Zobacz pełną wersję : Foto książka - jak zacząć
artuss811
13-02-2015, 12:26
Witam chce zrobić rodziną foto książkę, to będzie moja pierwsza fotoksiążką i będę korzystał z usług najlepsze....coś tam coś tam.pl (nie chce zostać posądzony o marketing szeptany) mają do dyspozycji taka aplikacje nkreator proszę powiedzieć jak najlepiej przygotować pliki. Wszystkie pliki mam w proporcji 2x3 czy może jakoś inaczej je kadrować nie chce żeby zdjęcia były rozciąganie czy jakoś deformowane. Fotoksiążką w formacie 30x30 może macie jeszcze jakaś rady jak to ogarnąć żeby po wydruku nie było przykrych niespodzianek ze obrazy wyciągnięty aż pokażą się piksele.
Wysłane z NOTE 3
Ich program cie poprowadzi i wszystko załatwi. Kadrowanie też w nim zrobisz. Jedynie co to dobrze by było aby te zdjęcia przed wrzuceniem do tego programu już były gotowe tz. dobra ekspozcja, balans bieli itd. chociaż nawet to chyba tam można było regulować.
artuss811
13-02-2015, 20:34
Czyli nie musze się obawiać ze jakoś dziwnie zdjęcia rozciąganie czy powiększy ze wyjdą pixele
Wysłane z NOTE 3
Nie musisz się martwić. Dla mnie najważniejsze odznaczyć ich korekcję kolorów przy zamawianiu. Raz czy dwa zapomniałem i miałem spaprane albumy.
artuss811
14-02-2015, 10:34
Nie musisz się martwić. Dla mnie najważniejsze odznaczyć ich korekcję kolorów przy zamawianiu. Raz czy dwa zapomniałem i miałem spaprane albumy.
Właśnie poruszyłeś istotną sprawę rozmawiałem z nimi o tej korekcji i z tego co mówili to korekcja polega na dopasowaniu jasności, bo powiedzmy ktoś ma zbyt jasno lub zbyt ciemno wyświetlany obraz. Maja na dniach przyjść mi tak zwane próbne wydruki do porównania wyświetlanego obrazu.
Wysłane z NOTE 3
Tu masz przydatny wątek na ten temat :http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=255180
najlepszefoto
25-02-2015, 12:40
Witam, jeśli ma Pan wątpliwości co do naszej korekcji, proponuję odwiedzić naszą pomoc i przyjrzeć się plikom kalibracyjnym (www.najlepszefoto.pl/kalibracja (http://www.najlepszefoto.pl/kalibracja)). Aby otrzymać próbne wydruki do porównania obrazu prosimy o kontakt z infolinią (17) 27 55 298. Już wkrótce opcja takiej próbki zostanie dodana do nKalkulatora i będzie można ją zamówić do domu. Pozdrawiam
artuss811
25-02-2015, 13:54
Witam, jeśli ma Pan wątpliwości co do naszej korekcji, proponuję odwiedzić naszą pomoc i przyjrzeć się plikom kalibracyjnym (www.najlepszefoto.pl/kalibracja (http://www.najlepszefoto.pl/kalibracja)). Aby otrzymać próbne wydruki do porównania obrazu prosimy o kontakt z infolinią (17) 27 55 298. Już wkrótce opcja takiej próbki zostanie dodana do nKalkulatora i będzie można ją zamówić do domu. Pozdrawiam
Moje wątpliwości zostały już rozwjane, mam pliki kalibracyjne, teraz walczę w innym wątku z oświetleniem pokoju i kalibracją motor by zdjęcia porównawcze wyglądały tak samo jak na monitorze
Wysłane z NOTE 3