Zobacz pełną wersję : Jedna fotka albumowa
don_marcinos
08-01-2015, 12:37
Spróbuję jeszcze raz coś albumowego.
Można opiniować :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img540/4003/ge9NDK.jpg)
Gałąź wchodząca w głowę młodego to nie najlepszy pomysł. Kompozycje psuje także prowadząca w lewo odnoga pnia, a wzrok odciąga źródło światła w prawym górnym rogu. Ogólnie bałagan.
A mnie się podoba... w końcu to kategoria albumowa, o czym chyba się tu zapomina... "Weź Pan" powiedz dziecku w lesie żeby przy gałęziach nie biegało... :/ Na pewno fajna pamiątka...
ppablo12345
08-01-2015, 15:32
Podoba mi się:
- kolorystyka
- dobrze uchwycona radość dzieciaka
Nie podoba mi się:
- gałąż wchodzaca w głowę faktycznie przeszkadza
- prawy górny róg bym wystemplował, bo odciąga wzrok.
Można czepiać się ostrości, ale się nie czepiam, bo mam dużą dozę tolerancji na lekko nieostre zdjęcia;)
Andrzej1974
08-01-2015, 16:38
Jw. Plus ostrość, która nie tam, gdzie powinna... ;-)
A mnie się podoba... w końcu to kategoria albumowa, o czym chyba się tu zapomina... "Weź Pan" powiedz dziecku w lesie żeby przy gałęziach nie biegało... :/ Na pewno fajna pamiątka...
Co nie oznacza, że wystawione zdjęcie nie zostanie poddane ocenie. Zapewne autor zdjęcie chciał usłyszeć komentarze nie tylko wychwalające pod niebiosa swój kadr, bo wiedzy by z nich nie posiadł.
A takie komentarze jak FHR to na wagę złota. Doceń to.
don_marcinos
09-01-2015, 08:49
Pit. ma rację, takie opinie, komentarze jak od FHR są na wagę złota. Rzeczowe i odsłaniające słabe punkty zdjęcia. DZIĘKI!! Przy pstrykaniu kolejnych właśnie takie sie pamięta.
Mam nadzieję, że gdy syn podrośnie, a ja wciąż będę miał radochę z robienia mu fotek to nastanie taki moment: słuchaj stań na sekundę w tym miejscu, spójrz w tę stronę....
W tej chwili ma 20m-cy, a ja biegam jak popapraniec, próbując go dobrze w kadrze złapać :)
Panowie dzieki za wszystkie komentarze.