Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tablet z windows 8.1

sokrates
18-12-2014, 11:43
Czy ma ktoś doświadczenia z tabletami z Windows 8.1 (pomijając MS Surface)
konkretnie chodzi mi po głowie: http://www.spidersweb.pl/2014/12/krugermatz-edge-1081-recenzja.html
wydaje się być solidnym jak na budżetowe rozwiązanie. Z klawiatury będę korzystał baaardzo okazyjnie, więc olewam to że wykonana raczej kiepsko - mam już mały laptop HP elitebook. A tablet będę wykorzystywał raczej kanapowo czy łóżkowo... przeglądanie internetu, poczty, proste gry. To jak - pomożecie?

Johanan
18-12-2014, 12:20
Proponuję tablet z serii Yoga 2 od Lenovo w rozmiarze 10, albo 13" (Pro).
Bardzo pojemne baterie + podstawka (ideał), a w wersji 13" dodatkowo piko projektor.
Niesamowite konstrukcje.

RobertMiernik
18-12-2014, 12:26
i tylko cztery razy droższy od tego wymienionego...

Johanan
18-12-2014, 12:31
i tylko cztery razy droższy od tego wymienionego...

http://shop.lenovo.com/us/en/tablets/lenovo/yoga-tablet-series/yoga-tablet-2-win-13/?menu-id=lenovo_yoga_tablet_2_13#tab-tech_specs

Pieniądze i tylko pieniądze, a przecież to sprzęt użytkowy, a nie tabliczka do ocierania łez. :)

sokrates
18-12-2014, 12:58
Specjalnie pominąłem MS surface przez wzgląd na cenę. To ma być tanie, do wygodnego przeglądnięcia internetu w fotelu. Wiem że są fajne i drogie sprzętu typu lenovo czy inne transformersy :-) Ja patrzę na urządzenia w przedziale cenowy zbliżonym do tego K&M 1081 i interesują mnie opinie ludzi którzy się z takim sprzętem zetkęnli i mogą mi powiedzieć jakieś za i przeciw.

Johanan
18-12-2014, 13:55
A okienka to warunek sine qua non, czy interesują Cię opinie o używaniu tych urządzeń równieź sterowanych zielonym ludzikiem?

sokrates
18-12-2014, 14:03
Mam 7" androida, mam i jabłuszko - w obu brakuje kilku drobnostek - chociażby brak obsługi pdfa 3d. Projektuję w 3d i często od klientów dostaję na maila gotowe projekty, w tym złożenia oraz właśnie poglądowo pdfa 3d. Teraz odczytując takiego maila na ipadzie czy androidzie i tak muszę uruchomić komputer/laptop. Chciałbym to zrobić mobilnie jednym urządzeniem. Stąd Windows to w tym przypadku wymóg. Pewnie takich niedomagań Androida i IOSa mógłbym wymienić jeszcze kilka. W sumie to drobnostki ale utrudniają życie i w końcu człowiek musi ruszyć 4 litery z kanapy i odpalić kompa. To po co mi taki tablet?

Johanan
18-12-2014, 14:10
A AutoReader 3D na Andka Ci się nie sprawdzał?

sokrates
18-12-2014, 14:41
Nie. Jak była prosta rzecz to ok, a jak cos skomplikowanego albo same powierzchnie to się gubil i wyświetlał krzaki.

sokrates
22-12-2014, 08:02
edit: kupiłem, póki co zadowolony jestem. Nawet od biedy w terenie zdjęcie z NEXa w Lightroomie wywołam, PDFy 3d śmigają aż miło. Tablet sam w sobie bardzo solidnie wykonany, klawiatura z etui odstaje od całości tak ze 2 klasy w dół niestety. Taki tani chiński badziew.... Wolał bym dołożyć 100 czy 150 zł i mieć klawiaturę jak w Asusie, bo sam tablet naprawdę nie odstaje od konkurencji, a jeśli już to niewiele.