Zobacz pełną wersję : PS CS6 czy warto tu kupić?
Jak w tytule:
http://www.altoncomputers.pl/adobe-photoshop-cs6-eng-win-box-p-47.html
Warto sprawdzić tego dystrybutora w Adobe.
siedemczwartych
30-12-2014, 15:39
ale po co kupować??
obecnie subskrypcja PS CC 2014 to koszt 50 zł miesiecznie.
Dzieląc 1799 na 50 zł to masz abonament na 3 lata.
I masz narzędzie aktualizowane.
Owszem... zaraz sie odezwą przeciwnicy abonamentu, wykradania danych, Twojej prywatnosci itp... ale bądź my szczerzy... jak dzisiaj prywatność?
Ja sprzedałem CS6 i teraz ciesze się CC2014 z wygodną chmurą i jestem zadowolony.
...
Owszem... zaraz sie odezwą przeciwnicy abonamentu, wykradania danych, Twojej prywatnosci itp... ale bądź my szczerzy... jak dzisiaj prywatność?
...
No, przy takim podejściu, to niebawem nie pozostanie ani krzyny prywatności, a to, co powinno być szczególnie chronione, będzie przedmiotem analiz mądrali adobców, albo innych ośrodków.
A co z takimi jak ja, których komputery pracowniane są ściśle izolowane od sieci internet?
A co z takimi jak ja, których komputery pracowniane są ściśle izolowane od sieci internet?
Zbieraj na kredki. :)
Zbieraj na kredki. :)
No bardzo kurnia śmieszne, ale gdzie ja sobie te kredki w rzyć mam wrazić, czy jak? :)
Pan tu Panie Pogorzelski śmiechy odprawujesz, a ja gore ! :D
Borat1979
30-12-2014, 19:33
Ja sprzedałem CS6 i teraz ciesze się CC2014 z wygodną chmurą i jestem zadowolony.
Mówisz nie ma prywatności a sam ochoczo się jej pozbywasz i jeszcze piejesz z zadowolenia.
Nie sprecyzowałem zapytania do expertów, chodzi mi o to, czy zakup zafoliowanego opakowania z programem na allegro lub w warzywniaku jest legalny. Ceny są ponętne, ale czy chytry dwa razy nie straci?
Po prostu pogubiłem się w tym gąszczu licencyjnym. Z góry dziękuję za oświecenie.
A wywody o kredkach są żałosne.
Kiedy widzę podejrzanie niską cenę, to staram się sprawdzić sprzedawcę, a jeżeli to nie jest możliwe, to nie dokonuję zakupu.
A nie mówiłem już czegoś w tym guście?
Jak w tytule:
http://www.altoncomputers.pl/adobe-photoshop-cs6-eng-win-box-p-47.html
Poczytaj tu http://allegro.pl/show_user.php?uid=33767349&type=fb_all&feedback_type=fb_recvd_neg
Oczywiście kilka komentarzy zostało usuniętych ale chyba każdy by się zgodził na usunięcie byle tylko szybko dostać kasę z powrotem :)
Adobe przestało produkować wersje pudełkowe CS6 w okolicach marca 2014, ostatnie partie w tym czasie docierały do Polski. Sprzedaż licencji elektronicznych to jak dobrze pamiętam końcówka maja/początek czerwca. Żaden z oficjalnych partnerów Adobe w Polsce nie sprzedaje CS6 w wersji komercyjnej, natomiast altoncomputers tak, i inne podobne wynalazki na allegro. Sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto :)
Z tym potwierdzaniem autentyczności u Adobe to też dziwne rzeczy się dzieją. Ja, przyznaję, kupiłem za podobną kwotę (ale w innym sklepie internetowym) zestaw Photoshop CS6 + Lightroom (w wersji ang). Przed zakupem wysyłałem maila do polskiego oddziału Adobe z prośbą weryfikacji sprzedającego i legalności sprzedawanego towaru. Nie było żadnego odzewu. Dokonałem zakupu. Programy zainstalowałem, numery seryjne podane przy instalacji były prawidłowe. Tyle, że Lightrooma udało mi się zarejestrować na stronce Adobe, a Photoshopa już nie. Ale nie było komunikatu, że ten numer seryjny jest już zajęty przez kogoś innego itp. Znowu mail do Adobe. I znowu brak reakcji.
Ostatnio przymierzałem się do zakupu Adobe Premiere Elements. Sytuacja identyczna. Prośba o weryfikację do Adobe - zero odzewu.
Jeśli firma ma takie podejście do swoich klientów... No cóż...
...
Jeśli firma ma takie podejście do swoich klientów... No cóż...
Jakkolwiek by Adobe nie była pasywna, to i tak może niewiele zmieniać w zderzeniu z BSA.
@sedov z servisem adobe mam, podobnie jak wielu znanych mi userow, zupelnie inne doswiadczenia, ja jednak dzwonie (trzeba toche poczekac). Podobnie bezproblemowo przebiega komunikacja na forum adobe. Pozdrawiam.
Surfenta... Dawno temu prowadziłem działalność gosp. I od tamtego czasu nauczyłem się jednego - wszelkie tego typu rzeczy chcę mieć na piśmie. Nie musi być urzędowe. Wystarczy notka w mailu.
