PDA

Zobacz pełną wersję : Broblem z wbudowaną lampą błyskową Nikon d7100

Fridowski
14-02-2015, 22:27
Wtam

Na wstępie zaznacze, że jestem raczej zielony w temacie fotografii.
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Nikona d7100. Aparat działał poprawnie wszystko było ok, wbudowana lampa błyskowa też. Ale zrobiłem dzisiaj kilka zdj z lampą i nagle odmówiła posłuszeństwa, tj. lampa się otwiera ale nie błyska. I jest tak w wszystkich trybach. Jakieś pomysły co się mogło stać bądź co ja robie nie tak? Ustawienia resetowałem już do fabrycznych. I teraz nie wiem czy lampa najzwyczajniej w świecie się zepsuła czy problem leży gdzie indziej.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

SerU
14-02-2015, 22:31
Jeśli nie masz ustawionego iso na pierdylion, to wygląda to na uwaloną lampę, bo w M przy otwartej lampie musi błysnąć - łachy nie robi.

Fridowski
14-02-2015, 22:39
No to chyba lampa padła bo iso mam na 160 wiec nie jest to pierdylion ;p

Pabloo
15-02-2015, 00:28
A w jaki tryb masz ustawioną lampę? Może ustawiłeś jako sterownik?

r_m
15-02-2015, 02:41
Instrukcja aparatu, poszukaj czegoś zbliżonego do "przywróć ustawienia fabryczne", sprawdź czy pomogło.
Być może (jak wyżej) przypadkiem zmieniłeś jakieś ustawienia, powrót do fabrycznych zresetuje to co mogłeś zmienić do stanu takiego, jak w aparacie z pudełka. Jak to nie pomoże, będziemy myśleć dalej.

Ark
16-02-2015, 13:26
...Ustawienia resetowałem już do fabrycznych...

Instrukcja aparatu, poszukaj czegoś zbliżonego do "przywróć ustawienia fabryczne", sprawdź czy pomogło...
Może warto przeczytać pytanie zanim udzieli się odpowiedzi ;-)
__
Mobilnie