PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie wywoływać slajdy w Warszawie?

mpwt
05-05-2007, 18:16
Witam

Mam pytanie do osób z Warszawy (choć nie koniecznie :) ). Gdzie wywołujecie filmy do slajdów? Do tej pory robiłem to w Profilabie na Dzikiej. Niestety jak spojrzałem dzisiaj na karteczkę z terminem odbioru i spojrzałem ile to kosztuje to zbaraniałem. Szybko zadzwoniłem w celu potwierdzenia, że nikt się nie pomylił. Do tej pory wywołanie kosztowało 19.50 zł. Ale jak się dowiedziałem przez telefon, to od 1 maja jest nowy cennik. I teraz wywołanie kosztuje 29.50 zł. To o 45% więcej!! :evil:

No i pomyślałem, że pora zmienić lab, bo inaczej to z torbami pójdę :(

Dzięki wszystkim za informacje!

szelas
05-05-2007, 19:10
Witam

Mam pytanie do osób z Warszawy (choć nie koniecznie :) ). Gdzie wywołujecie filmy do slajdów? Do tej pory robiłem to w Profilabie na Dzikiej. Niestety jak spojrzałem dzisiaj na karteczkę z terminem odbioru i spojrzałem ile to kosztuje to zbaraniałem. Szybko zadzwoniłem w celu potwierdzenia, że nikt się nie pomylił. Do tej pory wywołanie kosztowało 19.50 zł. Ale jak się dowiedziałem przez telefon, to od 1 maja jest nowy cennik. I teraz wywołanie kosztuje 29.50 zł. To o 45% więcej!! :evil:

No i pomyślałem, że pora zmienić lab, bo inaczej to z torbami pójdę :(

Dzięki wszystkim za informacje!

Pogadaj z Markiem Madejem http://www.marekmadej.com/
Wywołuje perfekcyjnie i w przystępnej cenie. Poza tym na jego stronie w dziale "o fotografii" są materiały jak własnoręcznie wywoływać slajdy w domu, w koreksie. Wszystko czytelnie, krok po kroku.
Marka możesz spotkać na czwartkowych spotkaniach FOTOWAWY w pubie RETURN Myśliwiecka 4a o 18:00

Wasal
05-05-2007, 19:13
Fuji na Jerozolimskich - dobrze wołają ale skany są tragiczne.
Na Niepodległości za Rakowiecką w stronę Wilanowskiej 500 m za PKOBP - ponoć dobrze (ale to tylko zasłyszana opinia).

A Profilab coraz droższy się robi już od dłuższego czasu.
pozdr

mpwt
05-05-2007, 19:41
Pogadaj z Markiem Madejem http://www.marekmadej.com/
Wywołuje perfekcyjnie i w przystępnej cenie. Poza tym na jego stronie w dziale "o fotografii" są materiały jak własnoręcznie wywoływać slajdy w domu, w koreksie.

Dzięki za link... Hmmmm... Już wiem co będę robił w wakacje. Byle maluch co lada dzień ma się urodzić pozwolił na to. :) Chodź jeśli się na to zdecyduję, to Was trochę pomęczę. Jeszcze nigdy sam nie wywoływałem filmu :( Ale bardzo mnie to zaciekawiło!!

Dziękuję również pozostałym, przy następnym wypstrykanym filmie przejdę się w te miejsca. :-D

szelas
05-05-2007, 19:58
Dzięki za link... Hmmmm... Już wiem co będę robił w wakacje. Byle maluch co lada dzień ma się urodzić pozwolił na to. :) Chodź jeśli się na to zdecyduję, to Was trochę pomęczę. Jeszcze nigdy sam nie wywoływałem filmu :( Ale bardzo mnie to zaciekawiło!!

Dziękuję również pozostałym, przy następnym wypstrykanym filmie przejdę się w te miejsca. :-D

Tylko zanim wpadniesz do returna upewnij się że ktoś będzie. Zbliża się lato i nie zawsze są chętni na spotkanie w pubie. Poza tym niektórzy coś przebąkują że można by na okres letni zmienić knajpę, ale nie ma na razie konkretów.
Tak czy siak zarejestruj się na http://groups.google.com/group/fotowawa będziesz wiedział co się dzieje

!AGresT
08-05-2007, 00:21
Jeśli zależy Ci na jakości wywołania, to zdecydowanie polecam Foto Biel przy Wołoskiej www.fotobiel.pl . Kiedyś było tam taniej niż "na mieście" a jakość pierwsza klasa. Przypuszczam, że jeśli Pan Biel czegoś o wywoływaniu filmów nie wie, to nikt w Polsce tego nie wie...

bobroy
29-05-2007, 10:57
Jeśli zależy Ci na jakości wywołania, to zdecydowanie polecam Foto Biel przy Wołoskiej www.fotobiel.pl . Kiedyś było tam taniej niż "na mieście" a jakość pierwsza klasa. Przypuszczam, że jeśli Pan Biel czegoś o wywoływaniu filmów nie wie, to nikt w Polsce tego nie wie...