Kilka razy miałem problem z oprogramowaniem adobe a to danych do konta zapomniałem - czat z anglojęzyczną obsługą to sama przyjemność. Nawet jak ktoś pisze tak jak ja :D
Ja mieć problem - ty mi pomóc ? ;)
Oczywiście, można skontaktować się z anglojęzycznym serwisem. Tylko że te wszystkie polskie placówki zachodnich firm chyba właśnie po to to zostały założone, żeby obsługiwać klientów z naszego kraju.
Pamiętam, że jak miałem problem z Winrarem (też problem z rejestracją), to polski dystrybutor rozwiązywał wszelkie moje problemy w kilkadziesiąt minut. Ba... Nawet tak opluwany przez wszystkich Microsoft pracuje pod tym względem wzorcowo (sprawdzone organoleptycznie). A tu minęły 2 miesiące i cisza... Aż z ciekawości wysłałem zapytanie po raz kolejny. Co by z Nowym Rokiem żyło się lepiej (i legalniej) :)
siedemczwartych
31-12-2014, 22:20
...Nowym Rokiem.... :)
Co wy macie z tym nowym rokiem z wielkich liter?? Chyba, że masz na myśli 1 stycznia? Tylko ten jeden dzień.
Co wy macie z tym nowym rokiem z wielkich liter?? Chyba, że masz na myśli 1 stycznia? Tylko ten jeden dzień.
Każdy sobie obiecuje, że kolejny rok będzie godzien, by go zapisać wielkimi literami, co niestety jest strzałem, jak coś 1 do stu.
Szkoda, że zostawia się wszystko w rękach losu, bo inaczej dałoby się poprawić prawdopodobieństwo. ;)
Dla wykształconych w nowoczesnym systemie szkolnictwa poprawiam:
"Co by z dniem 1-ego stycznia nastąpił dla nas okres lepszego życia (także pod względem legalności oprogramowania)."
Jam jest dinozaur , i to zdecydowanie bardziej o zdolnościach technicznych niż humanistycznych, który otrzymał podstawowe wykształcenie w czasach, kiedy w szkołach odbywały się apele ku czci gen. Świerczewskiego. Wtedy nauczono mnie, że nazwy świąt piszemy dużą literą. Może w międzyczasie coś się zmieniło. Nie śledzę... W innej branży robię. Więcej luzu, panowie.
siedemczwartych
01-01-2015, 18:43
Dla wykształconych w nowoczesnym systemie szkolnictwa poprawiam:
"Co by z dniem 1-ego stycznia nastąpił dla nas okres lepszego życia (także pod względem legalności oprogramowania)."
Jam jest dinozaur , i to zdecydowanie bardziej o zdolnościach technicznych niż humanistycznych, który otrzymał podstawowe wykształcenie w czasach, kiedy w szkołach odbywały się apele ku czci gen. Świerczewskiego. Wtedy nauczono mnie, że nazwy świąt piszemy dużą literą. Może w międzyczasie coś się zmieniło. Nie śledzę... W innej branży robię. Więcej luzu, panowie.
No właśnie o to chodzi.
Użyłeś zdania: "Co by z Nowym Rokiem żyło się lepiej (i legalniej)"
Pisząc "Nowym Rokiem" z wielkich liter mówisz wyłącznie o święcie Nowy Rok czyli o dniu 1 stycznia. Tylko i wyłącznie. A myślę, że chodzi Ci o cały rok 2015 i wówczas powinno być napisane z małych liter, ponieważ cały rok nie jest świętem.
Ps.Też jest z Twoich czasów. :)
Zauważ, że większość ludzi składa sobie życzenia (na piśmie) "Szczęśliwego Nowego Roku", co jest dziwne, bo to życzenia szczęścia na jeden dzień, którym jest Nowy Rok czyli 1 stycznia :)
Noo ok a wracając do tematu to w końcu o co chodzi z tym altoncomputers ? w końcu np. taka foerta http://www.altoncomputers.pl/adobe-photoshop-cs6-eng-win-box-p-47.html jest w końcu realnie ok czy nie ? Bo to , że dwa razy taniej to jest dziwne, chociaż EN hym...
że jest sporo problemów z ich PS - http://allegro.pl/show_user.php?uid=33767349 , sam się zastanawialem nad zakupem CS6 ale po komentarzach dalem spokoj
w ogole gdzieś można jeszcze dostać cs6 box ale bez "adrenalinki" , że to jakiś pirat albo wersja używana przez 20 chińskich biur ?
napisałem do adobe polska w sprawie tego gdzie moge dostac jeszcze csy i dostalem takie cos :
"Witam Panie Arkadiuszu. Jest jedna zaufana nam osoba na allegro. Nazywa się Łukasz Kuś, SOFTCODE. Wszystkie licencje sprzedawane od tego Pana są legalne, jak i również weryfikowane przez nas. Działa on legalnie i można mu zaufać."
Nio..i tyle. W cortlandzie mi powiedzieli , ze u nich nic nie zostalo i brak.
wow... To jednak w Adobe Polska ktoś pracuje! A ja na kolejnego maila dotyczącego rejestracji mojego produktu nie otrzymałem do dziś odpowiedzi. Ważne, że program działa. A teraz to Adobe sobie może... Ja próbowałem.
trafiłem na taki opis problemów z zakupem taniego Photoshopa
http://kynos.blox.pl/2013/09/Licencje-piractwo-prawa-autorskie-i-inne-fikcje.html