PDA

Zobacz pełną wersję : łotwieraczka do browara

PiterM
20-02-2015, 09:49
Prometheus Design Werx 'DogTag Tool' (foto dla producenta)
technikalia: Fuji X-T1, 60/2.4, 2x SB900, JPEG (!)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/02/pdw_dogtag_850-2.jpg
źródło (http://pmgallery.pl/pdw/pdw_dogtag_850.jpg)

SerU
20-02-2015, 10:01
Po pierwsze primo, to używanie innej marki do reklamowania jakiegoś produktu może się okazać dość śliską sprawą, bo w tej chwili nie jest zupełnie jasne, czy to reklama piwa, czy otwieracza (tym bardziej, że na samym otwieraczu nie ma nazwy producenta, czy jego logo).
Po drugie przeszkadzajki na pierwszym planie nie pomagają - co to jest? Okucia od jakiejś skrzyni?
Po trzecie o ile światło na samym otwieraczu jest w miarę OK, to na butelce już tak fajnie nie jest (chodzi mi o górę zdjęcia po lewej i prawej stronie - za ostro)

Poza tym kapsel też można było zniszczyć w bardziej artystyczny sposób, a nie go tak porysować.

PiterM
20-02-2015, 11:31
fotka nie jest reklamowa ale będzie ilustracją do artykułu/testu, więc piwo zostało otwarte tymże otwieraczem i tak wygląda po tym otwarciu kapsel. W dodatku na innym kontynencie, więc czy napis na kapslu jest ten czy inny... ważne, żeby się dobrze kojarzyło, z jakością.

Co do światła na flaszce może można było istotnie jeszcze dopracować.

.:Gerard:.
20-02-2015, 13:14
1 Temat - fajny, oszroniona butelka tez mi się podoba, niestety umieszczenie kapsla mi się nie podoba, może trochę w lewo i po skosie oparty o butelkę ?
2 Podstawa - nie wygląda to przejrzyście, coś rozmyte przeszkadza w odbiorze
3 Kard - wygląda to na cześć kadru, albo cięte u góry i dołu albo w ogóle
4 Tło - szare jak otwieracz, spróbował bym z innym i postawiłbym za butelka odblask

To na tyle, takie moje skromne zdanie widza :-)

Luis___
20-02-2015, 16:36
A fujjj. Jak możesz dobrą fotkę zrobioną "nienajkonem" tu pokazywać? :-?
Ale kapsel tu chyba zbędny.

Mbuna
04-03-2015, 11:06
Jak nie nikon, to: kapsel niepotrzebnie odwraca uwagę, podstawa z jakimiś wystającymi częściami (czy cuś). A tak naprawdę to nawet mi się podoba jako całość, tylko temat główny za mało wyeksponowany.

Borgan
23-03-2015, 13:58
A fujjj. Jak możesz dobrą fotkę zrobioną "nienajkonem" tu pokazywać? :-?
Ale kapsel tu chyba zbędny.
Przynajmniej są nikonowskie lampy błyskowe :)

Hlynur
25-06-2015, 08:48
Sympatyczne