PDA

Zobacz pełną wersję : Oszczędność formy wymową prostoty

Franek_
17-12-2014, 23:49
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/12/LrXDwu-2.jpg
źródło (http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/908/LrXDwu.jpg)
leica m-e, summicron asph 28

wpkx
18-12-2014, 00:14
Hell & Demnation! Jakim prawem nie podałeś autora tytułowej sentencji?!

doktor
18-12-2014, 00:22
Piekło & Demencja. To był strzał w stopę.

Franek_
18-12-2014, 00:26
Hell & Demnation! Jakim prawem nie podałeś autora tytułowej sentencji?!

Ekhm, kolejny wątek i po raz kolejny zaczynam od tłumaczenia się. Autorem jest oczywiście mój Yoda, czyli wu-pe-ka-iks.

Piekło & Demencja. To był strzał w stopę.

Demencja w piekle może być przydatna - łatwiej zapomnieć...

wpkx
18-12-2014, 00:28
Sam jesteś joda.
A z avatara to nawet jodyna.

Franek_
18-12-2014, 08:58
Za to na zdjeciu jest ta jedyna.

kl
18-12-2014, 16:43
Jeśli ktoś uznaje stopy za część intymna, to na tym zdjęciu mamy do czynienia z prawdziwa perwersją. Ilość detali poraża a faktura skóry zakończy raz na zawsze dyskusje o potrzebie lub braku potrzeby.

Kekacz
19-12-2014, 15:33
Generalne nie wypowiadam się w tym dziale, ale w końcu mnie przymusiło bo dostałem linka od kogoś, kto nie dowierzał w to co zobaczył.
Gdyby to zdjęcie było zrobione aparatem każdej innej firmy, wtedy napisałbym, że to w kit i na szybę.
Ale ponieważ to lejka! i sumikron!! to napiszę, że to sztuka przez duże SZY i twórczość przez duże TFU!

ZgReDoL
19-12-2014, 16:01
To zdjęcie nadaje się na forum podofilów, bo poza podnietami dla nich nic sobą nie prezentuje.
Gdy je zobaczyłem, nie wierzyłem że ktoś takie coś wstawia by prezentować i oczekiwać opinii. Zwykłe zdjęcie stóp i co dalej?
A lejka, zapomniałem :)+10 do artyzmu.....

sokrates
19-12-2014, 16:05
Jak widzę takie zdjęcia tworzone sprzętem za dziesiątki tys zł to zaczynam wątpić w ludzkość... to idzie w złym kierunku...

ZgReDoL
19-12-2014, 16:12
Co za różnica za ile sprzęt? Wstawianie takiego zdjęcia jest nieporozumieniem. Ono nie prezentuje żadnego poziomu, a kiedyś na tym forum było to wymagane lub chociaż oczekiwane. A dziś..... :(

Dobra, nie podbijajmy już tym stopom oglądalności.....

sufenta
19-12-2014, 16:14
kolega franek zirytowany tym, ze nie podobaly mi sie zdjecia jego kolegi z wojska, ironizowal na temat mojej stopki i jakosci moich zdjec- teraz wiem, jaka stopka jest sluszna i jakie zdjecia do rzeczonej pasuja. danke, wieder was gelernt.

matbe
19-12-2014, 16:27
To zdjęcie nadaje się na forum podofilów, bo poza podnietami dla nich nic sobą nie prezentuje.
Przeraziłeś mnie. Leczysz się chociaż?

Zwykłe zdjęcie stóp i co dalej?

Idź, zrób i pochwal się podobnym "zwykłym" zdjęciem.

ZgReDoL
19-12-2014, 16:37
Przeraziłeś mnie. Leczysz się chociaż?

A dokładniej o co koledze chodzi? Co w tym stwierdzeniu jest oznaką choroby?

Idź, zrób i pochwal się podobnym "zwykłym" zdjęciem.

A co tu jest niezwykłego, zasługującego na pokazanie na forum? Światło, kadr, wyjątkowość obiektu prezentowanego?

Cooder
19-12-2014, 19:06
A dokładniej o co koledze chodzi? Co w tym stwierdzeniu jest oznaką choroby?

Mówią, że głodnemu chleb na myśli ;-) Ja tu widzę kobiece stopy - Ty materiał do podniety dla pedofilów. Trochę to niepokojące...

