PDA

Zobacz pełną wersję : Ocena fotografii

przemonator
09-01-2015, 11:11
Witam jestem nowy na tym forum. Widzę że co niektórzy bardzo profesjonalnie się wypowiadają tutaj.

Dlatego bym prosił was o ocenę moich zdjęć. Możecie mnie zjechać jak psa albo polubicie zdjęcia jakie robię. Po prostu było by mi miło jak by ktoś je ocenił :) Czekam na komentarze. Pozdro

http://www.maxmodels.pl/fotograf-przemonator,1.html

https://www.flickr.com/photos/96911343@N04/

stock
09-01-2015, 11:30
Zdecydowanie poćwicz zanim wystawisz się pod publiczną ocenę. To co usłyszysz najmilsze może nie byc. Trenuj, ćwicz, podgladaj lepszych.

lechupe
09-01-2015, 13:15
Trudno jest komentować całe portfolio na flickrze.
Jest tam bowiem parę ciekawych zdjęć, ale i sporo śmiecia. Z generaliów widać, że raczej nie masz większych problemów z podstawową techniką, z pewnością jednak możesz poprawić oświetlenie w zdjęciach portretowych.

Poza tym sugerowałbym ostrożność w portretowaniu dziewczyny/żony w celach innych niż albumowe, nie każdy jest fotogeniczny, i nie każdy ma naturalny dar pozowania przed aparatem.

Rzucają się również w oczy błędy językowe w angielskich tytułach zdjęć - więc być może na jakiś czas warto pozostać jednak przy polskim nazewnictwie.

A tak na marginesie, jeżeli masz jakieś ulubione zdjęcia, to wystaw je na forum jako obrazki a nie linki i wtedy z pewnością dostaniesz bardziej szczegółowe komentarze.

Grochu7
10-01-2015, 02:25
Szczerze mówiąc zdjęcia z flickra i MM są dla mnie jak dwa światy. Na flickrze przyroda, martwe natury, nawet architektura - wszystko ciekawie skomponowane, ładnie przedstawione, no, naprawdę mi się podoba.

No, i są portrety na MM. Które nie wyszły. Wszystkie.
Proponuję podły test zdjęć portretowych "czy dane zdjęcie jest dobre?" -> Zadaj sobie pytanie, czy jesteś skłonny to zdjęcie powiesić na ścianie. I spytaj też modelkę / modela. Jeśli odpowiedzi będą twierdzące to wszystko jest OK. Ale nie wrzucaj do PF zdjęć które nie przeszły tego testu. Bo nie.

chory
10-01-2015, 14:53
Koty lubisz, idź tą drogą, to bardzo słuszny kierunek, a nie jakieś tam portrety...

WoWo
10-01-2015, 21:45
Skasuj te zdjecia jak najszybciej zobaczysz bedzie lepiej

Andrzej1974
10-01-2015, 22:10
Chciałeś być zjechany to zostałeś... ;-)

Notoryczna
11-01-2015, 19:27
Dzięki za prezentację! Twoje prace natchnęły mnie do ułożenia wiersza. Oto on:

nie każda dziewczyna
może być rusałką
o, niee
nie każda może być
Brendą Lee

ukłon, oklaski

przemonator
12-01-2015, 17:41
Do zamknięcia

stock
12-01-2015, 17:59
miały być pochwały i oklaski a pojawiła się prawda. I się nam kolega obraził ...

Notoryczna
12-01-2015, 18:15
Oklaski były

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk