Zobacz pełną wersję : 3SAT na sylwestra...
http://www.3sat.de/programm/?viewlong=viewlong&d=20141231&dayID=ClnDaN31&cx=95
Pięknie.
Życzyłbym sobie takiego programu np w tvp kultura
Kevina nie ma...
Widziałem w sklepie zestaw czteropłytowy za 59,99. Chyba sobie kupię, będzie na wigilię, pierwszy dzień, drugi i na sylwestra jeszcze starczy. :)
Pięknie.
Życzyłbym sobie takiego programu np w tvp kultura
abonament jest potrzebny - kasa nie pojawia się z nikąd
abonament jest potrzebny - kasa nie pojawia się z nikąd
Obawiam się, że nawet jak się pojawi to i tak trafi w błoto - na głupawe seriale, teleturnieje, modne ostatnio paradokumenty czy te wszystkie niby talentołowne programy.
Obawiam się, że nawet jak się pojawi to i tak trafi w błoto - na głupawe seriale, teleturnieje, modne ostatnio paradokumenty czy te wszystkie niby talentołowne programy.
Pamiętaj że to nie jest tak że program (przez program rozumiem całość oferty programowej) "trafia w gusta" każdego potencjalnego oglądacza.
W tym cały jest problem - w innych krajach abonament jest obowiązkiem i jest opłacany bo takie sa zasady. U nas jak zwykle unika sie bo coś tam albo coś tam i coś tam... a potem jak fajnei by było coś obejrzeć to larum się podnosi że nie ma w publicznej i za darmo...
I nie piszcie mi ze w innych krajach jest lepsza oferta programowa, bo z tym bywa bardzo ale to bardzo różnie :)
Pamiętaj że to nie jest tak że program (przez program rozumiem całość oferty programowej) "trafia w gusta" każdego potencjalnego oglądacza.
W tym cały jest problem - w innych krajach abonament jest obowiązkiem i jest opłacany bo takie sa zasady. U nas jak zwykle unika sie bo coś tam albo coś tam i coś tam... a potem jak fajnei by było coś obejrzeć to larum się podnosi że nie ma w publicznej i za darmo...
I nie piszcie mi ze w innych krajach jest lepsza oferta programowa, bo z tym bywa bardzo ale to bardzo różnie :)
Jasne, że się unika bo ciężko zrozumieć, że mam wyrzucić pieniądze na goowno, które mi serwują, rozumiem jeszcze, że płacę na konkretny program by go oglądać (w sumie to robię płącąc abonament za TV SAT).
Co do "jak jest w innych krajach" to nigdy nie zrozumiem kto "wylansował" taki idiotyczny sposób argumentacji, nie można argumentować czegoś wyjmując coś z całości - w taki sposób można argumentować każdy idiotyzm, bo w Norwegii tak, a w Etiopii tak, a w Meksyku jeszcze inaczej.
Póki co w Irlandii nie płacą za wodę, a w Norwegii chyba też nie lub symbolicznie (prąd i paliwo też jest chyba śmiesznie tani).
Ps. A program konkretny - każdy coś znajdzie.
@onsajt "(...) Norwegii chyba też nie lub symbolicznie (prąd i paliwo też jest chyba śmiesznie tani(...)". cena 1kwh w pierwszej polowie 2013: norge 19,1 centa, w polsce 14,8, diesel (dziesiejsza cena) 1,57 (po przeliczeniu z nok na eur), superbleifrei (e95) 1,69, superbleifrei plus 1,78. pozdrawiam.
@onsajt "(...) Norwegii chyba też nie lub symbolicznie (prąd i paliwo też jest chyba śmiesznie tani(...)". cena 1kwh w pierwszej polowie 2013: norge 19,1 centa, w polsce 14,8, diesel (dziesiejsza cena) 1,57 (po przeliczeniu z nok na eur), superbleifrei 1,69. pozdrawiam.
No, czyli jak za darmo.
Nie myliłem się.
Nie odnoszę do polskiej minimalnej pensji.
Ogólnie chodzi mi o to, że chcąc argumentować jakąś opłatę, na zasadzie, że gdzies tam tak jest, jesteś w stanie uzasadnić wszytsko co chcesz (sporo jest państw na świecie) - to taka retoryka polskich debili/polityków, z których większość jest oderwana od rzeczywistości i w życiu nie przepracowała uczciwie 1 dnia.
