Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ilustracja
http://wpkx.pl/_DSC7825C%20Ilustracja%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/_DSC7825C%20Ilustracja.jpg)
(Kliknięcie powiększa.)
otwieracz
01-01-2015, 21:05
Dobre. Ma klimat. To z Fujiana?
Nie, to Jupiter-3 czyli ruski Sonnar 1,5/50.
Dziękuję. :)
Tym razem brakuje mi nie psa, tylko uśmiechniętego kota z Alicji w krainie czarów, siedzącego na jednej z gałązek :)
Znaczy, podoba mi się.
Burkinafaso
01-01-2015, 22:57
Na litość boską, królowo... To czysty spirytus.
Ocień wkusnyj wid. ;-)
Amadeusz
04-01-2015, 00:51
Jak zwykle genialne!
Następnym razem poproszę z Gandalfem ;)
Panowie, dziękuję po raz kolejny, jednak, z całym szacunkiem, chyba się nie znacie, będąc jedynie klakierami, wazeliniarzami, ignorantami i totalnymi nogami (Macieju, i na co Ci przyszło?)...
Oto prawdziwa krytyka, która cnoty się nie boi:
Aby było jasne...
Sa tacy dla których to nawet nie jest "pstryk",
dla którego szkoda klatki.
Nic nie przedstawia.
Jesli ktokolwiek sie tym zachłyśnie,
to oznacza MZ po prostu, ze jest totalna noga jesli o aparat chodzi.
I wazelina...
Ot tyle...bez ataku. Tak mz.
Ps.
Bez urazy
No cóż, skoro nie jestes jednak otwarty na krytykę, powiem co mysle.
Wątek śledzę od dawna. Zdjęcia sa fajne.
Kreowanie sie jednak na artystę, idzie Ci mizernie. Do mnie taka "sztuka" nie trafia.
Pisze - sztuka - bo to jest "cos" co moj syn robił dwa lata temu. Moze mam w domu artystę zatem ... :)
Ignorancja oglądaczy idzie za to dobrze. Nawet balansu bieli nie ustawiłes.
A ten kolor (zły wb) niczemu tu nie służy.
Znajdziesz jednak wielu klakierów. Bardzo wielu.
Bo zdjęcia dajesz ze szkieł, które ich zdaniem sa lekiem na niemoc...
:)
Bez urazy :)
Wazeliniarstwa ( jak piszesz )
Pstryk, dno, kolejny raz jestem w szoku ze ktos ma odwagę takie "cos" upubliczniać...
Ale ja to dziwny jestem chyba :)
Pzdr
Gratuluje poczucia humoru:)
;)
mbodniak
04-01-2015, 13:36
Do mnie to po prostu nie trafia. I tyle...
Jedna z niewielu Twoich fot, która mi się podoba :-P
Mnie się w większości Twoje foty podobają. Ta nie jest wyjątkiem. Jak wyszłem na klakiera to trudno :-P
Mi tam się podoba. Dla mnie to niemalże kadr z filmów Burtona, którego wielbię :)
Jest nastrojowe i klimatyczne, baśniowe.
Przeraża mnie, jak potwornymi niewolnikami idealnie wyrównanego WB niektórzy są, jak otoczeni stadem słitaśnych fotusi do bólu poprawnych boją się spróbować myśleć o świecie i widzieć świat inaczej.
Co innego pstrykuś synka, a co innego świadomy wybór zamykający przestrzeń w konkretny kadr. Brawo autorze, choć wielkiej widowni mieć nie będziesz, ale kto wie... Ludzie są niscy jak mawiał Czesław Niemen. Wolą brukowiec niż gazetę, discopolo od muzyki i zdjęcie z wow efektem od obrazu, nad którym trzeba pomyśleć.
Przeraża mnie, jak potwornymi niewolnikami idealnie wyrównanego WB niektórzy są, jak otoczeni stadem słitaśnych fotusi do bólu poprawnych boją się spróbować myśleć o świecie i widzieć świat inaczej.
Co innego pstrykuś synka, a co innego świadomy wybór zamykający przestrzeń w konkretny kadr. Brawo autorze, choć wielkiej widowni mieć nie będziesz, ale kto wie... Ludzie są niscy jak mawiał Czesław Niemen. Wolą brukowiec niż gazetę, discopolo od muzyki i zdjęcie z wow efektem od obrazu, nad którym trzeba pomyśleć.
Na szczęście są wśród nas ludzie o ponadprzeciętnej wrażliwości artystycznej i równie wielkim ego, którzy nie omieszkają nam maluczkim rzemieślnikom za każdym razem okazać jaki z nas smutny gatunek. Dziękuję, kolego Śprotek.
EDIT: aby było jasne. Ten tekst nie jest kierowany do autora zdjęcia.
maniak666
16-01-2015, 22:50
Na szczęście są wśród nas ludzie o ponadprzeciętnej wrażliwości artystycznej i równie wielkim ego, którzy nie omieszkają nam maluczkim rzemieślnikom za każdym razem okazać jaki z nas smutny gatunek. Dziękuję, kolego Śprotek.
EDIT: aby było jasne. Ten tekst nie jest kierowany do autora zdjęcia.
+1
malasana
18-01-2015, 00:19
Różne zdjęcia Twojego autorstwa widziałem, nie ukrywam, że większość mi się nie podobała. Ale to ma w sobie coś, udany strzał.
Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk
Ja klakierem nie jestem. Zdecydowana większość Twoich prac nie gada do mnie, nie leży lub ociera się o granice kiczu. Ale to zdjęcie wali wszystkie poprzednie na kolana (nawet te dobre). Jest magiczne i nieco ulotne w swej tajemniczości. Gratuluję pomysłu i oka :)
smutniacha
18-01-2015, 23:14
Z przyjemnością zatracam się w tej Fotografii często.
Dziękuję.
Pozdrawiam.
Nikonozaur
19-01-2015, 22:53
Z radością dorzucę wiadro wazeliny.
Kol. Śprotkowi należy się awans na rekina.
GaijinPawel
20-01-2015, 10:48
Nie lubię artystycznych fotek ale to może być za swój tajemniczy klimat.
Generalnie, nie komentuję Twoich zdjęć, chyba za cienki na to jestem, ale tym razem się nie powstrzymam... Dla mnie Genialne! Pod każdym względem! Powiększenie tak daje czadu, że się w głowie kręci.