Zobacz pełną wersję : Droidplayer, android media player (stacjonarne).
Przeglądając zasoby ebay'a natknąłem się na odtwarzacze stacjonarne oparte na androidzie.
Skrzyneczka, która po podpięciu pod tradycyjną plazmę zamieni ją w smart TV, dodatkowo podobno potrafi toto odtworzyć każdy materiał audio, video, graficzny, podobno wystarczy zainstalować wymagane oprogramowanie (mx plyer?) i można oglądać i słuchać wszystko, łącznie z transmisjami sieciowymi, ze wsparciem DLNA...
zbyt piękne by było prawdziwe, a może tak faktycznie jest?
Czy może jest na forum posiadacz takiego odtwarzacza?
To faktycznie jest tak wszechstronne, że na głowę bije inne odtwarzacze plików i strumieniowe?
Na co zwracać uwagę przy zakupie by mogło to odtwarzać z materiał w FULL HD?
Może jest jakieś forum posiadaczy tego typu urządzeń?
siona ma MINIX NEO X8-H, gadaj z nim.
Poczytałem sobie na szybko o tym Minix Neo X8-H, sprytne to.
Siona napisz jak Ci się to sprawuje :)
Bardzo. Trzeba było walić na priv bo dziś jestem w gorzowie. Bym wziął.
Bardzo. Trzeba było walić na priv bo dziś jestem w gorzowie. Bym wziął.
Skąd mogłem wiedzieć, że będziesz w GW :)
Psi? Mam ze sobą raspberry pi można się pobawić. :-)
dominikpl72
22-11-2014, 20:47
Ja używam urządzenia MK888 z Androidem 4.2 na pokładzie i bardzo sobie chwalę. Sensowny zestaw wejsc/wyjsc: kablowy Ethernet niestety tylko 100MB (ale stabilniejszy niz wifi); wyjscie HDMI, wy dźwięk: analogowe i optyczny Toslink - pasuje mi bo mam dwa wzmacniacze. Wisienką na torcie jest genialny w swojej uzytecznosci soft do zdalnej obslugi całego Androida z drugieo urzadzenia (uzywam smartfona / tabletu) dolaczany przez producenta.
Uzywam aplikacji: bubble upnp dlna - muzyka, zdjecia, filmy z domowego serwera NAS, spotify, wimp, youtube, dailymotion, vevo, imdb, filmweb, mapy, tvn player, ipla (choc ta lubi die wieszac po reklamie), aplikacje tvp stream i polskiego radia działają tylko na wifi (przy połączeniu kablem Ethernet twierdzą że nie ma netu), fotki z flickr.
Magician
22-11-2014, 21:46
Mam coś takiego jak K-R42, android 4.2, w standardzie WiFi, LAN, wyjście AV, optyczne audio, HDMI, chyba trzy USB, w zestawie jest pilot IR. Odpalam na tym XBMC i łyka mi wszystkie video jakie mam do tego wtyczki do VOD onet, TVN itd. co działa ale ja z tego nie korzystam
Dzięki panowie,
a możecie do tego doinstalowywać dowolnie wygrane aplikacje z google play?
XBMC to jakaś nakładka jest na androida? Na każdym można to zainstalować?
Cztery rdzenie, nowy android, sprawdzić wejścia - wyjścia, 2GB RAM pamięci, z 8 GB na programy ... na co jeszcze mam zwrócić uwagę?
Na minixie cześć aplikacji nadal nie działa. Za to dostawca bardzo nad tym pracuje i sukcesywnie naprawia problemy.
Xbmc a w zasadzie kodi (bo tak się teraz będzie nazywać) to po prostu kompletny mediacenter. Co ciekawe open source. Masa wtyczek i dodatków. Świetne zarządzanie biblioteką. Po prostu klasa sama w sobie.
dominikpl72
23-11-2014, 14:06
Dzięki panowie,
a możecie do tego doinstalowywać dowolnie wygrane aplikacje z google play?
Tak te urzadzenia typu MK888 / K-R42 / CS918 mają "normalny" i "kompletny" system Android z pelnym dostepem do sklepu Google
XBMC to jakaś nakładka jest na androida? Na każdym można to zainstalować?
Tu jest inaczej - XMBC to system operacujny zastepujacy Androida
Tu jest inaczej - XMBC to system operacujny zastepujacy Androida
To nie prawda.
Xbmc nie jest systemem operacyjnym i nigdy nim nie był.
Magician
23-11-2014, 18:07
Są dostępne do wgrania systemy Android modyfikowane, gdzie zamiast tzw. launchera odpala sie od razu program XBMC. W standardzie większość z tych urządzeń ma zainstalowanego androida gdzie trzeba zainstalować XBMC i "z ręki" go odpalać.
Są nawet systemy typu raspbmc czy openelec, w których xbmc (kodi) jest jedyną opcją środowiska graficznego co nadal nie czyni xbmc systemem operacyjnym.
Xbmc jest wieloplatformowym, otwartym mediacenter.
rychu_cmg
02-11-2015, 00:44
Odświeżę temat. Jaka niedroga przystawka do TV obsługująca KODI i pilota?
rychu - zerknij na to: http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html
rychu_cmg
02-11-2015, 21:11
A coś żeby można było też podłączyć antenę od tv naziemnej? Bo tv rodziców jest już stary i nie ma kodeka