Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wiosna - moje okolice
Witam serdecznie
Po dłuższej przewie chcę Wam zaprezentować taką oto wiosenną fotę ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img206.imageshack.us/img206/8121/torymaleazx2.jpg)
Pozdrawiam Artur
baaardzo mi się podoba :)
nawet przepały na niebie mi nie przeszkadzają za mocno ;)
Tak, tak podoba się. Miłe dla oka.
Bartek-Kacper
06-05-2007, 15:22
Kadr bardzo ładny ale jakość słaba.
meliszipak
06-05-2007, 15:31
Bardzo fajne zdjęcie.
Proponuje kadrować dół do torów i usunąć ramkę.
strasznie sztucznie to wygląda... hdr?
no i ramka imho niegustownie dobrana
Witam
Co do jakości - to oczywiście jest słaba bo to miniaturka i chyba przesadziłem z kompresją,
Co do "sztuczności" to prawdopodobnie chodzi o kolory - oglądałem tą fotę na 3 monitorach i bywało różnie - na moim jest ok - na 2 były wyprane kolory a na 3 nasycenie było za duże - tak więc Guancho może rzeczywiście u Ciebie wygląda to sztucznie. Prezentowana fota to nie HDR
Bardzo dziękuję wszystkim za opinię
Pozdrawiam Artur
Mi się podoba. Można wykadrować trochę dołu z martwymi gałęziami. Ładna gra świateł u góry.
Dobre wejście po przerwie.
Nie przeszkadza mi że sztucznie wygląda. Nie szukam realizmu ani na zdjęciach własnych ani cudzych. Dla mnie fotografia to obrazy które niekoniecznie zawsze musza być prawdziwe. Muszą natomiast trafiać do emocji i odczuć estetycznych. I tak oceniam to zdjęcie, które bardzo mi się podoba. Nie interesuje mnie jak się nazywa ta technika, czy to hadeer czy sradeer, czy też przeostrzenie czy przesaturowanie. Obraz wyszedł bardzo estetyczny i zapraszający.
Przeostrzenie faktycznie dostrzegalne, ale papierowa odbitka z duzej rozdzialki bylaby swietna.
Bardzo ladnie oddany klimacik.
świetne, powiedziałbym odjazdowe ;-)
w stronę słońca
PS chyba bez dołu było by zgrabniej
jeszcze raz wielkie dzięki za opinie
Pozdrawiam Artur
bardzo wiosennie przyjemna i fajna fota. Pozazdroscic
trochę sztucznie ale nie to jest najważniejsze
kadr fajny, ostry mi się podoba