PDA

Zobacz pełną wersję : PS CS6 czy warto tu kupić?

Waldy
30-12-2014, 13:56
Jak w tytule:
http://www.altoncomputers.pl/adobe-photoshop-cs6-eng-win-box-p-47.html

Johanan
30-12-2014, 14:28
Warto sprawdzić tego dystrybutora w Adobe.

siedemczwartych
30-12-2014, 15:39
ale po co kupować??

obecnie subskrypcja PS CC 2014 to koszt 50 zł miesiecznie.
Dzieląc 1799 na 50 zł to masz abonament na 3 lata.
I masz narzędzie aktualizowane.

Owszem... zaraz sie odezwą przeciwnicy abonamentu, wykradania danych, Twojej prywatnosci itp... ale bądź my szczerzy... jak dzisiaj prywatność?
Ja sprzedałem CS6 i teraz ciesze się CC2014 z wygodną chmurą i jestem zadowolony.

Johanan
30-12-2014, 16:16
...
Owszem... zaraz sie odezwą przeciwnicy abonamentu, wykradania danych, Twojej prywatnosci itp... ale bądź my szczerzy... jak dzisiaj prywatność?
...

No, przy takim podejściu, to niebawem nie pozostanie ani krzyny prywatności, a to, co powinno być szczególnie chronione, będzie przedmiotem analiz mądrali adobców, albo innych ośrodków.

A co z takimi jak ja, których komputery pracowniane są ściśle izolowane od sieci internet?

jo44
30-12-2014, 16:41
A co z takimi jak ja, których komputery pracowniane są ściśle izolowane od sieci internet?
Zbieraj na kredki. :)

Johanan
30-12-2014, 17:19
Zbieraj na kredki. :)

No bardzo kurnia śmieszne, ale gdzie ja sobie te kredki w rzyć mam wrazić, czy jak? :)

Pan tu Panie Pogorzelski śmiechy odprawujesz, a ja gore ! :D

Borat1979
30-12-2014, 19:33
Ja sprzedałem CS6 i teraz ciesze się CC2014 z wygodną chmurą i jestem zadowolony.

Mówisz nie ma prywatności a sam ochoczo się jej pozbywasz i jeszcze piejesz z zadowolenia.

Waldy
30-12-2014, 23:54
Nie sprecyzowałem zapytania do expertów, chodzi mi o to, czy zakup zafoliowanego opakowania z programem na allegro lub w warzywniaku jest legalny. Ceny są ponętne, ale czy chytry dwa razy nie straci?
Po prostu pogubiłem się w tym gąszczu licencyjnym. Z góry dziękuję za oświecenie.
A wywody o kredkach są żałosne.

Johanan
31-12-2014, 00:19
Kiedy widzę podejrzanie niską cenę, to staram się sprawdzić sprzedawcę, a jeżeli to nie jest możliwe, to nie dokonuję zakupu.

A nie mówiłem już czegoś w tym guście?

ropusz
31-12-2014, 00:35
Jak w tytule:
http://www.altoncomputers.pl/adobe-photoshop-cs6-eng-win-box-p-47.html

Poczytaj tu http://allegro.pl/show_user.php?uid=33767349&type=fb_all&feedback_type=fb_recvd_neg

Oczywiście kilka komentarzy zostało usuniętych ale chyba każdy by się zgodził na usunięcie byle tylko szybko dostać kasę z powrotem :)

utrecht
31-12-2014, 00:49
Adobe przestało produkować wersje pudełkowe CS6 w okolicach marca 2014, ostatnie partie w tym czasie docierały do Polski. Sprzedaż licencji elektronicznych to jak dobrze pamiętam końcówka maja/początek czerwca. Żaden z oficjalnych partnerów Adobe w Polsce nie sprzedaje CS6 w wersji komercyjnej, natomiast altoncomputers tak, i inne podobne wynalazki na allegro. Sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto :)