Ps. Podaj jeszcze cenę wody w Norwegii jak tak dobrze znasz program google.
foto4deg
12-12-2014, 21:26
Oj tam oj tam, zaraz za darmo :p Norwedzy narzekali, że paliwo drogie, jak kosztowało 15 kr (czyli około 7.5 zł). To im powiedziałem, ile mogą kupić za godzinę pracy w Norge, a ile w Polsce :D Teraz paliwko poszło bardzo w dół, w poniedziałek rano nawet za 12.50 kr !
Prąd to zależy od dostawcy, ale jak ma się 98% energii ze źródeł odnawialnych, to ciężko mieć ceny z kosmosu. Choć przyznam szczerze, że jak widzę włączone światła w biurowcach w nocy, to gdzieś ta ekologia niknie (żarówki się zużywają itp).
Co do wody, to zależy gdzie. Nie wszędzie jest za darmo. Np w Drammen za m3 płacisz 18.40 kr, a ścieki 32.52 kr.
Abonament Tv w Norwegii 2800 kr. Nie ma reklam w publicznej tv i są fajne programy. Np taki Norge Rundt - objeżdżają całą Norwegię i pokazują interesujących ludzi z ciekawym hooby, historią itp.
Oj tam oj tam, zaraz za darmo :p Norwedzy narzekali, że paliwo drogie, jak kosztowało 15 kr (czyli około 7.5 zł). To im powiedziałem, ile mogą kupić za godzinę pracy w Norge, a ile w Polsce :D Teraz paliwko poszło bardzo w dół, w poniedziałek rano nawet za 12.50 kr !
Prąd to zależy od dostawcy, ale jak ma się 98% energii ze źródeł odnawialnych, to ciężko mieć ceny z kosmosu. Choć przyznam szczerze, że jak widzę włączone światła w biurowcach w nocy, to gdzieś ta ekologia niknie (żarówki się zużywają itp).
Co do wody, to zależy gdzie. Nie wszędzie jest za darmo. Np w Drammen za m3 płacisz 18.40 kr, a ścieki 32.52 kr.
Abonament Tv w Norwegii 2800 kr. Nie ma reklam w publicznej tv i są fajne programy. Np taki Norge Rundt - objeżdżają całą Norwegię i pokazują interesujących ludzi z ciekawym hooby, historią itp.
Mi nie tłumacz:)
Na codzień współpracuję z Norwegami, oczywiście nigdzie nie jest różowo, ja piszę wyłącznie o wybiórczym traktowaniu kosztów i opłat bez kontekstu.
Za to jak pogada się o cenach usług w Norwegii to nie jest już różowo nawet dla "rdzennych" mieszkańców albo o inwazji muslimów (na początku nie przyznają się, ale jak znasz ich dłuzej to ci powiedzą jak ich to wqr....a).
Ale te koszty bytowe o, których pieszemy to konieczne, ich nie unikniesz.
Opony możesz sam wymienic jak sie uprzesz:), a jak trzeba dentysty to chociaż masz opcję 2 godz. lot i gabinet w Gdańsku.
foto4deg
12-12-2014, 22:02
Oj, Norwedzy w stosunku do muslimów to rasiści, ale trudno się dziwić...
Usługi drogie? Czy ja wiem... Musiałby człowiek sporządzić tabelkę porównawczą. Mi tak dużo za fotografowanie nie płacą (jeszcze :p)
Jasne, że się unika bo ciężko zrozumieć, że mam wyrzucić pieniądze na goowno, które mi serwują, rozumiem jeszcze, że płacę na konkretny program by go oglądać (w sumie to robię płącąc abonament za TV SAT).
Co do "jak jest w innych krajach" to nigdy nie zrozumiem kto "wylansował" taki idiotyczny sposób argumentacji, nie można argumentować czegoś wyjmując coś z całości - w taki sposób można argumentować każdy idiotyzm, bo w Norwegii tak, a w Etiopii tak, a w Meksyku jeszcze inaczej.
Póki co w Irlandii nie płacą za wodę, a w Norwegii chyba też nie lub symbolicznie (prąd i paliwo też jest chyba śmiesznie tani).
Ps. A program konkretny - każdy coś znajdzie.
To jest właśnie typowe polaczkowe myślenie.
Nie chcesz mieć reklam, ale za abonament nie chcesz płacić.
Chciałbyś dobry program, ale ma on powstać z powietrza.
