PDA

Zobacz pełną wersję : Ile za wykonainie zdjęć plus obróbka

lukaszcin
06-01-2015, 18:37
Mam pytanie ile bierze się średnio za wykonanie zdjęć plus obróbka. Zdjęcia wykonuję w prowizorycznym studio ( u zleceniodawcy) swoim aparatem + obróbka zdjęć na swoim komputerze itd chodzi o zdjęcia produktów do sklepu internetowego

HYPER
06-01-2015, 19:06
skoro nie pokazujesz efektow i piszesz, ze masz prowizoryczny warsztat to ja bym powiedzial, ze 1zl/fotka

lukaszcin
06-01-2015, 19:39
4 lampy Powerlux VC-400HLR high speed nikon D7000 + sigma 17-50 f.2.8 nikkor 35 f/1.8 SB-910 softboxy itd co do efektów są ********e

speccom_eu
06-01-2015, 19:42
Zaraz Cię tu zlinczują za takie pytanie. :)
Wszystko zależy ile zleceniodawca jest w stanie Ci zapłacić. A to już zależy co fotografujesz i w jak sposób, ile kosztuje Cię przygotowania (czas+??) ile czasu musisz poświęcić na obróbkę. Każde zlecenie jest indywidualne i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Jak nie chcesz na forum to napisz PM ze szczegółami to powiem Ci jaki przedział jest realny.

morzon
06-01-2015, 19:49
Od 5zł do 5000zł. Mam nadzieję, że pomogłem.

HYPER
06-01-2015, 19:57
@lukaszcin - jestes niegrzeczny. popracuj nad soba :)

S4INT troche sie zapedziles z tym gornym zakresem ;)
czlowiek nie ma pojecia 'ile sie srednio bierze'.
chce robic fotki w prowizorycznym studio u klienta (sic!), wiec nie sadze zeby mogl skasowac kogokolwiek na 5kzl/fotke :)

spiritus
06-01-2015, 21:50
Sprzęt masz ale w sumie to wszystko. Nie pokazałeś przykładowych zdjęć jakie jesteś w stanie zrobić z dziedziny "fotografia produktowa", nikt nie wie na jakim etapie zaawasowania jesteś, w jaki sposób (a raczej z jakim efektem końcowym) obrabiasz zdjęcia.
Czepiając się słów, nikt Ci nie wyliczy średniej honorarium w takiej dziedzinie. Równie dobrze możesz wziąć 100zł jako dniówka.

sailor
07-01-2015, 00:59
pytasz o cene brutto netto czy pod stolem? bo to istotna roznica.
w poscie #6 masz podana konkretna odpowiedz na konkretnie zadane pytanie.

S4INT troche sie zapedziles z tym gornym zakresem ;)

nie zapedzil sie. wszystko zalezy od zlecenia, produktu i koncowego przeznaczenia zdjecia, pol eksploatacji itp itd.

HYPER
07-01-2015, 11:53
nie zapedzil sie. wszystko zalezy od zlecenia, produktu i koncowego przeznaczenia zdjecia, pol eksploatacji itp itd.

czywiscie nie napisalem tego w skali globalnej, tylko w kontekscie zadajacego pytanie :)

jest rzecza oczywista, ze profesjonalnie wykonana robota. zwlasza, gdy naklady na realizacje zlecenia sa bardzo wysokie moze spokojnie przekroczyc gorna zakres ceny podany przez S4INTA.

zwlaszcza, gdy zleceniodawca nie idzie na zadne kompromisy jakosciowe i... go stac.