Zobacz pełną wersję : Jaki OS do pakietu Adobe CC
Witam! Jaki system operacyjny polecacie do pracy z pakietem Adobe CC? Zastanawiałem się nad Win 7, gdyż Win 8 nie leży mi za bardzo. Jeśli chodzi o wersję to która się sprawdzi lepiej? Wystarczy wersja Home Premium 64 bit czy nada się jedynie Professional 64 bit? A może jednak dać szansę Win 8?
Home Premium nada sie w 100%, sam pracuje na takim zestawie...jedyny minus to max 16GB RAM.
Win 8.1 mimo wszystko jest lepszym wyborem niż W7.
Jedynym przeciw może być posiadanie przez Ciebie sprzętu, którego sterowniki nie istnieją do W8
mike ferrero
25-11-2014, 19:22
Popieram Win 8.1
Sprzęt będzie składany nowy. Na 99% będzie: procesor i5-4690, płyta Gigabyte GA-B85M-D3H, więc myślę, że nie będzie problemu jeśli jednak decydowałbym się na Win 8.1. A jeśli ten OS to wersja podstawowa będzie ok, czy jednak Pro?
Ktoś może uzasadnić dlaczego w8 jest lepszy? Sam korzystam z Adobe cc na 7 i jakiś problemów nie ma.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sprzęt będzie składany nowy. Na 99% będzie: procesor i5-4690, płyta Gigabyte GA-B85M-D3H, więc myślę, że nie będzie problemu jeśli jednak decydowałbym się na Win 8.1. A jeśli ten OS to wersja podstawowa będzie ok, czy jednak Pro?
Pro ma dodane:
- zaawansowaną współpracę w sieciach (zarządzanie dostępem, domeny, grupy, itp)
- obsługę 2 procesorów
- obsługę więcej niż 128 GB RAM
- host pulpitu zdalnego
Jak Ci tego potrzeba, to bierz Pro.
Ktoś może uzasadnić dlaczego w8 jest lepszy? Sam korzystam z Adobe cc na 7 i jakiś problemów nie ma.
Jest lepszy i szybszy jeśli chodzi o zarządzanie zasobami, ma nacznie (w stosunku do poprzednich) poprawioną stabilność zarządzania kolorem - nie wysypuje się tak często jak w 7-ce.
Sam korzystam z Adobe cc na 7 i jakiś problemów nie ma.
...
Bo nie ma.
A Win8.1 Pro nie ma dodatkowo BitLockera?
A Win8.1 Pro nie ma dodatkowo BitLockera?
Nie wiem, zawsze było to tylko w Enterprise.
Ktoś może uzasadnić dlaczego w8 jest lepszy?
Pod Windows 7 miałem dziwne spowolnienia pracy w Lightroom gdy używałem tabletu Wacom. Pod W8.1 (i OS X) tego problemu nie mam. W Photoshopie tablet w każdym przypadku zachowywał się tak samo - wzorowo.