PDA

Zobacz pełną wersję : tamron 17-50 mm - fotozakupy.pl

wuyaszek
05-01-2015, 15:41
Witam
przymierzam się do kupna tamrona 17-50 mm f2.8 z vc i znalazłem sklep który oferuje dość dobrą cenę za niego dlatego mam zamiar do nich jechać w czwartek bo dopiero w ten dzień bedą po dostawie i stąd moje pytanie
Czy ktoś z Was kupowal może i testował szkla w tym sklepie w Tarnowskich Górach, ponieważ na życzenie klienta testują daną sztuke obiektywu z korpusem pod względem FF/BF ?? Chodzi mi o to jak wygląda to owe testowanie przez sklep ?? zeby mi nie wcisneli lipy ;)
Pozdrawiam

Pabloo
05-01-2015, 16:52
Pewnie tak jak będziesz chciał, czyli robiąc test ustawionych blisko siebie przedmiotów, a i pewnie jakieś pochyłe tarcze do sprawdzania bf/ff mają. Zadzwoń i się spytaj, na pewno udzielą Ci rzetelnej informacji. Sam kupowałem tam dwa tygodnie temu D7100 i też chciałem sprawdzić 17-50 tylko że Sigmy, jednak akurat nie mieli jej na stanie, natomiast mogę jak najbardziej polecić sam sklep. W obsłudze są osoby fotografujące na różnych systemach, które mają obeznanie co do wad i zalet sprzedawanego sprzętu i spokojnie możesz z nimi w miłej atmosferze pogadać nt. zakupu. Mnie sprzedawca sam zaproponował sprawdzenie matówki aparatu dzięki czemu zauważyłem dość spory paproch(chyba) i wziąłem inny egzemplarz.

PS Też jestem z Częstochowy i też odczuwam brak sensownego sklepu fotograficznego w mieście :)

wuyaszek
05-01-2015, 17:09
Hej
dzięki za szybką odpowiedź w takim razie biore telefon w garść i dzwonie zapytać co i jak
co do sklepu czytałem generalnie dobre opinie użytkowników tego forum więc mam nadzieje że wszystko pójdzie jak należy
jeśli chodzi o Częstochowe to straszna dziura ze sprzętem czy warsztatami ;(
pozdrawiam

lortek
07-01-2015, 14:04
w tym sklepie kupowałem kilka drobiazgów, lampę i s17-50. przed kupnem obiektywu, przez telefon, zaznaczyłem ze chciałbym sprawdzić szkło z body i czy mieli by ze trzy sztuki na ewentualny wybór z pośród nich. koleś wiedział o co chodzi i się zgodzil. gdy w sklepie już byłem to pierwsze szkło które mi dali okazało się ok. mieli ta tablice do testów, strzeliłem kilka razy na różnych ogniskowych i ku mojemu zdziwieniu wszystkie celne. kilka strzałów w kolegę i wziąłem szkło. bardzo miła obsługa, mam w planach ich odwiedzić niedługo :-)