Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Barwy życia - jesień
Co o tym sądzicie.Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/11/zNmoVc-2.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img911/6527/zNmoVc.jpg)
No nareszcie idzie i dopełnia całości, Boryna w pełnej krasie -:) Przemyślany kadr i spokojna tonacja na plus jak zwykle.
Ja kiedyś pisałem, że za dużo Boryny w Twoich zdjęciach. Teraz zmieniam zdanie. Ta fota jest świetna. Ten konar niczym piorun nad Boryną jest mega! Super zdjęcie.
tpszefka
19-11-2014, 00:27
Jestem twoim fanem. Jak zawsze dobry kadr wszystko swietne no i ten Boryna:). Pozdrawiam
Podoba.
Tytuł z zawartością kolorystyczną nieco pesymistyczny, ale cóż poradzić c'est la vie...
Nikonozaur
24-11-2014, 00:39
Widzę, Boryna przeniósł się z łąk do lasu. Słuszny wybór, takie warunki i chłop z kosturem to dobra para. Fajna fota.
Bartekkw
24-11-2014, 02:50
Fajna mgiełka. Leciutko dodałbym kontrastu w PP.
maniak666
24-11-2014, 23:15
Marianie-pełen szacun. Ciągle udowadniasz swoimi pracami, że koło domu robi się najlepsze zdjęcia, że żadne spektakularne widoki nie są potrzebne. I ciągle udowadniasz mi, jak daleka droga przede mną...
W tym, roku na brak mgieł w okolicach Poznania nie możesz narzekać. Ładnie i tym razem to wykorzystałeś :) .
dominikpl72
25-11-2014, 10:48
A mnie natychmiast rzuciła się w oczy niesamowita symbolika dwóch stron ścieżki, którą podąża Boryna: z jednej strony jeszcze młode drzewka, pełnia liści na gałązkach, zieleń - czyli młodość i życie, a z drugiej strony już tylko suche, pozbawione życia gałęzie, szkielet starego drzewa- czyli starość i śmierć... Marianie - ciekawi mnie czy taki był twój zamiar, czy niechcący dostrzegłem coś nowego ?
A mnie natychmiast rzuciła się w oczy niesamowita symbolika dwóch stron ścieżki, którą podąża Boryna: z jednej strony jeszcze młode drzewka, pełnia liści na gałązkach, zieleń - czyli młodość i życie, a z drugiej strony już tylko suche, pozbawione życia gałęzie, szkielet starego drzewa- czyli starość i śmierć... Marianie - ciekawi mnie czy taki był twój zamiar, czy niechcący dostrzegłem coś nowego ?
Często w moich pracach przewijają się stare drzewa jako symbol przemijania , w dopełnieniu z "Boryną" i mgłami jest to jakby analogia do życia człowieka. W tym przypadku w drodze na plener zauważyłem to drzewo i pomyślałem że pasuje do moich przemyśleń kompozycyjnych . A że mi już bliżej do tej drugiej strony, to to jakoś tak może łatwiej do pewnych skojarzeń.
.Pozdrawiam i dziękuję Wszystkim za zainteresowanie i komentarze.Pozdrawiam