PDA

Zobacz pełną wersję : D810 + Sigma 35 = f90 Problem.

Upartus
04-12-2014, 16:11
Siemacie.

Mam mały problem, kiedy podpinam sigme f/1.4 DG HSM do nikona d810 pojawia sie probem. Aparat wskazuje ze przesłona jest F90 albo F00. Problem nie występuje cały czas, od czasu do czasu, najczesciej wszystko hula jak trzeba, jednak czasem pojawia sie ten probelm. wystarczy ze odepne obiektyw i wkrece go jeszcze raz. Jest to troche niepokojace. Wydaje mi sie ze nie jest to wina brudnego bagnetu ponieważ przeczysciłem wszystko kilka razy + zaden z innych obiektywów które mam nie ma tego problemu ( same nikkory ) Ktoś się spotkał z tym problemem ?

ps. próbowałem i nie da sie robic zdjeć na f90 :p

HYPER
04-12-2014, 16:14
u mnie taki sam zestaw nigdy nie pokazal tego problemu. ciezko cos doradzic jesli styki przeczyszczone.
czy obiektyw ma lub na begnecie? moze cos nie laczy chwilowo i stad takie wskazania body.

czy dziala AF gdy body tak wariuje?

Upartus
04-12-2014, 17:20
czy obiektyw ma lub na begnecie?

??

Af nie działa wtedy.
Obiektyw działał perfekcyjnie na d800 i siostra chwile używała na d700 tez nic takiego nie występowało.

corduroy7
05-12-2014, 23:09
Miałem ten sam problem w Sigmie 24-70. Skończyło się na wysłaniu do serwisu w Gdyni. W adnotacji serwisowej napisano, że styki zostały "wyregulowane" cokolowiek to znaczy... ale problem zniknął.

HYPER
05-12-2014, 23:19
??

Af nie działa wtedy.
Obiektyw działał perfekcyjnie na d800 i siostra chwile używała na d700 tez nic takiego nie występowało.

no niekoniecznie. to, ze AF dziala wcale nie znaczy, ze jakis styk odpowiedzialny za przekazanie przeslony nie dziala jak powinien.