Tiaaa, jakiś czas temu Foto Biel dodawał bonus od firmy w postaci... kilku pięknych rys na filmie.
Nie gloryfikowałbym tak tego zakładu. Ze swojej strony polecam zdecydowanie Marka Madeja. Doskonale wie co i jak zrobić ze slajdami. Dzięki jego radom znacznie lepiej naświetlam slajdy. Kiedyś nawet pochwalił mnie za to :-)

mpwt
31-05-2007, 16:37
Na razie dla testów oddałem do Rossmana. Miałem termin na wczoraj, a dzisiaj nie ma jeszcze do odebrania. Co gorsza, nie wiedziałem, żeby spisać numerek z kartki (myślałem, że nazwisko wystarczy) i Pani mi dzisiaj mówi, że nie są wstanie powiedzieć co się dzieje z moim filmem. Mam dzwonić... :???:

Tak jak mówiłem w wakacje będę myślał, żeby samemu wywołać film. Tylko sprzęt kosztuje a miałem odkładać na SB-800...

:(

MzMarcin
31-05-2007, 22:58
Na razie dla testów oddałem do Rossmana. Miałem termin na wczoraj, a dzisiaj nie ma jeszcze do odebrania. Co gorsza, nie wiedziałem, żeby spisać numerek z kartki (myślałem, że nazwisko wystarczy) i Pani mi dzisiaj mówi, że nie są wstanie powiedzieć co się dzieje z moim filmem. Mam dzwonić... :???:

Tak jak mówiłem w wakacje będę myślał, żeby samemu wywołać film. Tylko sprzęt kosztuje a miałem odkładać na SB-800...

:(
Jakie nr człowieku... odrywasz świstek z góry... zdajesz slajdy w poniedziałek/odbierasz w następny wtorek...

mpwt
01-06-2007, 12:39
Grrr. No skąd miałem wiedzieć. Instrukcji w sklepie nie było. :-?

Ale dziś Pani zadzwoniła i film jest. Z dwudniowym opóźnieniem, ale za 7 zł ;) Sprawdzimy... :)

ku6i
01-06-2007, 14:30
Tak jak mówiłem w wakacje będę myślał, żeby samemu wywołać film. Tylko sprzęt kosztuje a miałem odkładać na SB-800...:(
Koreks Jobo, miska z wodą, zestaw Tetenala i da się pracować. I na pewno kosztuje to mniej niż 1/4 SB-800

!AGresT
08-06-2007, 17:36
Tiaaa, jakiś czas temu Foto Biel dodawał bonus od firmy w postaci... kilku pięknych rys na filmie.
Nie gloryfikowałbym tak tego zakładu. Ze swojej strony polecam zdecydowanie Marka Madeja. Doskonale wie co i jak zrobić ze slajdami. Dzięki jego radom znacznie lepiej naświetlam slajdy. Kiedyś nawet pochwalił mnie za to :-)

Cóż, ja tam wołałem jakieś 10 lat i nigdy nie było problemów. Być może teraz już nie jest tak dobrze - każdy może się czasem pomylić. Ja tam wywołałem tony sljdów 35mm, 6x9 i 4x5 i ani razu nie miałem najmniejszych zastrzeżeń. Oczywiście nie twierdzę, że Biel jest mekką fotografów (zdjęcia studyjne-ślubne robią kiepskie...)

mpwt
14-06-2007, 14:57
Ja tylko jeszcze dodam, że chyba do Profilabu (na Dzielnej) już więcej filmu nie oddam. Co 2-3 klatka porysowana! Masakra (a to slajd z pierszych minut mojego synka). Porazka :( Podejrzewam tylko, że to mogło się stać jak skanowali.

Jeśli chodzi o Rossmana to jest ok. Nie mam zastrzeżeń.

szelas
14-06-2007, 15:09
Ja tylko jeszcze dodam, że chyba do Profilabu (na Dzielnej) już więcej filmu nie oddam. Co 2-3 klatka porysowana! Masakra (a to slajd z pierszych minut mojego synka). Porazka :( Podejrzewam tylko, że to mogło się stać jak skanowali.

Jeśli chodzi o Rossmana to jest ok. Nie mam zastrzeżeń.

..... na Dzikiej. Do tego należy dodać, że podnieśli cenę wołania slajdów do 29zł/rolka i przestali być czynni 24h.
Jednym słowem profi to oni są ale w wyciąganiu kasy.

mpwt
15-06-2007, 10:20
..... na Dzikiej. Do tego należy dodać, że podnieśli cenę wołania slajdów do 29zł/rolka i przestali być czynni 24h.
Jednym słowem profi to oni są ale w wyciąganiu kasy.

Tak jak napisałem na początku wątku. Przesadzili. :(