Yanis
31-12-2014, 01:09
Z tym potwierdzaniem autentyczności u Adobe to też dziwne rzeczy się dzieją. Ja, przyznaję, kupiłem za podobną kwotę (ale w innym sklepie internetowym) zestaw Photoshop CS6 + Lightroom (w wersji ang). Przed zakupem wysyłałem maila do polskiego oddziału Adobe z prośbą weryfikacji sprzedającego i legalności sprzedawanego towaru. Nie było żadnego odzewu. Dokonałem zakupu. Programy zainstalowałem, numery seryjne podane przy instalacji były prawidłowe. Tyle, że Lightrooma udało mi się zarejestrować na stronce Adobe, a Photoshopa już nie. Ale nie było komunikatu, że ten numer seryjny jest już zajęty przez kogoś innego itp. Znowu mail do Adobe. I znowu brak reakcji.
Ostatnio przymierzałem się do zakupu Adobe Premiere Elements. Sytuacja identyczna. Prośba o weryfikację do Adobe - zero odzewu.
Jeśli firma ma takie podejście do swoich klientów... No cóż...

Johanan
31-12-2014, 01:14
...
Jeśli firma ma takie podejście do swoich klientów... No cóż...

Jakkolwiek by Adobe nie była pasywna, to i tak może niewiele zmieniać w zderzeniu z BSA.

sufenta
31-12-2014, 10:06
@sedov z servisem adobe mam, podobnie jak wielu znanych mi userow, zupelnie inne doswiadczenia, ja jednak dzwonie (trzeba toche poczekac). Podobnie bezproblemowo przebiega komunikacja na forum adobe. Pozdrawiam.

Yanis
31-12-2014, 10:12
Surfenta... Dawno temu prowadziłem działalność gosp. I od tamtego czasu nauczyłem się jednego - wszelkie tego typu rzeczy chcę mieć na piśmie. Nie musi być urzędowe. Wystarczy notka w mailu.

fafniak
31-12-2014, 10:27
Kilka razy miałem problem z oprogramowaniem adobe a to danych do konta zapomniałem - czat z anglojęzyczną obsługą to sama przyjemność. Nawet jak ktoś pisze tak jak ja :D
Ja mieć problem - ty mi pomóc ? ;)

Yanis
31-12-2014, 11:08
Oczywiście, można skontaktować się z anglojęzycznym serwisem. Tylko że te wszystkie polskie placówki zachodnich firm chyba właśnie po to to zostały założone, żeby obsługiwać klientów z naszego kraju.
Pamiętam, że jak miałem problem z Winrarem (też problem z rejestracją), to polski dystrybutor rozwiązywał wszelkie moje problemy w kilkadziesiąt minut. Ba... Nawet tak opluwany przez wszystkich Microsoft pracuje pod tym względem wzorcowo (sprawdzone organoleptycznie). A tu minęły 2 miesiące i cisza... Aż z ciekawości wysłałem zapytanie po raz kolejny. Co by z Nowym Rokiem żyło się lepiej (i legalniej) :)

siedemczwartych
31-12-2014, 22:20
...Nowym Rokiem.... :)

Co wy macie z tym nowym rokiem z wielkich liter?? Chyba, że masz na myśli 1 stycznia? Tylko ten jeden dzień.

Johanan
01-01-2015, 02:24
Co wy macie z tym nowym rokiem z wielkich liter?? Chyba, że masz na myśli 1 stycznia? Tylko ten jeden dzień.

Każdy sobie obiecuje, że kolejny rok będzie godzien, by go zapisać wielkimi literami, co niestety jest strzałem, jak coś 1 do stu.
Szkoda, że zostawia się wszystko w rękach losu, bo inaczej dałoby się poprawić prawdopodobieństwo. ;)

Yanis
01-01-2015, 17:36
Dla wykształconych w nowoczesnym systemie szkolnictwa poprawiam:
"Co by z dniem 1-ego stycznia nastąpił dla nas okres lepszego życia (także pod względem legalności oprogramowania)."

