poza tym chęć wzbudzenia dyskusji to nic nagannego, jak zdajesz się sugerować. Zdjęcie zrobiłem z rozmysłem, bo spodobało mi się to, co zobaczyłem w wizjerze. I byłem ciekaw odbioru, a to też nic nagannego.

Jak widać, nie wszyscy należą do Koszowego Towarzystwa. ;)

To proste - wszyscy wiedzą, że ostre potrafi zrobić.... ale nieostre - umiecie???

Wiem, że to miał być sarkazm, ale trafiłeś w sedno. :D

wpkx-ie. Nie powiem, że mi się podoba. Ale nie jest też złe. Można by z tego coś wyciągnąć, jak nie ze zdjęcia, to z zamysłu. Jakiś nokturn z żółciami, w stylu Turnera. A i kości pies nie jest zły. Przypomina, że niezależnie od tego, czy zdjęcie jest dobre, czy złe...I tak umrzemy.
;)

Dragomir, dziękuję - właśnie o coś takiego mi chodziło. I być może ciąg dalszy nastąpi, niezależnie od czyichś utylizacyjnych zapędów... ;)

danz1ger
02-03-2015, 01:31
Czy przypadkiem, nie powinno znaleźć się w dziale AKT? :-)

pozdrawiam

czy tak TO wygląda z perspektywy mrówki?

kl
02-03-2015, 14:05
Taki pejzaż bez dioptrii.

tomek s
02-03-2015, 15:02
Aż popatrzyłem na Twoje zdjęcia. Płacisz coś za galerię? Każda kwota, to za dużo.

Nie ja tutaj wystawiam zdjęcie pod ocenę.
Wybacz, ale to nie Twoja sprawa, na co i ile wydaję.

Przypomina, że niezależnie od tego, czy zdjęcie jest dobre, czy złe...I tak umrzemy.
;)

Pzdr

Wow, rzeczywiście dość odkrywcze :twisted:
Czyżbyś próbował dorobić jakąś ideologię, kontynuuj zapowiada się ciekawie.

Jai pur
03-03-2015, 10:43
Uczę się bardzo szybko

też bym tak chciał, ale Bozia nie obdarzyła:-(

I być może ciąg dalszy nastąpi, niezależnie od czyichś utylizacyjnych zapędów... ;)

i niech nastąpi, bo to się ciekawe wydaje, ale to jeszcze nie to - kompozycja zbyt oczywiste mi się wydaje,
co o ostrości, to samo wspominanie o tym w przypadku jej zamierzonego braku jest dziwne,
dla mnie ciekawe zdjęcie, ciekawsze w odbiorze od wielu z tego działu, oklepanych do granic wytrzymałości

JackDaniels
03-03-2015, 12:01
Nie ja tutaj wystawiam zdjęcie pod ocenę.
Wybacz, ale to nie Twoja sprawa, na co i ile wydaję.

Wow, rzeczywiście dość odkrywcze :twisted:
Czyżbyś próbował dorobić jakąś ideologię, kontynuuj zapowiada się ciekawie.

Tak, ale po Twoim komentarzu, nie wiadomo czego się spodziewałem zobaczyć, i nie wiadomo co zobaczyłem. Skoro piszesz o pieniądzach, znaczy się nic nie zrozumiałeś. Moje pytanie było z natury tych retorycznych, zresztą sam sobie na nie odpowiedziałem.

Wyrwać część wypowiedzi i się do niej odnieść. Jakie to popularne ostatnio. Bo tak łatwiej. Nic to. Swoją drogą też mało z tego zrozumiałeś. A dla ułatwienia dałem mordkę...

A tak swoją drogą, to każdy komentarz, nawet techniczny opis, może być dorabianiem ideologi. Coś jak pogodynka opisująca krajobrazy w telewizji.
Tylko niektórzy ubiorą to w słowa, a inni trzepią budyń...

Przepraszam Autorze. Dałem się sprowokować. Następną razą...Nie będzie następnej razy. Chyba, że autorska prowokacja. Ale to insza inszość.

tomek s
03-03-2015, 12:34
Tak, ale po Twoim komentarzu, nie wiadomo czego się spodziewałem zobaczyć, i nie wiadomo co zobaczyłem. Skoro piszesz o pieniądzach, znaczy się nic nie zrozumiałeś. Moje pytanie było z natury tych retorycznych, zresztą sam sobie na nie odpowiedziałem.

Po pierwsze to chyba Ty nie zrozumiałeś, po drugie dlaczego uzależniasz możliwość/ niemożliwość krytyki, oceny od tego jakie ktoś zdjęcia robi, tym bardziej że wątek nie o tym chyba jest?
O pieniądzach pierwszy wspomniałeś, nie uważasz że niestosownie?
A w ogóle to czemu z góry założyłeś, pejoratywny wydźwięk mojego komentarza?
Enigmatyczne zdjęcie i taki mój komentarz, czy pozytywny czy negatywny - sam sobie odpowiedz bo wiesz najlepiej ;).
Bez odbioru

MK_2
03-03-2015, 19:50
A po co robić zdjęcia, które nie wywołują dyskusji?
...
No, chyba że dla zachwytu.

LightHunterNorth
16-12-2020, 10:50
Rewelacyjne i bardzo kreatywne zdjęcie. Taki minimalizm poprzez pozbycie się detali a jednocześnie wypełnienie nimi całego kadru. Jedno z lepszych zdjęć krajobrazowych jakie ostatnio widziałem.

Mithrandir
17-12-2020, 17:51
Komunikat dotarł do odbiorcy ;-)

jurkarol
17-12-2020, 18:57
Ale archeologiczne odkrycia...