PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kolorowy wróbel ;)

3arteq
05-05-2007, 22:56
Pierwsze zdjęcie jakie tu wystawiam ale chyba nie ostatnie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img404.imageshack.us/img404/1593/dsc5954mrn2.jpg)

k3no
05-05-2007, 23:20
złapane w ciekawym momencie ;]
zmieniłbym kadrowanie

fIlek
05-05-2007, 23:31
Hehe sprawdza - chłopiec czy dziewczynka ;) Fajnie podpatrzone

wld
06-05-2007, 00:49
nie mogę, czy wiesz co ustrzeliłeś?? To prawdopodobnie wilga, bardzo skryta i rzadko schodząca w niższe partie. Pięknie śpiewa i w ogóle jest cudownym ptakiem. Masz jakieś inne jej ujęcia? Od tygodnia się za nią uganiam - bezskutecznie :(

bzik
06-05-2007, 01:02
hmmm, to przecież bogatka..., chyba że sobie żarty robicie...

Nemeth
06-05-2007, 01:06
nie mogę, czy wiesz co ustrzeliłeś?? To prawdopodobnie wilga, bardzo skryta i rzadko schodząca w niższe partie. Pięknie śpiewa i w ogóle jest cudownym ptakiem. Masz jakieś inne jej ujęcia? Od tygodnia się za nią uganiam - bezskutecznie :(

Nic dziwnego ze bezskutecznie ganiasz za wilga ;)

To jest przeciez sikorka :)

wld
06-05-2007, 01:13
Nic dziwnego ze bezskutecznie ganiasz za wilga ;)

To jest przeciez sikorka :)

Tak, teraz widzę, że główkę pochyliła. Muszę odwiedzić okulistę, koniecznie. A za wilgą (prawdziwą) faktycznie się uganiam ;)

fIlek
06-05-2007, 12:47
Hehe wld chyba masz obsesję na punkcie wilgi ;) A ja przez Was, ptaszników, to każdego skrzydlatego teraz obserwuję - kiedyś nawet nie zwróciłem uwagi :)

Grzegorka
06-05-2007, 12:58
Hehe wld chyba masz obsesję na punkcie wilgi ;) A ja przez Was, ptaszników, to każdego skrzydlatego teraz obserwuję - kiedyś nawet nie zwróciłem uwagi :)

hehehe mam dokładnie to samo. Jadę do mamy i w sadzie już mniej uganiam się za motylkami, które na pewno łatwiej zobaczyć, tylko podchodzę ptaszyny wszelkiej maści. W ogóle zaczęłam ich wypatrywać wszędzie :) Na razie tylko ziębę i kawki dałam radę "upolować" i byłam z nich niesamowicie dumna :)

Co do zdjęcia to fajny moment uchwyciłeś. Ja bym tylko skadrowała nieco inaczej, tzn. mniej centralnie. :)
Pozdrawiam
Aga

TiTeUF
06-05-2007, 14:57
A za wilgą (prawdziwą) faktycznie się uganiam ;)

Nie masz szans, od kiedy wroble jej doniosly ze je podgladales jak sie kąpały .... :mrgreen:

sikor
06-05-2007, 16:48
Od tygodnia się za nią uganiam - bezskutecznie :(

A widziałeś /słyszałeś już ją w tym roku??
Wilga jest jednym z tych ptaków które najpóżniej przylatują do nas na wiosnę (no może póżniej to jedynie kraska)...Wczoraj widziałem dopiero pierwszego osobnika - szalał w koronach drzew bardzo wysoko i pięknie się odzywał

sprocket
06-05-2007, 17:02
wld - zycze powodzenia w uchwyceniu wilgi:) to arcytrudne zadanie

wld
06-05-2007, 18:37
słyszałem i widziałem. Niestety za daleko jak na mój obiektyw :( Pięknie śpiewa :) Słyszałem ją nawet w miejskim parku. No nic, zobaczymy może szczęście dopisze, choć bardzo w to wątpię...