Zobacz pełną wersję : Jaka odbojnica na ścianę?
Kupił sobie manfred nowy fotel do komputera bardzo wielgachny ;-) Nie mam kompleksu nie. Ale zaczął nim miziać po nowo malowanej ścianie dlatego potrzebna mi odbojnica na ścianę. W pracy mam płytę laminowaną na dwa wkręty. Do domu myślałem kupić odbojnicę http://e-maty.pl/pl/odbojnice/1309-odbojnica-elastyczna.html tylko nie wiem czy to mocowanie na klej po czasie nie zacznie się odklejać. Ma ktoś doświadczenie w tej materii?
Pokój ma 1,5 szerokości?
Poza tym, każdy ma swój gust, ale ja czegoś takiego to bym nie chciał we własnym domu, prędzej coś z drewna.
adriansocho
26-01-2015, 22:55
A nie boisz się, że po jakimś czasie taka odbojnica odejdzie od ściany razem z farbą? Ja bym poszedł do działu warsztatu stolarskiego w jakimś supermarkecie budowlanym, zapytał się, czy są jakieś kawałki np. płyty wiórowej laminowanej, poprosił o jej docięcie (rozumiem, że styknie kawałek 100 x 20 cm) i oklejenie brzegów, przykręcił to na dwa kołki rozporowe. Można też kupić półkę z litego drewna sosnowego, to kosztuje chyba ze 30 pln, polakierować jakąś lakierobejcą i przykręcić do ściany.
Też biorę to pod uwagę. I chyba macie rację drewno to drewno a nie plastik gumiany.
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać: dywanik sobie na scianie powieś ;)
Pocałuj mnie w "żyć" przepraszam również nie mogłem się powstrzymać :-)
"Rzyć"! :P ja bym próbował deskę na kołki do ściany, coś w stylu poczekalni w przychodni. Albo może płytę z korka, wtedy hałasu by nie było.
moze kup polke w castoramie (1,8cm x 30cm x okolo 1,2m), leza razem z parapetami, polakierujesz/pobejcujesz i kolor Ci na pewno przypasuje, a poza tym czyste drewno i kosztuje kilkadziesiat zlotych.
Jesli rozmiar Ci nie odpowiada przytna Ci za darmo.