Autor musi mieć niezły ubaw, widząc to wzburzenie, że jak można takie nic "sprzętem za kilkadziesiąt tysięcy" :mrgreen:

wpkx
19-12-2014, 19:51
Gdy je zobaczyłem, nie wierzyłem że ktoś takie coś wstawia by prezentować i oczekiwać opinii. Zwykłe zdjęcie stóp i co dalej?
A lejka, zapomniałem :)+10 do artyzmu.....

Mówią, że głodnemu chleb na myśli ;-) Ja tu widzę kobiece stopy - Ty materiał do podniety dla pedofilów. Trochę to niepokojące...

Autor musi mieć niezły ubaw, widząc to wzburzenie, że jak można takie nic "sprzętem za kilkadziesiąt tysięcy" :mrgreen:

Przepraszam, jako niezamierzony autor tytułu chciałbym tak nieśmiało w kwestii formalnej się odezwać, że podofilia to niekoniecznie to samo, co pedofilia...

...

A że swoją drogą mam ubaw, nie mniejszy niż Maciek, to choć tyle mojego. :D

.:Gerard:.
19-12-2014, 20:20
A że swoją drogą mam ubaw, nie mniejszy niż Maciek, to choć tyle mojego. :D

Panowie, to nie "ryby"

Franek_
19-12-2014, 21:03
Super!

chory
19-12-2014, 21:15
Panowie, to nie "ryby"

Tudzież dźwig...

Franek_
19-12-2014, 21:20
Albo udźwig.

ZgReDoL
19-12-2014, 21:26

Za takie insynuowanie mi pedofilii, powinieneś w bezpośredniej rozmowie dostać w py.k!!!
Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? To pora wrócić do szkoły!!! Kompromitujesz się na całej linii swoimi "mądrościami"! Nawet gdy kolega @wpkx zwrócił ci uwagę że podofilia (i tu użył złego sformułowania ze "niekoniecznie" to to samo) bo to jest całkiem co innego niż pedofilia, nie pomyślałeś by przeprosić za tak wstrętne insynuacje.
Ale czego oczekiwać od kogoś kto rzuca kalumnie w temacie którego nie potrafi zrozumieć.
Dla twojej wiadomości na przyszłość:
PODOFILIA (http://pl.wikipedia.org/wiki/Podofilia)

wpkx
19-12-2014, 21:30
Szanowny przedmówco, moje złe sformułowanie zostało użyte celowo - w nader niecnych celach pobudzenia dyskusji. :D

Franek_
19-12-2014, 21:30
Powiem tak - zbierałem się do jakiejś celnej riposty, nawet zacząłem ją pisać. Szło to tak, że na początku ataki o Leikę odpierałem argumentem zawistnego zaglądania do portfela, później tłumaczyłem w sposób taki, że komentujący wyszliby na durniów, że ten podpis to zgrywa i kpina, i że tak naprawdę to uważam, że wszystko jedno czym się robi i że to prowokacja miała być, i że kto nie rozumie, ten na gwiazdkę powinien dostać szlaban na klawiaturę. Następnie płynnie przeszedłem do odparcia zarzutów, że to złe zdjęcie, skupiając się na grze temperatury koloru skóry kontrastującego z otoczeniem oraz o minimalistycznej kompozycji i 'smacznej' wymowie zdjęcia, w odróżnieniu od często i gęsto prezentowanych tu aktów. Potem był krótki komentarz odnośnie tego, że to akt z przymrużeniem oka, gdzie komentujący znów na durniów wyszli. Na sam koniec krótki żart sytuacyjny o chadzaniu na ryby, znów coś o durnocie komentujących, potem po zgryźliwej poincie ad personam do Zgredola, Sufenty, Kekacza i Sokratesa i już chciałem wciskać 'wyślij szybką odpowiedź', osiadając głęboko w fotelu w poczuciu samozadowolenia z powodu kolejnego uderzenia błyskotliwej retoryki. Ale mnie się odechciało - uprzedził mnie nastrój świąteczny, gdyż to on uderzył pierwszy.

Miłego wieczoru. Buziaki od żony.

Wasz Francis

By the way - mam nowy aparat. Czy taki jest ok (ten po prawej oczywiście, ten z lewej to tylko dla szpanu)?

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/12/ZJEUqT-2.jpg
źródło (http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/540/ZJEUqT.jpg)

wpkx
19-12-2014, 21:33
Chyba Cię powieszę.
Na choince.

