Zobacz pełną wersję : Wroclaw, Rezonans Magnetyczny stawu kolanowgo
Wojciech
12-12-2014, 09:48
Witam,
Przepraszam, ze tak bezposrednio, niestety sprawa jest b. wazna.
Dolnoslaskie, Wroclaw, gdzie mozna wykonac profesionalny Rezonans Magnetyczny stawu kolanowgo.
Czy ktos moze wie, gdzie jest naprawde dobra pracownia, z nowoczesnym aparatem ?
Dziekuje, Wojtek.
blaise1973
12-12-2014, 09:56
Z pracownią Ci nie pomogę, nie moje miasto, natomiast dobrego specjalistę - a co za tym idzie namiary na pracownię - często można znaleźć w ośrodkach medycyny sportowej. Tam mają z reguły bardzo dobrych ortopedów.
Wyszukaj najbardziej obleganego specjalistę z miesięcznymi terminami wizyt, a później szukaj dojść, żeby się "wkręcić" poza kolejnością.
MRI kolana czy kostki to raczej tylko u lekarza co ma pojecie o urazach sportowych. Nie daj sobie wcisnac USG, bo ono psu na bude. Wlasnie przerabiam uraz kostki u jednego z domownikow. MRI robione prywanie w UK a w PL, niestety prywatnie tylko USG.
Rafał_Sz
15-12-2014, 19:15
Sam korzystałem z ich usług jak połamałem sobie kolano, pełna profeska (chodzę jak przed wypadkiem), za rezonans kolana bez kontrastu, z opisem, płaciłem 500 zł, badanie trwało 40 min.: http://www.voxel.pl/dla-pacjenta/pracownie/centrum-diagnostyki-obrazowej-w-jeleniej-gorze
KrZyChUM
15-12-2014, 22:40
Przykładowo w EuroMediCare (~500PLN). Jakość opisu zależy od doświadczenia technika. Tak czy inaczej wizyta u dobrego chirurga-ortopedy i tak będzie konieczna.
Przykładowo w EuroMediCare (~500PLN). Jakość opisu zależy od doświadczenia technika. Tak czy inaczej wizyta u dobrego chirurga-ortopedy i tak będzie konieczna.
Jeśli trafisz do ortopedy, dla którego istotny jest opis MRI - zmień specjalistę.
Jeśli trafisz do ortopedy, dla którego istotny jest opis MRI - zmień specjalistę.
Poważnie? Lekarze żądają opisu od pacjenta, albo mówią, że dla nich istotny jest opis?
Przecież opis jest dla pacjenta. Płaci za usługę i dostaje opis w cenie usługi.
Potem przychodzi do domu czyta opis i szuka w necie, zadaje pytania na forach itp.;-)
Poważnie? Lekarze żądają opisu od pacjenta, albo mówią, że dla nich istotny jest opis?
Fakt, ci naprawdę dobrzy nie chcą opisu, nie narzekają że bez kontrastu.
velaskez
16-12-2014, 13:52
Ja miałem w kolanie robione wszystko :D tj rekonstrukcje więzadła krzyżowego w tym wszystkie MRI etc. Opiekował się mną lek. Marek Kacer. Polecam. Ja miałem robione w MediConcept na Krzyckiej.
MRI robiłem w Skanmex na Krasińskiego. Koszt MRI stawu kolanowego z kontrastem to 650PLN.