PDA

Zobacz pełną wersję : [DR5000] Profile barwne w praktyce

DR5000
30-01-2015, 11:10
Zapraszam na nasz najnowszy film o stosowaniu profili barwnych - o tym, że bardzo ułatwiają, przyspieszają i systematyzują pracę przy komputerze (której nienawidzę :)). Zapraszam! :)

http://www.youtube.com/watch?v=qDKASIy6ZTg

GaijinPawel
30-01-2015, 14:04
Bardzo ciekawy temat. Szkoda tylko że dla mnie amatora nieprzydatny. Wziąwszy pod uwagę skomplikowane ustawienie profilu pozostanę przy zabawie suwaczkami. Ale może kiedyś mi się to przyda. Dzięki za świetny film.

cysieq
31-01-2015, 01:34
Jak dla mnie bomba, każdy z Waszych filmów otwiera mi mniej czy więcej oczy na poszczególne tematy. Dzięki!
Teraz zabieram się za poszukiwanie dobrej -czysto teoretycznej- instrukcji tworzenia profili i polowanie na CC P :)

Misher
01-02-2015, 00:53
Macie u mnie suba już od pierwszego odcinka :) Bardzo podobają mi się wasze filmy, wiele ciekawych rzeczy się z nich dowiedziałem, pomimo, że tematy które poruszacie nie są mi obce.
Chciałem zapytać jednak o pewną rzecz, mianowicie, przy zdjęciu Beaty z lusterkiem mówisz, że nie ustawiliście w korpusie kontrastu i tu trzeba było już zaingerować w zdjęcie dodając +30 kontrastu w LR. Na początku filmu jednak mówisz, że LR nie przenosi ustawień aparatu (to oczywiste) więc nawet gdybyś ustawił +1000 kontrastu w aparacie wciąż musiałbyś dodać go w LR.

Jako świadomy fotograf na pewno to co powiedzałeś było celowym zabiegiem a nie pomyłką, więc zastanawia mnie skąd taka nieścisłość?

Produkujcie więcej filmów! Z wielką przyjemnością je oglądam :)
Dzięki i pozdrowienia!

notdot
01-02-2015, 12:17
Świetne filmy, nie pamiętam jak odkryłem waszego bloga i filmy ale oglądam z rozdziawioną gębą, dużo przy tym się ucząc i samemu chcąc tak focić.
Oby tak dalej. Dzięki.