Franek_
19-12-2014, 21:35
Wstawianie takiego zdjęcia jest nieporozumieniem. Ono nie prezentuje żadnego poziomu (...)

Ale czego oczekiwać od kogoś kto rzuca kalumnie w temacie którego nie potrafi zrozumieć.

...

ZgReDoL
19-12-2014, 21:37
Szanowny przedmówco, moje złe sformułowanie zostało użyte celowo - w nader niecnych celach pobudzenia dyskusji. :D

Ok, zrozumiałem. Ale wybacz nie łapie ironii w chwili gdy z lekka jestem wku.....y tekstem @Coodera. Bo dla mnie insynuowanie pedofilii nie jest zabawne, i nie uznaje w tym temacie żartów. To czyste chamstwo!!!

ZgReDoL
19-12-2014, 21:44
Napisał ZgReDoL Zobacz post
Wstawianie takiego zdjęcia jest nieporozumieniem. Ono nie prezentuje żadnego poziomu (...)
Cytat:
Napisał ZgReDoL Zobacz post

Kolega Franek nie odróżnia nie zrozumienia "dzieła artystycznego" od słowa pisanego? To dwie rózne rzeczy, druga prostsza od pierwszej :)
Ok, może nie załapałem Twojej artystycznej prowokacji, przepraszam, ale to nie upoważnia nikogo do tak wstrętnych insynuacji w stosunku do mojej osoby.

matbe
19-12-2014, 21:52
Wzburzyl się gość co zdjęcie ze stopami skojarzył z dewiacją seksualną. Najs!

ZgReDoL
19-12-2014, 22:04
Wzburzyl się gość co zdjęcie ze stopami skojarzył z dewiacją seksualną. Najs!

Widze że odezwał sie ten co pierwszy nie zrozumiał tego co czyta. Najs, brawo. Zalatuje gimbazą aż żal....
Dla mnie to fotka gołych stóp, która (jeśli nie traktować jej jako ahtystycznej prowokacji) może jedynie zrobić wrażenie na podofilu, czyli fetyszyście stóp, jeśli jeszcze tego nie ogarneliście!!!

Franek_
19-12-2014, 22:21
Ogarnęliśmy. Zapewniam. Ochłoń.

Zdjęcie nie jest prowokacją. Prowokacją był podpis, budzący w wielu z udzielających się tutaj jakieś dziwne instynkty, co wyszło po raz kolejny i to przez ten podpis zrobiła się większość zamieszania. Mi - zapewniam - wisi czym fotografujecie i co umieszczacie w stopkach (ch*j wie tak w ogóle po co). Zdjęcie samo w sobie aktem oczywiście nie jest i wrzucanie go tutaj było nieco naciągane, ale gdy ktoś interesujący się fotografią od prawie dekady na jego podstawie powątpiewa w kierunek, do którego zmierza ludzkość, ergo - ocenia je aż tak negatywnie, to mi jedynie mogłoby pozostać powątpiewanie w kierunek, do którego zmierza poziom forum. Mogłoby, gdyż po moim - dość krótkim zresztą - stażu tutaj wszelkie wątpliwości w tej kwestii już dawno się rozwiały.

Ze sportowym pozdrowieniem.

Alkinoos
19-12-2014, 22:23
To żeś Panie chłopców zdenerwował, a liczyli, że biusta kawałek obaczą, jeden z tej złości to nawet w odwecie po niemiecku... No nieładnie tak prowokować aparatami.
A zdjęcie ładne, co by nie mówić, takiego nie było...

wpkx
19-12-2014, 22:27
No dobra, to już wkleję moją recenzję skądinąd:

"
Pionowe fałdy draperii, poziomy układ stóp...
Kontrapunkt zimnego otoczenia i ciepłoty skóry...
Idealny kadr z mocnym punktem i przekątną...

Oszczędność formy wymową prostoty.

Super.
"

pit.
19-12-2014, 23:00
Pościel jakaś niewyprasowana. Chyba że to len. Ale nie wiem czy len, czy leń.

pozdrowionka

WojtehP
19-12-2014, 23:12
W niektórych kulturach stopy są większym atrybutem sexualnosci niz biust ...

Franek_
19-12-2014, 23:22
Nie mów tylko, że wiesz to z wojska.

WojtehP
19-12-2014, 23:35
W wojsku kultura jest ...

Cooder
20-12-2014, 17:34
Za takie insynuowanie mi pedofilii, powinieneś w bezpośredniej rozmowie dostać w py.k!!!

