PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] czarno-białe...

nothing
26-12-2014, 22:50
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/12/2e3zfom-1.jpg
źródło (http://i60.tinypic.com/2e3zfom.jpg)

malkon
27-12-2014, 00:47
Dno, dna - jesteś tu od 2007 roku, napisałeś pierdylion postów, a 10 razy tyle przejrzałeś - za umieszczenie takiego czegoś powinieneś dostać bana imo.

adriansocho
27-12-2014, 01:08
Zdjęcie może i wymagało sporo pracy, ale niefortunnie kojarzy się raczej z niezbyt udanymi rezultatami działania maszyn kserujących i chyba każdy oceni je dość słabo. A dałoby radę w przeciwną stronę, wygładzić, zmniejszyć kontrast i przejścia jasne/ciemne zrobić nieco płynniejsze? Myślę o czymś typu zdjęcie low-key.

RaditZ
27-12-2014, 02:25
Jako iż fotografia jest sztuką napiszę, że wolę tradycyjne podejście do portretu:-)

copyman
27-12-2014, 02:30
Masakra ... To najłagodniejsze określenie jakie mi na myśl przychodzi . To nie powinno ujrzeć światła dziennego.

Jędrula
28-12-2014, 22:47
Kto wie, czy to nie jest ksero...? Takie "selfie ksero".

lechupe
28-12-2014, 23:11
Dno, dna - jesteś tu od 2007 roku, napisałeś pierdylion postów, a 10 razy tyle przejrzałeś - za umieszczenie takiego czegoś powinieneś dostać bana imo.

widzisz kolego Malkon, bana moze i warto byłoby wprowadzić za zdjęcia poniżej pewnego poziomu technicznego, co mozna dosc łatwo obiektywnie ocenić, ale z pewnością nie za poszukiwanie oryginalnosci i innego spojrzenia.

Bo właśnie takie poszukiwania są sednem sztuki. A fotografia jest sztuką, niezależnie od tego ile tysięcy fotografów robi zdjęcia jedynie na weselach.

W tym przypadku wprawdzie poszukiwania poszły w złą stronę, ponieważ ani w aranżacji, ani też w mimice modelki nie widzę żadnych walorów estetycznych, niemniej, zachęcam do dalszych prób po wytrzeźwieniu :-)

nothing
02-01-2015, 22:44
Myślę, że jesteście cali i zdrowi - zwłaszcza malkon i copyman...?
Działanie maszyn kserujących...?
Powtarzalność, powtarzalność...
No właśnie, myślałem, że dyskusja pójdzie właśnie w tym kierunku... ;-)