Rece opadają
Coitus Interraptus
13-12-2014, 12:36
W dodatku 3Sat jest jedyną znaną mi telewizją bez reklam.
Polecam również ČT2.
Coitus Interraptus
13-12-2014, 12:39
Póki co, to i reklamy, i abonament. Takie polaczkowe podejście.
To jest właśnie typowe polaczkowe myślenie.
Chciałbyś dobry program, ale ma on powstać z powietrza.
Rece opadają
Nie zrozumiałeś.
A sposób wypowiedzi sugeruje, że chyba jesteś benificjentem obecnego patologicznego systemu - i to jest właśnie "bycie polaczkiem".
Póki co, to i reklamy, i abonament. Takie polaczkowe podejście.
abonament szczątkowy - gdyby nie reklamy nie byłoby szans utrzymać firmy - proste
Nie ma szans robić programu za darmo - to chyba jasne ?
Czyli co? Najlepiej by było żeby było za darmo całkowicie i koniecznie dla każdego indywidualnie ułożony program ?
Nie zrozumiałeś.
A sposób wypowiedzi sugeruje, że chyba jesteś benificjentem obecnego patologicznego systemu - i to jest właśnie "bycie polaczkiem".
Tak ... od wielu lat ciężko zapier... w tej firmie, prawdopodobnie tak samo jak ty w jakiejś innej.
Tak samo bedę bronił PKP , kopalń i publicznej służby zdrowia i wielu innych pomimo tego że wiele i to bardzo wiele można im zarzucić od strony działalności.
System jest patologiczny w całości - tyle że funkcjonowanie w społeczeństwie niestety wiąże się z mniejszymi i większymi wydatkami na różne rzeczy - to system naczyń połączonych.
abonament szczątkowy - gdyby nie reklamy nie byłoby szans utrzymać firmy - proste
Czyli co? Najlepiej by było żeby było za darmo całkowicie i koniecznie dla każdego indywidualnie ułożony program ?
Gdzie wyczytałeś, że za darmo?
Płacę jakiś abonament za programy, które chcę oglądać, a nie które mi ktoś narzuca - o to się rozchodzi.
Jak można wymagać pieniędzy za towar, którego nie chcę? tylko żeby dotować jakieś polskie żałośne gwaizdy show-biznesu i dziennikarstwa.
Nie ukrywam - oglądam nieraz coś na TVPkultura, no i ok, mogę za to płacić (mam to w pakiecie TVsat więc może już płacę - nie wiem), to logiczne, chcę kupić dany towar to zapłacę.
Coitus Interraptus
13-12-2014, 12:56
abonament szczątkowy
Nie; abonament bandycki, bo narzucony siłą i pod groźbą. Zwykłe wymuszenie. Ciekawe, że prywatne telewizje obywają się bez abonamentu.
gdyby nie reklamy nie byłoby szans utrzymać firmy - proste
No i lepiej gdyby to hovno pod nazwą Telewizja Polska padło. Ciekawe, że prywatne telewizje utrzymują się bez abonamentu.
Jasne. Więc trzeba zarobić, a nie bandycko wymuszać.
Najlepiej żeby było na zasadzie chcę oglądać - płacę; nie chcę oglądać - nie płacę. Tylko że wtedy nikt by tego hovna nie oglądał :->
Tak ... od wielu lat ciężko zapier... w tej firmie, prawdopodobnie tak samo jak ty w jakiejś innej.
Tak samo bedę bronił PKP , kopalń i publicznej służby zdrowia i wielu innych pomimo tego że wiele i to bardzo wiele można im zarzucić od strony działalności.
System jest patologiczny w całości - tyle że funkcjonowanie w społeczeństwie niestety wiąże się z mniejszymi i większymi wydatkami na różne rzeczy - to system naczyń połączonych.
To się nie dogadamy z pewnością - bo mam inne zdanie, zwłaszcza jeśli chodzi o PKP i kopalnie.
Tym bardziej, że ja jestem w tym naczyniu, z którego trzeba coś odlać by jakieś inne napełnić.
Mną jakoś nikt się nigdy nie przejmował czy mam i skąd, nie wychodziłem nigdy na ulicę albo nie robiono akcji społecznych na mój temat pokazując, że trzeba na mnie łożyć.
Okazuje się, że ciągle muszę coś dotować.. ZUS, debili polityków, emerytów 40 letnich, TVP itd, a gdy idę do gówniane US po jakieś śmieszne zaświadczenie to chcą za nie 30 czy 40 złotych, nic to, że co miesiąc daję kilka koła na ten burdel.
