Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Rogi
Kiedyś wyrośnie z tego reportaż
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/02/16571223155_e66f3622fd_c-2.jpg
źródło (https://farm8.staticflickr.com/7418/16571223155_e66f3622fd_c.jpg)
przegłeś z szumem blurem i nie wiem co to jeszcze jest ......
nie ma nasion, więc nic chyba nie wyrośnie.
MZ kosz. Analog (tak sądzę) też wymaga staranności. Forsowna obróbka nie czyni jeszcze dobrego foto.
Do tego śmieci...
przegłeś z szumem blurem i nie wiem co to jeszcze jest ......
Zaskoczę Cie, ten blur to tzw. 80/2.8 a szum to tzw. stara forsowana klisza :)
Zaskoczę Cie, ten blur to tzw. 80/2.8 a szum to tzw. stara forsowana klisza :)
i prototyp analogowego skanera skanujący go 8-bitowego gifa :)
Gdzie ściągnąć ten blur 80/2.8 ? pod jaki soft jest ta wtyczka?
Wtyczkę dorzucają z każdym obiektywem a wgrać musisz do P. Sixa TL. Prosta procedura, pasuje tylko jedną stroną :)
Robienie zdjęć analogiem nie robi z nich dobrych zdjęć.
sconner Krytykując oceniających niczego nie osiągniesz. Pochwal się techniką - błona, wywoływacz... Ktoś pewnie skorzysta i wyciągnie swoje wnioski. Dalej podtrzymuję sama fota m/z do kosza.
Są dwie zasadnicze sprawy, nigdzie nie wspomniałem o tym, że moje zdjęcie jest lepsze ponieważ jest zrobione analogiem. A po drugie nikogo nie skrytykowałem, jedynie w prześmiewczy sposób odpowiedziałem na komentarz który zakładał kiepską obróbkę :) na razie wszystkie komentarze odnoszą się do formy, tylko to na nim widać?
OK, porozmawiajmy o treści...
Mi to zdjęcie kojarzy się z typowym backstage z sesji zdjęciowej, czy coś jeszcze na nim miało mnie ująć?
Przede wszystkim tytuł i to jak on ma się do backstage z tutaj akurat koncertu. Dlaczego rogi? Nie wrzuciłem tutaj 40 sztampowych ujęć tylko jedno które się wyróżnia treścią (moim zdaniem) bo jest na nim coś ciekawego pomimo tego że technicznie wypada słabo.
merkator
19-02-2015, 19:57
Robienie zdjęć analogiem nie robi z nich dobrych zdjęć.
Powiedz to Marcinowi Wuu ... ;)
Swoją drogą, rzeczywiście można by ciut lepiej dobrać skaner i sposób obróbki, zarówno chemicznej jak i cyfrowej. Choć, ja czasem lubię popatrzeć na tak ekstremalnie zrobione foty.
Przepraszam że tak ex cathedra. Drogi autorze, jeśli Twoja praca wymaga wytłumaczenia i opisu to niestety jesteś na straconej pozycji. Temat - ???, klimat - brak, jakość - ???(sam przyznajesz się do braków), technika - ???.
Nie broń złej pracy, wyciągnij wnioski. Życzę lepszych fotek.