Zobacz pełną wersję : Zapomniane hasło na Ebayu
Sprawa wyglada tak, ze zapomnialem haslo do konta na ebayu, ktorego nie uzywalem przez kilka lat.
problem z odzyskaniem jest taki, ze email, ktory byl przypisany do tego konta tez zostal usuniety ze wzgledu na brak aktywnosci przez lata. Na dodatek zmianilo sie miejsce zamieszkania i numer telefonu. Jednym slowem - klapa.
Ze wzgledu na ilosc komentarzy chcialbym odzyskac dostep do tego konta i tu pojawia sie pytanie - czy na ebayu moge do oporu probowac rozne hasla w nadziei, ze trafie wlasciwe? Sila rzeczy mam jakis tam zestaw prawdopodobnych hasel. Pytanie tylko czy po ilus nieskutecznych probach nie bede mial zablokowanego dostepu i nawet wpisanie poprawnej kombinacji nie przyniesie skutku?
wie ktos?
podpowiedzcie.
Ja kiedyś próbowałem chyba z 20 razy (aż w końcu przyszedł mail z opcją zmiany) i nic się nie wyświetliło, że coś nie tak...
tyle, ze do mnie nic nie przyjdzie bo mail nie istnieje. jak to u Ciebie dokladnie wygladalo. trafiles w koncu po tych 20 probach prawidlowe haslo? udalo Ci sie zalogowac?
RobertMiernik
17-12-2014, 22:52
Jak email nie istnieje to załóż go kolejny raz.
Na co Ci konto jak żeby zmienić email musisz kliknąć link który przyjdzie na stary email?
I tak go nie użyjesz.
Na dodatek jeśli ktoś ma już ten email na który jest założone konto to szybko to zgłoś na pomocy bo policja będzie ciężka do przekonania
Borat1979
17-12-2014, 23:25
Jak email nie istnieje to załóż go kolejny raz.
A co to da? Przecież jak ma konto np. Gmail to drugi raz nie założy konta o identycznym adresie.
Sprawa wyglada tak, ze zapomnialem haslo do konta na ebayu, ktorego nie uzywalem przez kilka lat.
problem z odzyskaniem jest taki, ze email, ktory byl przypisany do tego konta tez zostal usuniety ze wzgledu na brak aktywnosci przez lata. Na dodatek zmianilo sie miejsce zamieszkania i numer telefonu. Jednym slowem - klapa.
Ze wzgledu na ilosc komentarzy chcialbym odzyskac dostep do tego konta i tu pojawia sie pytanie - czy na ebayu moge do oporu probowac rozne hasla w nadziei, ze trafie wlasciwe? Sila rzeczy mam jakis tam zestaw prawdopodobnych hasel. Pytanie tylko czy po ilus nieskutecznych probach nie bede mial zablokowanego dostepu i nawet wpisanie poprawnej kombinacji nie przyniesie skutku?
wie ktos?
podpowiedzcie.
Na stronie ebay w pomocach:
Inne problemy z dostępem
Twoje konto jest zawieszone, a Twój adres e-mail nie jest już aktualny - Skontaktuj się z nami
Podaj nowy adres e-mail i nazwę użytkownika zablokowanego konta
Twój zarejestrowany adres e-mail nie jest już aktualny - Sprawdź, jak zaktualizować dane osobiste, adresy i preferencje.
RobertMiernik
18-12-2014, 00:03
A co to da? Przecież jak ma konto np. Gmail to drugi raz nie założy konta o identycznym adresie.
Jeśli adres został usunięty z powodu nieaktywnosci to adres jest wolny i można go jeszcze raz założyć.
Gmail nie kasuje nieużywanych kont
wiec jesli bym mogl strzelac z haslem to w koncu bym trafil i wtedy w ustawieniach ebay bym zmienil adres mailowy na nowy (moglbym nawet najpierw zalozyc znow taki sam jak podany w ebayu).
chodzi tylko o to, ze nie wiem czy moge strzelac do bolu.
.:Gerard:.
18-12-2014, 00:23
moze zadzwon lub napisz maila
do Niemiec +49 33203 851095
Nie prościej skontaktować się z ebay w celu odzyskania hasła do konta.
adriansocho
18-12-2014, 10:18
Kolega pewnie użył do rejestracji 10-minutowego konta e-mail i teraz nie pamięta jego nazwy -> nie może znowu takiego konta założyć w celu zresetowania hasła normalną drogą:)
Borat1979
22-12-2014, 00:15
Jeśli adres został usunięty z powodu nieaktywnosci to adres jest wolny i można go jeszcze raz założyć.
Gmail nie kasuje nieużywanych kont
Nie zalożysz konta drugi raz konta z tym samym loginem.
RobertMiernik
22-12-2014, 00:16
Oczywiście że założysz.
Wszystko zależy od tego na jakim serwerze było i kiedy
Borat1979
22-12-2014, 00:31
Oczywiście że założysz.
Wszystko zależy od tego na jakim serwerze było i kiedy
System wyświeli ci informację ze ten adres jest zajety. I tak jest praktycznie na kazdym portalu.
RobertMiernik
22-12-2014, 00:34
Praktycznie każdy portal od dawna już nigdy nie kasuje skrzynek, bez względów na czas nieaktywnosci.
Ale kiedyś były kasowane, jeśli wtedy został usunięty to można go spokojnie założyć drugi raz, żadnych komunikatów nie będzie bo skrzynki nie ma...
Borat1979
22-12-2014, 00:43
Praktycznie każdy portal od dawna już nigdy nie kasuje skrzynek, bez względów na czas nieaktywnosci.
Ale kiedyś były kasowane, jeśli wtedy został usunięty to można go spokojnie założyć drugi raz, żadnych komunikatów nie będzie bo skrzynki nie ma...
Takie portale jak Google, Yahoo czy Facebook nic nie kasują wszytko zostaje na ich serwerach. Nawet jak zdezaktywujesz to wszytki pliki powiązane z danym loginem i tak zostają na serwerach.
napisze moze komus sie przyda ta informacja.
otoz probujac odzyskac haslo na angielskim, irlandzkim i polskim ebayu mialem mozliwosc tylko wyslania resetujacego linka po podaniu adresu email (cale pole adresu email bylo puste).
natomiast odzyskujac haslo z niemieckiego ebaya mialem w polu adres email pierwsza i ostatnia litere z nicka i nazwe domeny aresu email. to naprowadzilo mnie na zdres email przypisany do konta - byl to adres e gmail, czyli nie byl wykasowany z powodu nieaktywnosci. zalogowalem sie na niego a pozniej zazadalem zmiany hasla w ebayu przez wyslanie linka kasujacego na dares email.
ostatecznie mam odzyskane konto na ebayu :)
mozliwe, ze dzieki temu ktos kupi ode mnie bardzo ciekawe gadzety wkrotce :)
RobertMiernik
22-12-2014, 01:04
Takie portale jak Google, Yahoo czy Facebook nic nie kasują wszytko zostaje na ich serwerach. Nawet jak zdezaktywujesz to wszytki pliki powiązane z danym loginem i tak zostają na serwerach.
Borat jaki ty uparty jesteś to masakra, na dodatek nie czytasz ze zrozumieniem.
Przeczytaj to co pisałem jeszcze raz do może zrozumiesz