Nie; abonament bandycki, bo narzucony siłą i pod groźbą. Zwykłe wymuszenie. Ciekawe, że prywatne telewizje obywają się bez abonamentu.
No i lepiej gdyby to hovno pod nazwą Telewizja Polska padło. Ciekawe, że prywatne telewizje utrzymują się bez abonamentu.
Jasne. Więc trzeba zarobić, a nie bandycko wymuszać.
Prywatne telewizje opierają sie na reklamach i finansowo stoją źle (grupa TVN) - nie wiem jak polsat
Oczywiście - zamknijmy wszystkie firmy którym musimy płacić - jestem za
Wymuszony , narzucony siła? Groźbą ?
Czy tak podchodzisz do każdego przepisu? Znak zakazu ruchu , jazdy na wprost to też narzucony siłą i groźbą ?
Bandyckie wymuszenia? Gdzie ty żyjesz... białoruś czy rosja?
To się nie dogadamy z pewnością - bo mam inne zdanie, zwłaszcza jeśli chodzi o PKP i kopalnie.
Tym bardziej, że ja jestem w tym naczyniu, z którego trzeba coś odlać by jakieś inne napełnić.
Mną jakoś nikt się nigdy nie przejmował czy mam i skąd, nie wychodziłem nigdy na ulicę albo nie robiono akcji społecznych na mój temat pokazując, że trzeba na mnie łożyć.
Okazuje się, że ciągle muszę coś dotować.. ZUS, debili polityków, emerytów 40 letnich, TVP itd, a gdy idę do gówniane US po jakieś śmieszne zaświadczenie to chcą za nie 30 czy 40 złotych, nic to, że co miesiąc daję kilka koła na ten burdel.
Kuźwa - każdy płaci.
I zapewniam cię że nie obca mi jest prywatna działalność , praca u prywatnego przedsiębiorcy, a teraz u państwowego. Być moze dlatego patrzę na to trochę inaczej.
Coitus Interraptus
13-12-2014, 13:18
Wymuszony , narzucony siła? Groźbą ?
Czy tak podchodzisz do każdego przepisu? Znak zakazu ruchu , jazdy na wprost to też narzucony siłą i groźbą ?
Czy Ty masz pojęcie o czym się wypowiadasz? Bo np. zakaz ruchu ma jakieś uzasadnienie, w przeciwieństwie do nakazu utrzymywania paru nierobów. Uprzedzę pytanie - tak, jestem przeciwko podatkom także. Są państwa, w których nie ma podatków i całkiem dobrze prosperują.
Bandyckie wymuszenia? Gdzie ty żyjesz... białoruś czy rosja?
Niestety, Polska. Ponad pół wieku, a 30 lat prowadzę działalność i takiego bandytyzmu fiskalnego jak teraz, to nigdy nie widziałem.
Nie odpowiadaj, wypadam z tego wątku.
Czy Ty masz pojęcie o czym się wypowiadasz? Bo np. zakaz ruchu ma jakieś uzasadnienie, w przeciwieństwie do nakazu utrzymywania paru nierobów. Uprzedzę pytanie - tak, jestem przeciwko podatkom także. Są państwa, w których nie ma podatków i całkiem dobrze prosperują.
Niestety, Polska. Ponad pół wieku, a 30 lat prowadzę działalność i takiego bandytyzmu fiskalnego jak teraz, to nigdy nie widziałem.
Nie odpowiadaj, wypadam z tego wątku.
acha... gdzie masz bandyckie wymuszanie abonamentu? Bo o ile mnie pamięć nie myli to o tym jest mowa.
Traktowanie przepisów na zasadzie - ten ma sens to będę go przestrzegał a ten przepis nie ma sensu wiec nie będę go przestrzegał - niezła jazda :)
No jest wymuszanie abo. Chętnie podpisze własną krwią nawet ze nigdy nie będę oglądał tv publicznej i nie będę słuchał publicznego radia jeżeli nie musiałbym wtedy płacić abo.
proszę do czego może doprowadzić zwykły układ programu sylwestrowego pewnej stacji :)
raptem jeden post na temat ....
