PDA

Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Kropelkowy dmuchawiec

anette05
12-01-2015, 11:58
Siemaneczko,
Mam pytanie, co myslicie o tym zdjęciu? Troszkę go poprawiałam, bo kolor mi cos nie pasował, ale chyba w tym momencie wygląda dobrze hm?
Czekam na opinie :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img537/4084/uUqkvn.jpg)

nyny1
12-01-2015, 12:25
No chyba jednak nie wyglada dobrze :(

pozdro

anette05
12-01-2015, 13:55
A o co dokładniej Ci chodzi? Zero sensownej wypowiedzi. Chodzi szumy?

nyny1
12-01-2015, 14:52
A o co dokładniej Ci chodzi? Zero sensownej wypowiedzi. Chodzi szumy?
A Tobie sie to zdjecie podoba?

pozdro

timi
12-01-2015, 14:56
Kosz, i wszystko od nowa.

anette05
12-01-2015, 15:01
Czy ja wiem... Widzę ze jest coś z nim nie tak, chyba jednak usunę. dzieki.

timi
12-01-2015, 15:07
Czy ja wiem... Widzę ze jest coś z nim nie tak, chyba jednak usunę. dzieki.

Ale czy Ci to w czymś pomoże? kiszczenie zdjęć na dysku nie sprawi ze z każdym nowym zdjęciem będziesz je wykonywać lepiej. Kazdy jakoś zaczynał i podejrzewam ze nie robił lepszych zdjęć. Ważne by z komentarzy , uwag innych wyciągać wnioski na przyszłość.

ppablo12345
12-01-2015, 15:16
Ale czy Ci to w czymś pomoże? kiszczenie zdjęć na dysku nie sprawi ze z każdym nowym zdjęciem będziesz je wykonywać lepiej. Kazdy jakoś zaczynał i podejrzewam ze nie robił lepszych zdjęć. Ważne by z komentarzy , uwag innych wyciągać wnioski na przyszłość.

A tak z ciekawości, to jakie wnioski na przyszłość ma koleżanka wyciągnąć z uwagi "Kosz i wszystko od nowa"?

Anette05 - specem od macro nie jestem, ale jak dla mnie:
1. Zdjęcie razi nieostrością - raz, że masz małą głębię ostrości, dwa, że fotka jest wyraźnie ruszona. Następnym razem spróbuje ze statywem z odwróconą kolumną centralną.
2. Brak ciekawego światła, które sprawiłoby, że zdjęcie zaczęłoby "żyć".
3. Widoczne szumy faktycznie nie pomagają.
4. Osobiście bym nieco inaczej kadrował - dał więcej dmuchawca, mniej zielonego tła. Co innego, gdyby coś fajnego w tym tle się pojawiło, jakiś magiczny bokeh, czy fantastyczne kolory ;)

Zdjęcia nie wyrzucaj, za rok spojrzysz na nie znowu i będziesz widzieć, jakie postępy poczyniłaś:)

nyny1
12-01-2015, 15:20
Dobra, nie bede taki, teraz ja:

1. Kadrowanie - do poprawy
2. Światlo - do poprawy
3. Ostrość - do poprawy
4. Szumy - do poprawy
5. Banding - do poprawy

Juz pomijam sam prezentowany temat zdjecia.

pozdro

anette05
12-01-2015, 19:29
Ok, w sumie nie chodzilo mi o usunięcie zdjęcia ale jego obróbke, wszystkie negatywy i tak trzymam na komputerze, bo lubię czasem do nich wrócić.
Wnioski wyciągnęlam, za duzo zieleni i brak bokeh psuje klimat zdjecia i owszem żadnego ciekawego światła, ale dzięki chłopaki za komentarze, postaram się do poprawić. :)