PDA

Zobacz pełną wersję : Karta Benefit Multisport - za ile?

sokolnik
21-11-2014, 23:13
Witam

chciałbym mieć kartę Multisport ale...

W poprzedniej korporacji gdzie pracowałem kartę miałem za 35 zł miesięcznie.
Teraz pracuje w innej korporacji i miesięcznie kosztuje 100 zł - przyzwyczajony do niższej ceny nie chce płacić 3 razy tyle :-)

Czy nie wiecie może czy gdzie nie można tej karty zamówić u pewnego źródła za jakieś fajne pieniadze?
jak u Was wygląda sytuacja jeśli chodzi o cenę za ta karte?

dla osoby towarzyszącej to koszt od 100-150 zł w zależności od firmy...

Kuba_
21-11-2014, 23:20
ja płaciłem 165zł za OK system więc u Ciebie i tak nie jest źle ;D

pil74
21-11-2014, 23:33
mam ok system za free. u nas w firmie jest gradacja jeżeli chodzi o różne pakiety. zależy od stanowiska czy stażu.

velaskez
22-11-2014, 15:10
U ojca w korpo: dla niego za darmo i dla os. towarzyszącej też, ale na wysokim stanowisku.
Na Politechnice Wrocławskiej dla pracownika 165/miesiąc, os. towarzysząca 175 ;)

Olsza
22-11-2014, 18:05
Ja za OK system (gold) płaciłem około 100zł. Cena zmieniała się w zależności od ilości osób korzystających w danym okresie w całej firmie.

lukrobax
22-11-2014, 20:57
Ja w małej korporacji płacę 71zł (minus dofinansowanie z ZFŚS ostatecznie 35zł) a osoba towarzysząca chyba ma 180zł.bez dofinansowań.
Wcześniej ja byłem osobą towarzyszącą koleżanki z wielkiej korpo i płaciłem 110zl (ona jakieś grosze).
Uzależnione to jest od ilości kart zamówionych przez firmę (chyba).

RobertMiernik
22-11-2014, 21:42
Czy nie wiecie może czy gdzie nie można tej karty zamówić u pewnego źródła za jakieś fajne pieniadze?
jak u Was wygląda sytuacja jeśli chodzi o cenę za ta karte?

Nie wiem czy wiesz, ale to co płacisz za kartę to wypadkowa kosztu karty i tego co finansuje pracodawca z funduszu socjalnego, a fundusz pochodzi ze składek pracowników. Nie ma "pewnych źródeł", możesz najwyżej znaleźć kogoś, kto Cię jako osobę towarzyszącą zarejestruje.
...przynajmniej dopóki urząd skarbowy Ci za to płacić nie każe podatku.

stock
23-11-2014, 15:24
uzaleznione jest to od wielkosci korpo, ilosci zatrudnionych i korzystajacych z kart i umiejetnosci negocjacyjnych osob podpisujacych umowe. Ten ostatni punkt najczesciej zawodzi :)

freefly
23-11-2014, 23:18
uzaleznione jest to od wielkosci korpo, ilosci zatrudnionych i korzystajacych z kart i umiejetnosci negocjacyjnych osob podpisujacych umowe. Ten ostatni punkt najczesciej zawodzi :)

Zależy od tego ile pracodawca dopłaca do karty (czy to funduszu świadczeń socjalnych, czy również dodatkowo z własnych środków). Jeden dopłaci 100, a inny 25 PLN.

sokolnik
28-11-2014, 23:23
Zamówiłem 99 zł :/ aaa co tam, stać mnie :p

Umbra
02-08-2017, 12:50
Mogę mieć za 30 zł, ale nie chciałem. :P

nowart
09-08-2017, 22:31
Mogę mieć za 30 zł, ale nie chciałem. :P

To jak? Przykutym do łóżka inwalidą jesteś? :) Przecież to 2-3 wyjścia na byle base czy do sauny i się zwraca. O systematycznym trenowaniu czegokolwiek nawet nie wspominam...

- - - - kolejny post - - - - - -

Zamówiłem 99 zł :/ aaa co tam, stać mnie :p

Co to znaczy, że "zamówiłeś gdzieś za 99zł" ? Przecież kart w tym systemie się ot tak nie zamawia ...

Umbra
15-08-2017, 18:55
To bardzo proste. Rower jest za darmo. Spacery są za darmo. Kalistenika jest za darmo. Nie pływam, a sauny się brzydzę. :P Postrzelałbym sobie, ale z tego, co wiem, to w moim mieście strzelnice nie współpracują z multisportem. Sztuki walki mogą być interesujące, ale i tak wiem, że pewnie by mi się nie chciało chodzić. No i pracuję głównie od 14 do 22, gdzie zajęcia pewnie przeważnie są popołudniami.

falafi
25-08-2017, 12:46
Każdy ma inne potrzeby. Jednak dla mnie i dla wielu moich znajomych to właśnie siłownia i klub fitness jest motywacją. Jeśli nie udaje Wam się załatwić karty w firmie, to sami możecie kupić: https://www.oksystem.pl/oferta/prywatny. Mają mnóstwo klubów fitness, basenów, a nawet - kręgielnie, czy ścianki wspinaczkowe.

nowart
03-09-2017, 19:00
Każdy ma inne potrzeby. Jednak dla mnie i dla wielu moich znajomych to właśnie siłownia i klub fitness jest motywacją. Jeśli nie udaje Wam się załatwić karty w firmie, to sami możecie kupić: https://www.oksystem.pl/oferta/prywatny. Mają mnóstwo klubów fitness, basenów, a nawet - kręgielnie, czy ścianki wspinaczkowe.

To jak już tak spamujesz z reklamą to przekaż swojemu pracodawcy, że po kilku minutach błądzenia po stronie, wertowania między starą i nową wersją w poszukiwaniu jakichkolwiek info o cenie, możliwości zakupu, warunkach itd, przeszła mi całkowicie ochota na dalszą męczarnię...

HYPER
05-09-2017, 13:10
Zaciekawiliscie mnie tematem. Myslalem, ze to kosztuje u mnie jakies wieksze pieniadze a okazalo sie, ze tylko 30zl/msc. Zamowilem - na deszczowe miesiace bedzie jak znalazl :)