napewno nagram całość i obejrzę w Nowy Rok
jak dla mnie najlepsze będą : Queen, Deep Purple, Dire Straits, Bryan Adams, ZZ Top, Jeff Beck i Roxette
wiem że to zapisy koncertów, które się już odbyły ale porównując to do oferty wykonawców polskich stacji na sylwestra to .... lepiej nie mówić
fajny składzik na ROCK POP w ZDF o 3-ej w nocy :
Santana
Kiss
Police
Manfred Mann's Earthband
AC/DC
Jethro Tull
Kate Bush
Chris de Burgh
Van Halen
Dr. Hook
UB40
Whitesnake
Pat Benatar
Barclay James Harvest
Saga
Marius Müller-Westernhagen
Styx
Elton John
Ted Nugent
Garland Jeffreys
Robert Palmer
i inni
foto4deg
14-12-2014, 15:22
No jest wymuszanie abo. Chętnie podpisze własną krwią nawet ze nigdy nie będę oglądał tv publicznej i nie będę słuchał publicznego radia jeżeli nie musiałbym wtedy płacić abo.
Nie ma. Abonament nie płacisz ze względu na tv publiczną i radio publiczne (swoją drogą, takie Program Pierwszy i Trzeci PR to najlepsze stacje w Pl.) tylko za odbiornik. Czyli nie ma znaczenia, czy oglądasz TVP1, czy Polsat - płacisz za możliwość odbierania. W Norwegii jest tak - kupujesz Tv, podajesz swoje dane, dostajesz rachunek do domu. Nie chcesz płacić - idziesz do serwisu, płacisz 1000 kr, plombują gniazdo od anteny telewizyjnej.
Ja wiem ze place abo od odbiornika, ale place abo na publiczne radio i TV, tak? Chętnie pozbede się możliwości odbioru tych stacji, niech tylko dadzą spokój z abo.
foto4deg
14-12-2014, 15:27
Nie ma czegoś takiego. Płacisz na odbiornik i tyle. Chcesz oglądać nie płacąc abonamentu? Kup monitor.
a racjonalne wytlumaczenie placenia podatku od odbiornika? i na jaki cel idzie ten podatek?
foto4deg
14-12-2014, 15:32
Uiszczanie opłaty abonamentowej to obowiązek każdego, kto posiada odbiornik radiowy lub telewizyjnyy. Jest to danina na rzecz pewnej funkcji społecznej, którą zamiast państwa realizują media publiczne.
to jest wciskanie mi uslugi ktora jest mi zbedna.
foto4deg
14-12-2014, 15:37
Ok, wyobraź sobie, że jesteś rolnikiem, który ma tylko ciągnik. Mieszkasz przy stacji paliw, to której dojeżdżasz przez własne pole. Tankując, płacisz również tzw podatek drogowy (jakaś tam opłata na drogi zawarta w cenie paliwa). Dróg państwowych nie używasz - to co, przestaniesz jeździć? Napiszesz odwołanie? Nie może być tak, że każdy będzie decydował, czy on chce, czy nie. Wyobraź sobie, jaką armię urzędników trzeba byłoby powołać, aby sprawdzać, czy ludzie oglądają telewizję publiczną czy nie (biorąc pod uwagę wątpliwą uczciwość części społeczeństwa).
eee, tylko TV mozna swobodnie zablokowac nieplacacym...
foto4deg
14-12-2014, 15:55
BTW - sylwestra proponuję spędzić inaczej, niż przed Tv ;) Chyba, że to koncert noworoczny :D
.:Gerard:.
14-12-2014, 16:06
W Norwegii jest tak - kupujesz Tv, podajesz swoje dane, dostajesz rachunek do domu. Nie chcesz płacić - idziesz do serwisu, płacisz 1000 kr, plombują gniazdo od anteny telewizyjnej.
Raj.
W Niemczech jest tak, płacisz i nie ma gadania "bo w dzisiejszych czasach masz na pewno dostęp do mediów", dlatego ja place podwójnie za firmę i prywatnie, (na firmę jest tel. komórkowy, auta z radiem i to było podstawa do opłat) kiedyś o tym pisałem ze nawet mnie sądownie skazali i płaciłem do tylu :-(.
Przesadzony jest tez podatek za użytkowania prywatnie auta osobowego firmowego, wartość 3 % nowego auta rocznie nawet gdyby było warte 2% nowego auta.
Cóż .. wszystkim stękającym polecam obejrzenie tego :
http://www.tvp.pl/kultura/propozycje/skora-w-ktorej-zyje-rez-pedro-almodovar/13096461
warto
Rafał_Sz
15-12-2014, 16:04
O północy będzie czad! ;)