PDA

Zobacz pełną wersję : slaby zasieg pilota

kzkzg
28-01-2015, 16:56
Pilot od tv nie chce wspolpracowac w odleglosci wiekszej niz 3 metry. Macie jakies sposoby na polepszenie zasiegu? Baterie mam nowe, dodam ze pilot od x360 dziala bez problemow z tym tv, wiec to kwestia pilota a nie czujki w tv.
Halp!

shaolin
28-01-2015, 16:57
Rusz zad! Nie ma lepszej metody :twisted:

kzkzg
28-01-2015, 17:04
Generalnie nie marudzilbym gdybym mial EPG w tym pilocie od x360.

A te piloty Logitecha za grube piniądze, to w pełni konfigurowalne są?

konopia
28-01-2015, 20:33
Tak, albo wybierasz urządzenie z bazy albo uczysz starym pilotem.
Możesz dowolnie zmieniać obłożenie przycisków, robić 'akcje'
Np. Wciskasz ikone 'film br'
I pilot włączy tv, br, amplituner, ustawi potrzebne wejścia wyciszy dźwięk w tv itp...
I przy akcji pilot na raz obsługuje kilka urządzeń, pełna dowolność konfiguracji przycisków...
Mam harmony one.

Wymaga podpięcia do kompa i netu w celu programowania, kilka piwek na to schodzi.

TOP67
28-01-2015, 20:38
Np. Wciskasz ikone 'film br'
I pilot włączy tv, br, amplituner, ustawi potrzebne wejścia wyciszy dźwięk w tv itp...
I przy akcji pilot na raz obsługuje kilka urządzeń

To samo robi fabryczny pilot od TV. Wystarczy umieć podłączyć sprzęt.

gusi
29-01-2015, 19:22
Pilot od tv obsługuje tzw. makra?

Wysłane z mojego NewmanK1

TOP67
29-01-2015, 19:35
Robi to co trzeba. Naciskam DVD, to włącza TV, DVD, amplituner i ustawia odpowiednie wejścia. Co więcej, wie które DVD ma włączyć (mam nagrywarkę i zwykłe) Oczywiście mogę nim sterować wszystkimi funkcjami DVD, tego który właśnie oglądam. Jak naciskam przycisk głośności, to kręci mi gałką amplitunera. Jak nacisnę TV, to wyłączy DVD i przełączy amplituner na TV. Jak nacisnę Power Off, to wyłączy wszystkie włączone urządzenia. A spróbuj na uniwersalnym pilocie zaprogramować makro, kóre mi to zrobi. Dodam, że moje urządzenia włącza i wyłącza się tym samym przyciskiem.

gusi
29-01-2015, 19:56
Te czynności, które opisujesz można ustawić sobie bez problemu jako makra w zwykłym uniwersalnym pilocie logitech harmony (za wyjątkiem modelu 200 i 300, bo tam można ustawić tylko 1 makro, o ile pamiętam). Pilotem, który posiadam - harmony touch mogę obsługiwać 15 urządzeń i zaprogramować 50 makr.
Natomiast ciekawi mnie, o jakim pilocie tv piszesz. Możesz podać model?

TOP67
29-01-2015, 20:06
Każdy pilot Panasonic. I raczej każdy pilot od każdego TV, który obsługuje HDMI-CEC

gusi
29-01-2015, 20:20
Dodam jeszcze, że w harmony można dodać funkcje z oryginalnego pilota (jeśli nie ma go w bogatej bazie danych), można ustawić dowolnie poszczególne działania pod dowolny przycisk, mało tego - pod ten sam przycisk można dać dwa różne działania w zależności od długości przytrzymania przycisku. W moim modelu z wyświetlaczem można zaprogramować sobie czynności za pomocą gestów wykonanych na wyświetlaczu. Jedyna wada - cena nowych modeli, na szczęście starsze, np model 555 można kupić już za 100 zł (uzywany)