Ojej, już się bać? ;-)

Faktycznie dałem się zmylić jednej literce - punkt dla Ciebie. Niemniej jednak Twoje odsyłanie tego zdjęcia na forum dla dewiantów (tych czy innych) i dostrzeganie w nim podniet nadal wydaje mi się niepokojące...

Patrząc na formę Twoich wypowiedzi, nazwanie mnie chamem powinienem portaktować chyba jako komplement? :-)

wpkx
20-12-2014, 17:48
Cooder, bądź wyrozumiały, nie pastw się nad starym człowiekiem... ;)

ranbir kapoor
20-12-2014, 19:51
mam zgoła (wszak w akcie jestesmy) odmienne zdanie

Pionowe fałdy stop, poziomy układ draperii...
Kontrapunkt ciemnego otoczenia i chlod skóry...
Poprawny kadr ze slabymi punktami i poziomą...

wpkx
20-12-2014, 20:28
Przez skromność chyba nie dodałeś, że stopy obcięte w hołdzie Mistrzowi Ucieczki...

MorgothV8
21-12-2014, 10:26
Dla mnie tam zdjęcie spoko.
A jakim aparatem zrobione - tomi centralnie wisi.

ZgReDoL
21-12-2014, 11:46
Ojej, już się bać? ;-)

Faktycznie dałem się zmylić jednej literce - punkt dla Ciebie. Niemniej jednak Twoje odsyłanie tego zdjęcia na forum dla dewiantów (tych czy innych) i dostrzeganie w nim podniet nadal wydaje mi się niepokojące...

Patrząc na formę Twoich wypowiedzi, nazwanie mnie chamem powinienem portaktować chyba jako komplement? :-)

Niepokojące jest to że ty nadal nie rozumiesz tego co czytasz.... Pewnie do szkółki było pod górkę.... Albo myślenie i logiczne kojarzenie rzeczy boli. Cóż, niektórzy tak mają i muszą z tym żyć. Wspólczuje.

Jacek_Z
21-12-2014, 12:27
ZgReDoL i Cooder - dajcie sobie buzi na zgodę ;), Święta idą.
Może te buzi to konieczne nie jest, ale zaprzestanie takiej "wyszukanej" polemiki - już tak. Potraktujcie to jak polecenie moda.
Karanie naganą w Święta - wcale mi się nie uśmiecha. Potraktujcie brak karteczek jako prezent ;)

No i co ja mam teraz biedny zrobić. Cwierć nagiego torsu męskiego autorstwa wpkx nie było aktem, to 2 stopy też chyba nim nie są. Muszę przenieść ;). Tylko do portretu jak post wpkx to chyba nie? Nogi to nie portret? (upewnię się)
No to martwa natura. Tylko pewnie te stopy to były od jeszcze żyjącej osoby? ;)
Same problemy z tym wątkiem ...

PS
Ktoś wczesniej napisał, że to damskie stopy. Jak to poznać?

Pawel92
21-12-2014, 12:48
...
PS
Ktoś wczesniej napisał, że to damskie stopy. Jak to poznać?

Podnieść kołdrę? ;-)

Szkoda, że tyle nerwowości u kolegów... Choć może o to chodziło. :mrgreen:
Jeśli chodzi o samo zdjęcie, to jestem za. Pobudza wyobraźnie. Pozytywnie.

wpkx
21-12-2014, 13:01
Podnieść kołdrę? ;-)

:D:D:D

Maciek, teraz nie masz wyjścia i musisz zrobić ciąg dalszy zgodnie z sugestią kolegi - oczywiście jeśli Gosia nie będzie miała nic przeciwko temu. ;)
Wtedy Jacek (wraz z innymi) nie będzie miał dylematu i wątek wróci do aktu...
Tylko zrób to tak, aby w dalszym ciągu nie wyręczać wyobraźni - liczę na Twoją i modelki inwencję. ;)

Cooder
21-12-2014, 15:44
Niepokojące jest to że ty nadal nie rozumiesz tego co czytasz.... Pewnie do szkółki było pod górkę.... Albo myślenie i logiczne kojarzenie rzeczy boli. Cóż, niektórzy tak mają i muszą z tym żyć. Wspólczuje.

Już miałem Ci jakoś odpowiedzieć, ale spojrzałem na smutnego trolla w Twoim awatarze i strzerdziłem, że nie warto...

Buziaki! :mrgreen: