Zobacz pełną wersję : prośba o zdjęcie dyfuzora z sb 800 lub info gdzie kupić
matka997
07-05-2007, 19:20
witam
gdzieś wciepałem dyfuzor z sb 800, SW-10H, obstawiam kilka miejsc gdzie mógł zostać.
niestety, typuje kilka rodzin, ludzi, którzy za cholerę nie wiedzą co to jest dyfuzor. aby im wytłumaczyć czego szukam i zapytać czy nie zostawiłem, i miec pewność, że zrozumieją o co pytam, powinienem wysłać im zdjęcie.
a nie mam jak zrobić, bo dyfuzora nie mam.
mam prośbę: czy ktoś z forumowiczów byłby tak uprzejmy, proszę szanownego towarzystwa, i podesłał mi na maila (tudut małpa tlen kropka pl) niezmniejszone zdjęcie dyfuzora, abym mógł wygenerować odbitkę, i wysłać z pytaniem do ludzi?
szczerze byłbym wdzięczny.
widziałem w sieci oferty róznych dyfuzorów, no kosztuje to kilkadziesiąt złotych. czy wiecie czy i gdzie można dokupić gdzieś orginalny dyfuzor SW-10H? na forum ktoś pisał że można, kupić za ok 50 zet. ale gdzie?
thx
puchbeary
07-05-2007, 19:57
Jaja sobie robisz ? :D Chłopie pogoń żesz na allegro tam masz zdjęć dyfuzorów od cholery i jeszcze więcej. Nie dość że znajdziesz sobie zdjęcie to jeszcze może jakiś zamiennik dla siebie.
Google grafika też się kłania.
Nie poczuj się dotknięty ale przecież to akurat łatwo znaleźć w sieci
edit
tutaj masz link do małej fotki dyfuzora ze sklepu jakiegoś - a że to nie do SB800 ? Wygląda tak samo więc dla laika i tak bez różnicy.
http://www.foto-net.pl/sklep/obrazki/tumax_dyfuzor_m.jpg
tutaj większy
http://www.foto-tip.pl/sklep/images/images_big/od_t1.jpg
i jeszcze tu
http://www.systembank.pl/img/441_1d.jpg
Kolega, jak sądzę, starał się nie ujawniać adresu spamerom, co właśnie skutecznie mu uniemożliwiłeś:lol: :lol: :lol:
matka997
07-05-2007, 21:08
Jaja sobie robisz ?
prosze kogokolwiek o zdjęcie w normalnej rozdzielczości. nie z neta.
cobym mógł zrobić odbitke i wyslac, do ludzi, którzy nie mają neta, czyli nie mailem. miejsc gdzie to moglem zostawić jest kilka. po co mam wydawac 5 dych czy więcej jak może odzyskam swoje.
puchbeary, trudno to zrozumieć? kurcze, prośba o strzelenie 2 fotek i podeslanie bez obróbki - komu wadzi o tym wątek. no ale rozumiem, że jest okazja do bicia piany.
ech...
matka997
07-05-2007, 21:09
nie prościej i zgrabniej ??
Patio, dokladnie tak jest, że nie chce coby mi mail zaspamował jakis robot, więc Cie prosze o skasowanie postu z wpisanym moim mailem. no troche nieładnie.
Niby fakt sorki :)
ale śmiesznie jak ktoś pisze małpa :D zamiast @
Jak jeszcze nie masz to mogę Ci zaraz zrobić.
Sama kiedyś zostawiłam w szkole u córki i
znalazlam w śmietniku. Dla ludzi to
wygląda jak coś po jogurcie :(.
matka997
07-05-2007, 21:36
Nie mam. bede wdzieczny :)
mi sie skojarzyło z pudełkiem na lekarstwa
puchbeary
07-05-2007, 21:39
no ale rozumiem, że jest okazja do bicia piany.
ech...
Nie rozumiesz. :D . Nie biję piany - to jest dostępne w sieci tylko trzeba zadać sobie ciut trudu i znaleźć - po co ci normalna rozdzielczość? Po co odbitka. Nie możesz wziąć tego co masz w linku i wydrukować zwykłą drukarką ? Przecież dyfuzor to nie odmiana rzadkiego owada - parafrazując - jaki jest koń każdy widzi ...
na siłę to wystarczyłoby go opisać "Taka plastikowa popierdulka w kształcie mlecznego prostokąta bardzo podobna do opakowania po danonie tyle że z twardszego plastiku"
Bez urazy - nielogiczne mi się to zdało. Już ci się wynoszę z wątku. Przepraszam że nic nie wniosłem. (mój dyfuzor wraz z lampą dziś podróżuje u kolegi w torbie)
matka997
08-05-2007, 00:12
dziękuję Pinki, dostałem.
Rzecz w tym, że pudełko po jogurcie czy po serku też się sprawdzi:) Ja na przykład całkiem dobre wyniki uzyskiwałem swego czasu z pojemnikiem po Danio założonym na Sigmę EF-500 Super DG :D
Niby fakt sorki :)
ale śmiesznie jak ktoś pisze małpa :D zamiast @
Gdy będziesz dostawał np. 900 emaili dziennie, to nie będzie Ci do śmiechu.
Maciej-D
08-05-2007, 12:08
nie chcę robić specjalnie nowego tematu...a mam pytanie. Jaki dyfuzor do sb600 według Was jest najlepszy jakościowo? Noszę się z zamiarem kupna i nie mogę się zdecydować. Ceny wahają się od 50 do 110pln. Pozdrawiam.
nie chcę robić specjalnie nowego tematu...a mam pytanie. Jaki dyfuzor do sb600 według Was jest najlepszy jakościowo? Noszę się z zamiarem kupna i nie mogę się zdecydować. Ceny wahają się od 50 do 110pln. Pozdrawiam.
generalnie panuje opinia ze jednak Stofen. tumaxy jakis zafarb czasem daja. mi danonek spadal na przyklad. a stofena mozesz kupic na allegro od jednego goscia za 79 zl jesli jestes gotowy wydac tyle na 'pojemnij na mocz bez przykrywki' jak to ujal ktos w mej famili ;-)
Stofeny itp dyfuzory dają zafarb, owszem, ale nie same z siebie, tylko dlatego, że odbijają się od wszystkiego wokół (i tak ma być właśnie). Ale między innymi do takich sytuacji wymyślono ręczny WB.
Nie ma jednego najlepszego dyfuzora (i odbłyśnika, bo są nie tylko dyfuzory:D). Należy pamiętać, że dyfuzory typu Omnibounce stosuje się w pomieszczeniach, w których da się odbić światło od ścian i sufitu - na dworzu np. sa zupełnie nie przydatne.
Za najbardziej uniwersalny można by chyba uznać Demb Flash Diffuser, ale on jest do dostania tylko w USA. Dla odmiany polecam też http://www.abetterbouncecard.com/