Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Leśne mroczności
Co o tym sądzicie.Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/12/GrAHn9-1.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img661/5301/GrAHn9.jpg)
adriansocho
04-12-2014, 19:02
Jestem skażony trailerem nowego odcinka Gwiezdnych Wojen, mam wrażenie, że zaraz wyciągnie miecz świetlny z dwoma małymi ostrzami w miejscu jelca...
P.S. Bardzo nastrojowe.
CODER_BEST
04-12-2014, 19:39
Bardzo mi się podoba... czuć klimat takiej grozy trochę, tajemniczości. Ogólnie świetne zdjęcie ;)
Doskonały klimat! Nie wiem, czy nie oczekiwałbym nieco więcej szczegółów w sylwetce.
Poza tym ciąłbym nieco dołu.
Za poprzednikiem: mniej dołu, a lampa powinna delikatnie rozświetlić przód tego osobnika.
Yokofaja
04-12-2014, 22:04
To , że osadzona w takim klimacie postać Boryny nie jest oświetlona przez niesioną w ten sposób lampę jest po prostu nienaturalne.
Wielka szkoda.
Mocno inne od tego do czego przyzwyczaiłeś. Świetne wykonanie!
pprofanum
04-12-2014, 22:58
Rewelacja.
Do odbioru tego zdjęcia, nie jest potrzebne oświetlenie Osobnika:)
Super klimat.
Nikonozaur
05-12-2014, 01:22
To , że osadzona w takim klimacie postać Boryny nie jest oświetlona przez niesioną w ten sposób lampę jest po prostu nienaturalne.
Wielka szkoda.
Zgadzam się, można ciut rozjaśnić Borynie klatę, wyciągnąć zarys kapelusza, a także rzucić nieco światła z lampy na drogę. Niemniej jednak już teraz klimat jest mocną stroną tej odsłony.
Van Helsing i Boryna w jednej osobie nadciąga ;-) Świetne...
ewentualnie Blair Witch... Jest klimat :)
Wielkie Nieba, gdzie administracja tego forum?
Co to jest?
Co tu robi?
To przecież nie krajobraz.
Ani radioaktywnych gór, ani zagipsowanej wody, ani Toscanii, klifu, nawet zwykłego rzepaku i logotypu na pół kadru.
Szumy jak krzaczory, krzaczory nieostre, fatalna konwersja, cienie nieczytelne, blaski wyjarane że knota w lampie nie widać, ogólnie światełko nie zagrało a miejscóweczka do niczego...
ND zero, gumiaki nieprzemoczone, aparat niezalany.
Pstryk o niczym, nadający się do kosza już przed pstryknięciem.
Prowokacja? Trolling? Spamming? Ani chybi Ahtyzm.
:mrgreen:
;)
---
Marianie, świetny obraz zrobiłeś.
Mógłby zilustrować niemało klasycznej literatury, ale po co? Sam jest historią.
Bardzo mi się podoba i bardzo dobrze, że się tu znalazł - gratuluję.
:)
Wielkie Nieba, gdzie administracja tego forum?
Co to jest?
Co tu robi?
To przecież nie krajobraz.
Ani radioaktywnych gór, ani zagipsowanej wody, ani Toscanii, klifu, nawet zwykłego rzepaku i logotypu na pół kadru.
Szumy jak krzaczory, krzaczory nieostre, fatalna konwersja, cienie nieczytelne, blaski wyjarane że knota w lampie nie widać, ogólnie światełko nie zagrało a miejscóweczka do niczego...
ND zero, gumiaki nieprzemoczone, aparat niezalany.
Pstryk o niczym, nadający się do kosza już przed pstryknięciem.
Prowokacja? Trolling? Spamming? Ani chybi Ahtyzm.
:mrgreen:
;)
---
Marianie, świetny obraz zrobiłeś.
Mógłby zilustrować niemało klasycznej literatury, ale po co? Sam jest historią.
Bardzo mi się podoba i bardzo dobrze, że się tu znalazł - gratuluję.
:)
Bardzo dziękuję za komentarz szczególnie że chyba rzadko komentujesz prace innych .
Pewnie jak Wiesz lubię też robić"ładne" kolorowe krajobrazy ale czasami,ostatnio próbuję w swoich kadrach pokazać człowiecze losy , odczucia w powiązaniu z przyrodą a szczególnie z drzewami, takie trochę pesymistyczne, ale to pewnie z racji wieku.
Pozdrawiam
Komentuję, jeśli coś naprawdę zrobi na mnie wrażenie.
Wiesz, że ten wstęp dodałem dla jaj, ale liczy się to, co pod kreseczkami. ;)
Również Cię pozdrawiam.
stachmuszel
05-12-2014, 20:26
Fajny mroczny klimat, ciekawy pomysł. Gratuluję.