PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Man of War Bay

sebastian78
05-02-2015, 14:04
wczorajszy zachod slonca na Man of War Bay, UK

zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/02/b8DicP-1.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img673/2601/b8DicP.jpg)

dziekuje

wolnyslimak
05-02-2015, 15:19
Ładny widoczek z gwiazdką w mocnym punkcie. Podoba się bo inaczej być nie może jednak ja mam zastrzeżenie do zbyt słabych cieni. Kamulce w cieniach tak rozjaśnione aż prawie świecą.

sebastian78
05-02-2015, 15:49
Ładny widoczek z gwiazdką w mocnym punkcie. Podoba się bo inaczej być nie może jednak ja mam zastrzeżenie do zbyt słabych cieni. Kamulce w cieniach tak rozjaśnione aż prawie świecą.

Dzieki za cenna uwage..

pozdrawiam

Duder
05-02-2015, 22:44
Widoczek przyjemny. Cienie pewnie rozjaśnione, ale w tych okolicznościach prawie tak to może wyglądać. Światło może się odbijać od jasnego klifu za plecami, a właściwie po prawej.

katatjuta
06-02-2015, 13:09
To prawda widok jest przyjemny dla oka, a co do cieni to nie jest tak źle, u mnie wygląda to całkiem dobrze, i rzeczywiście może tak być jak Duder pisze.

sebastian78
06-02-2015, 14:29
Dzieki za odwiedziny i komentarze.. Z tymi cieniami to musi byc tak jak napisal Duder , klif po prawej jest bardzo jasny.. Po sugestii wolnysmlimak usiadlem jeszcze raz do obrobki, suwak z cieniami dalem na plus , nawet rozjasniajac pierwszy plan , dokladnie omijalem cienie i szczerze to nic lepszego nie wyszlo.. nie bylo widac jakies zauwazalnej roznicy , dlatego nawet tej nowej fotki nie wstawilem...

pozdrawiam

katatjuta
06-02-2015, 15:32
Czasami jak jest taka kompozycja to warto zrobić jedno zdjęcie osobno w cieniach i wtedy nic suwakiem nie trzeba robic.

biegly
06-02-2015, 22:24
Kadr może być, ale zwracaj uwagę na przejścia tonalne które masz na zdjęciu podczas edycji!
Pierwszy plan masz jaśniejszy od słońca będącego w drugim, plus te głębokie cienie trochę*psują odbiór.
Warto usiąść i poćwiczyć na spokojnie ;)

sebastian78
07-02-2015, 10:58
Kadr może być, ale zwracaj uwagę na przejścia tonalne które masz na zdjęciu podczas edycji!
Pierwszy plan masz jaśniejszy od słońca będącego w drugim, plus te głębokie cienie trochę*psują odbiór.
Warto usiąść i poćwiczyć na spokojnie ;)

dzieki Rafale, takich wskazowek wlasnie potrzebuje , gdyz to poczatek mojej drogi :)

MarianS
16-02-2015, 07:03
Dobre przyjemny widoczek.Pozdrawiam