Zobacz pełną wersję : Festiwal Światła
Witam,
Mam pytanko jak sfotografować taka imprezę ?
http://wawalove.pl/III-Krolewski-Festiwal-Swiatla-w-Wilanowie-a17488
Mam do dyspozycji sprzęt jak w podpisie. Kiedyś focilem pod PKiN fajerwerki, ale wyszły wypalone.
Lepiej fotografować na dlugich czasach czy na krótkich ? Jak Wy byście to zrobili ?
Odpowiednio.
To jakie czasy, to zależy od tego jaki chcesz uzyskać efekt.
Nie ma jednego przepisu, tym bardziej w takich warunkach. Trzeba umieć korzystać trybów automatycznych, raczej przy pomiarze punktowym.
Pytanie z gatunku: "Jestem miłym chłopcem i nie wiem czy mam zagajać blondynki, brunetki a może będę miał fuksa i skuszę jakąś zadziorną rudą? Bo wiecie, kiedyś startowałem do rudej, ale zabiła mnie śmiechem... Może z tlenioną katoliczką będzie prościej?".
Poczytaj sobie o histogramie, czasach potrzebnych do zamrożenia ruchu oraz foceniu fajerwerków. Mamy to zrobić za Ciebie? Mało jest poradników na necie i filmów na YT?
GaijinPawel
20-02-2015, 11:20
Trzeba uczyć się na błędach. Jak nie wiesz czy wyjdą Ci zdjęcia z danej sesji to zawsze możesz nagrać film.
Dziekuje za porady po czasie.
Kosz prosze.
Dziekuje za porady po czasie.
To foch? Czy zobaczymy jakieś próby?
To foch? Czy zobaczymy jakieś próby?
Za stary jestem na fochy. Prob nie bedzie bo nie chcialo mi sie uwieczniac tlumu na fotkach. Moze innym razem i cos innego.