Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : regulacja elekroniki w kosztorysie

ciacho23
08-12-2014, 13:04
Witam. Wysłałem aparat w celu czyszczenia matrycy i naprawy obiektywu. Co może się kryć pod magicznym stwierdzenie serwisu "regulacja elektroniki" w Nikonie d7000 na kwotę 190 zł? W kosztorysie do body mam tekst :
"Informujemy, że na podstawie ekspertyzy stwierdziliśmy ingerencję w elektronikę aparatu przy użyciu nieautoryzowanego oprogramowania". Fakt, że kiedyś jak wyciekło oprogramowanie Nikona to je uruchomiłem, ale nic tam nie robiłem. Mniejsza z tym. Nic niepokojącego z elektroniką body nie zauważyłem przy użytkowaniu. A w kosztorysie mam "Regulacja elektroniki". I teraz pytanie co mam z tym zrobić. Olać i się nie zgodzić skoro nic mi się z elektroniką nie działo?

TOP67
08-12-2014, 13:31
Jeśli aparat jest na gwarancji, to anulują gwarancję.
Jeśli jest po, to możesz olać. Ale nie wiadomo, czy nie "wyregulują" ponownie.

Ale to potwierdza info, że body loguje każde podłączenie programu serwisowego.

ciacho23
08-12-2014, 13:38
Aparat po gwarancji. Właśnie myślę, żeby to olać tylko się boję, że jak body do mnie przyjdzie to faktycznie może być "wyregulowane". I będę musiał odsyłać jeszcze raz, bo mi powiedzą, że się przecież nie zgodziłem na regulację. Nie podejrzewam ich o to no ale...

zgera
08-12-2014, 16:51
Czyli wykrywają tylko połączenie, ja swoje D90 również połączyłem z tym oprogramowaniem ale już dawno mam po gwarancji.