Zobacz pełną wersję : Lampa Sunpak 622 i Nikon d90
Witam,
Mam Nikona d90 i ostatnio wszedłem w posiadanie lampy Sunpak 622. Lampa ostanio była używana jakieś 10 lat temu z Nikonem N6006 (f601). Zastanawiam się czy możliwe jest podłączenie tej lampy do d90 i czy jest to bezpieczne dla sprzętu?
Pozdrawiam.
Ja swojego d5100 spaliłem podłączając lampę od starego analogowca. Dobrze się zastanów zanim ją podłączysz.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=254789
Wszystkie nikony elektroniczne mają takie same wymagania co do lamp max. 250V, z plusem na styku centralnym.
Jak nie wiesz jakie napięcie ma lampa, to zmierzyć miernikiem.
Dzięki za odpowiedź. Zmierzę i dopiero będę próbował.
Wybaczcie lekki odkop ale w końcu posprawdzałem co i jak. Lampa działa i nie ma żadnych kłopotów we wspołpracy z d90. Jedyne co zauważyłem to tendencja do niezbyt mocnego prześwietlania zdjęć w trybie automatycznym.
Może ktoś skorzysta z tej informacji w przyszłości.
Wybaczcie lekki odkop ale w końcu posprawdzałem co i jak. Lampa działa i nie ma żadnych kłopotów we wspołpracy z d90. Jedyne co zauważyłem to tendencja do niezbyt mocnego prześwietlania zdjęć w trybie automatycznym.
Może ktoś skorzysta z tej informacji w przyszłości.
Skorzysta i to prawdopodobnie całkiem niedługo - taki sunpak leży w moim rodzinnym domu (został niedawno znaleziony w czasie porządków). Jak tylko zajadę, sprawdzę czy i u mnie trochę poświeci :)