PDA

Zobacz pełną wersję : D7100 - jak wybrać zdjęcia do usunięcia

leszek4916
24-11-2014, 20:50
Witajcie
Jestem nowy na forum więc witam wszystkich serdecznie.

Przewertowałem instrukcję kilkukrotnie i nie znalazłem rozwiązania problemu. Będąc w trybie przeglądania zdjęć chciałbym je kolejno zaznaczać i potem wszystkie zaznaczone móc skasować. Problem w tym, że nie wiem jak zaznaczać zdjęcia.
Pytanie: jak zaznaczać zdjęcia?

Pozdrawiam
Leszek

harpooon
24-11-2014, 21:04
To się da zrobić tylko w trybie usuwanie tam zaznaczasz i działa, tryb przeglądania daje możliwość skasowania tylko tego zdjęcia które wyświetlasz............

zgera
24-11-2014, 22:24
Witajcie
Jestem nowy na forum więc witam wszystkich serdecznie.

Przewertowałem instrukcję kilkukrotnie i nie znalazłem rozwiązania problemu. Będąc w trybie przeglądania zdjęć chciałbym je kolejno zaznaczać i potem wszystkie zaznaczone móc skasować. Problem w tym, że nie wiem jak zaznaczać zdjęcia.
Pytanie: jak zaznaczać zdjęcia?

Pozdrawiam
Leszek

Jest jeszcze inny sposób w trybie przeglądania, przyciskiem z kluczem zaznaczasz zdjęcia których nie chcesz usunąć, nie zaznaczone usuwasz.

nikoniarz
24-11-2014, 23:13
Dla autora sposób przedstawiony przez Zgera jest zdecydowanie najlepszą opcją... Bo domyślam się, o co mu chodziło- przegląda na full screen (oczywiście w aparacie) i decyduje co do kosza, a co nie. Wtedy "kluczykiem" chroni zdjęcia które mają zostać nieusunięte. Kasowanie w formie miniaturek jest do bani, bo gó...o widać. Na full screen w aparacie też niewiele widać, ale na pewno więcej niż na miniaturkach.

leszek4916
24-11-2014, 23:21
Dla autora sposób przedstawiony przez Zgera jest zdecydowanie najlepszą opcją... Bo domyślam się, o co mu chodziło- przegląda na full screen (oczywiście w aparacie) i decyduje co do kosza, a co nie. Wtedy "kluczykiem" chroni zdjęcia które mają zostać nieusunięte. Kasowanie w formie miniaturek jest do bani, bo gó...o widać. Na full screen w aparacie też niewiele widać, ale na pewno więcej niż na miniaturkach.

Dokładnie o to chodziło. Wcześniej miałem starego olka e520 i tam była opcja zaznaczania podczas przegladania na fullscreenie.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
L.