Jam jest dinozaur , i to zdecydowanie bardziej o zdolnościach technicznych niż humanistycznych, który otrzymał podstawowe wykształcenie w czasach, kiedy w szkołach odbywały się apele ku czci gen. Świerczewskiego. Wtedy nauczono mnie, że nazwy świąt piszemy dużą literą. Może w międzyczasie coś się zmieniło. Nie śledzę... W innej branży robię. Więcej luzu, panowie.

siedemczwartych
01-01-2015, 18:43
Dla wykształconych w nowoczesnym systemie szkolnictwa poprawiam:
"Co by z dniem 1-ego stycznia nastąpił dla nas okres lepszego życia (także pod względem legalności oprogramowania)."

Jam jest dinozaur , i to zdecydowanie bardziej o zdolnościach technicznych niż humanistycznych, który otrzymał podstawowe wykształcenie w czasach, kiedy w szkołach odbywały się apele ku czci gen. Świerczewskiego. Wtedy nauczono mnie, że nazwy świąt piszemy dużą literą. Może w międzyczasie coś się zmieniło. Nie śledzę... W innej branży robię. Więcej luzu, panowie.

No właśnie o to chodzi.
Użyłeś zdania: "Co by z Nowym Rokiem żyło się lepiej (i legalniej)"
Pisząc "Nowym Rokiem" z wielkich liter mówisz wyłącznie o święcie Nowy Rok czyli o dniu 1 stycznia. Tylko i wyłącznie. A myślę, że chodzi Ci o cały rok 2015 i wówczas powinno być napisane z małych liter, ponieważ cały rok nie jest świętem.

Ps.Też jest z Twoich czasów. :)
Zauważ, że większość ludzi składa sobie życzenia (na piśmie) "Szczęśliwego Nowego Roku", co jest dziwne, bo to życzenia szczęścia na jeden dzień, którym jest Nowy Rok czyli 1 stycznia :)

ars
26-01-2015, 18:34
Noo ok a wracając do tematu to w końcu o co chodzi z tym altoncomputers ? w końcu np. taka foerta http://www.altoncomputers.pl/adobe-photoshop-cs6-eng-win-box-p-47.html jest w końcu realnie ok czy nie ? Bo to , że dwa razy taniej to jest dziwne, chociaż EN hym...

abdul87
27-01-2015, 00:35
że jest sporo problemów z ich PS - http://allegro.pl/show_user.php?uid=33767349 , sam się zastanawialem nad zakupem CS6 ale po komentarzach dalem spokoj

w ogole gdzieś można jeszcze dostać cs6 box ale bez "adrenalinki" , że to jakiś pirat albo wersja używana przez 20 chińskich biur ?

ars
27-01-2015, 00:58
napisałem do adobe polska w sprawie tego gdzie moge dostac jeszcze csy i dostalem takie cos :
"Witam Panie Arkadiuszu. Jest jedna zaufana nam osoba na allegro. Nazywa się Łukasz Kuś, SOFTCODE. Wszystkie licencje sprzedawane od tego Pana są legalne, jak i również weryfikowane przez nas. Działa on legalnie i można mu zaufać."
Nio..i tyle. W cortlandzie mi powiedzieli , ze u nich nic nie zostalo i brak.

Yanis
29-01-2015, 09:17
wow... To jednak w Adobe Polska ktoś pracuje! A ja na kolejnego maila dotyczącego rejestracji mojego produktu nie otrzymałem do dziś odpowiedzi. Ważne, że program działa. A teraz to Adobe sobie może... Ja próbowałem.

wdhiz
09-02-2015, 16:11
trafiłem na taki opis problemów z zakupem taniego Photoshopa
http://kynos.blox.pl/2013/09/Licencje-piractwo-prawa-autorskie-i-inne-fikcje.html