Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Niebiesko-żółty sezon na rzepak - okolice Stegny
Kraftsman
06-05-2007, 22:02
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/05/_DSC27791-2.jpg
źródło (http://members.chello.pl/gpietras/_DSC2779-1.jpg)
No z tym niebieskim to troche przesadziles, nie?! ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Trochę landrynkowo, ale ładne
Kraftsman
07-05-2007, 12:31
no jasne:-D z żółtym też przesadziłem. o tym jest ta fotka:mrgreen:.
no jasne:-D z żółtym też przesadziłem. o tym jest ta fotka:mrgreen:.Tyle, ze zolte -- zoltym... Raczej bez problemu takie nasycenie mozna w sloncu uzyskac. Niebo niestety takiego nasycenia ani koloru nigdy nie ma. :)
Kraftsman
07-05-2007, 12:41
Tyle, ze zolte -- zoltym... Raczej bez problemu takie nasycenie mozna w sloncu uzyskac. Niebo niestety takiego nasycenia ani koloru nigdy nie ma. :)
muszę się z tym jakoś pogodzić:mrgreen:.
na swoje usprawiedliwienie pokornie wyjaśniam, że moje zabiegi przy tym zdjęciu ograniczyły się do:
1) podbicia kontrastu,
2) podbicia nasycenia,
3) wyostrzenia po zmniejszeniu.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.
na swoje usprawiedliwienie pokornie wyjaśniam, że moje zabiegi przy tym zdjęciu ograniczyły się do:
1) podbicia kontrastu,
2) podbicia nasycenia,
3) wyostrzenia po zmniejszeniu.
Ale my to wiemy. :) Tzn. przynajmniej ja wydedukowalem tyle po samej fotce.
Dlatego tez sie tak troszke zastanawiam -- co chciales nam pokazac? Ze rzepak kwitnie, czy to, ze wiesz gdzie w uzywanym przez Ciebie programie jest suwak nasycenia kolorow? :)
Kraftsman
07-05-2007, 12:57
Ale my to wiemy. :) Tzn. przynajmniej ja wydedukowalem tyle po samej fotce.
Dlatego tez sie tak troszke zastanawiam -- co chciales nam pokazac? Ze rzepak kwitnie, czy to, ze wiesz gdzie w uzywanym przez Ciebie programie jest suwak nasycenia kolorow? :)
tak - właśnie o to mi chodziło. zawsze, gdy podbijam nasycenie swoich fotek, robię to po to aby udowodnić wszystkim, że wiem, gdzie w moim programie znajduje się suwak nasycenia kolorów :mrgreen:. w ogóle nie wyobrażam sobie używania tego suwaka w innym celu.
tak - właśnie o to mi chodziło. zawsze, gdy podbijam nasycenie swoich fotek, robię to po to aby udowodnić wszystkim, że wiem, gdzie w moim programie znajduje się suwak nasycenia kolorów :mrgreen:. w ogóle nie wyobrażam sobie używania tego suwaka w innym celu.No po tej dawce ironii oczekiwalbym w koncu wyjawienia prawdziwego powodu pokazania nam tego zdjecia... A tu nic... :)
suwak nasycenia kolorów :mrgreen:. w ogóle nie wyobrażam sobie używania tego suwaka w innym celu.
osobiście w większości używam tego suwaka do zabrania nasycenia poszczególnych barw albo całości
czasem nasycam, ale tylko pojedyncze zdjęcia i nie po całości
rozumiem też ogólną tendencję do wyostrzania i nasycania
sprawa gustu
to zdjęcie jest fajne, ale moim zdaniem na bardzo nasycone :-)
Kraftsman
07-05-2007, 15:10
No po tej dawce ironii oczekiwalbym w koncu wyjawienia prawdziwego powodu pokazania nam tego zdjecia... A tu nic... :)
Po prawdzie, nie miałem żadnego ukrytego zamiaru :neutral:. Zwyczajnie - zdjęcie wydało mi się interesujące.
to zdjęcie jest fajne, ale moim zdaniem na bardzo nasycone :-)
dzięki za komentarz.