Zobacz pełną wersję : MixPlus przedwczesne zerwanie umowy
spiritus
16-11-2014, 00:10
Cześć
Ktoś zryał z nimi umowę przedwcześnie? 2 lata temu podpisałem umowę (na nieszczęsne 4. lata po 30zł - wiem głupi byłem). Obecnie dużo znajomych uciekło do pleya (do któego mam drogo jak fix) więc i ja bym chciał tam pójść. Brałem telefon od nich (dopłącając 50 zł).
Zostało mi jeszcze 21 doładowań. Z każdym miesiącem kasa się kumuluje bo nie dzwonię do nikogo (żyd puszcza sygnał i oddzwaniają :D). Płaciłbym jakąś karę? Jak tak to jakiej wysokości?
Może jest na statku jakiś konsultant z plusa i wie jak to wygląda?
A może znacie jakieś sposoby wykorzystanie takiej kasy? Kupowanie jakiś pdf-ów czy coś?
Niestety nie gram w nic gdzie można kupić konto premium.
Cześć
Ktoś zryał z nimi umowę przedwcześnie? 2 lata temu podpisałem umowę (na nieszczęsne 4. lata po 30zł - wiem głupi byłem). Obecnie dużo znajomych uciekło do pleya (do któego mam drogo jak fix) więc i ja bym chciał tam pójść. Brałem telefon od nich (dopłącając 50 zł).
Zostało mi jeszcze 21 doładowań. Z każdym miesiącem kasa się kumuluje bo nie dzwonię do nikogo (żyd puszcza sygnał i oddzwaniają :D). Płaciłbym jakąś karę? Jak tak to jakiej wysokości?
Może jest na statku jakiś konsultant z plusa i wie jak to wygląda?
A może znacie jakieś sposoby wykorzystanie takiej kasy? Kupowanie jakiś pdf-ów czy coś?
Niestety nie gram w nic gdzie można kupić konto premium.
Nie trzeba grać, aby sprzedawać kody do gier online.
Dowiedz się ile będzie Cie kosztować kara za zerwanie umowy, powinieneś mieć to w niej napisane.
Zostało Ci 21 doładowań po 30zl, czyli 630zł. Popatrz po aukcjach allegro co ludzie najczęściej kupują i gdzie jest najlepszy stopień zwrotu. Powinno bardziej Ci się to oplacać niż zerwanie umowy.
spiritus
16-11-2014, 16:56
Ok. Przejdę siętam w najbliższym czasie do nich.
Może ktoś z Was kupuje jakieś premium do czołgów czy coś? ;)
Jest na Internecie serwis umożliwiający przelanie na konto bankowe 1/3 kwoty z konta na telefonie. Przykład: z komórki wysyłamy smsy za kwotę 210zł, na koncie bankowym na drugi dzień ląduje nam 70zł. Żaden biznes, duża strata, no ale coś za coś.
To że jest tanio w playu wcale nie oznacza jest tam lepiej.
Tak badziewnej sieci jeszcze nie miałem. Kiepska jakość rozmów, zrywanie połączenia, problem z zasięgiem, czy przełączanie się pomiędzy nadajnikami. O roamingach i rejestrowaniu się w innych sieciach nawet nie wspomnę.
Ja w najbliższym czasie zamierzam od nich uciec.
To ciekawe, bo jadę pociągiem - zasięg 4g non stop, gdzie oranzada ledwo zipie - nawet zwykły zasięg gubi.
Odnośnie pieniędzy - na Chomiku możesz skorzystać.
spiritus
17-11-2014, 18:23
Chomika nie używam (chyba, że chcesz to mogę Tobie transfer kupić :D)
Znajomi w playu mają zasięg normalnie. Faktem jest, że plus ma chyba najlepszy.
velaskez
17-11-2014, 18:25
To ciekawe, bo jadę pociągiem - zasięg 4g non stop, gdzie oranzada ledwo zipie - nawet zwykły zasięg gubi.
Odnośnie pieniędzy - na Chomiku możesz skorzystać.
Samo nie gubienie zasięgu to nic. Próbowałeś rozmawiać na całej trasie przejazdu? W Play przerywają rozmowę wychodzącą po 120minutach. Normalnemu użytkownikowi może i to nie przeszkadza, ale jak się wdzwaniam do pokoju konferencyjnego i akurat wychodzi, że mam mówić np. do 20 os, a mnie rozłącza... Ja tam podziękuję za takie kwiatki.
O, albo to. https://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=10157
sokrates
18-11-2014, 10:59
Pomijając już kwestie czysto merytoryczne - ten raport UKE to książkowy przykład manipulowania danymi - tak się dobiera skalę pod wykresem aby słupek który ma wartość niższą o niecały 1% był o połowę niższy niż pozostałe i wyglądał jakby wynik był gorszy o 50% \... Za takie przedstawienie wyników ktoś powinien wylecieć.
PS nie to żebym bronił Play - równie dobrze mogło to być porównanie spalania ciągników rolniczych ;-) chodzi mi o to aby krytycznym okiem spojrzeć na słupki i skalę. Bo niekoniecznie to co widać jest tym w rzeczywistości.
Chomika nie używam (chyba, że chcesz to mogę Tobie transfer kupić :D)
Znajomi w playu mają zasięg normalnie. Faktem jest, że plus ma chyba najlepszy.
Dzięki. Mam drugi tel. na kartę i tam tak zużywam nadmiarowe środki. Stąd podpowiedź dla Ciebie. Też nie korzystałem z Chomika, ale warto spróbować.
A z zasięgiem jest naprawdę różnie. Miałem tel. W Erze, Plusie. Mam w Play i Orange. Oprócz operatora, zależy jeszcze od miejsca i telefonu.
Odnośnie Plusa: brat zrezygnował, bo pogorszyli zasięg, zmieniając nadajniki w miejscu jego zamieszkania. Przeszedł do T-Mobile, zauważalna poprawa. Z kilku źródeł wiem, że zmieniają nadajniki na gorsze, niby te cyfrowe LTE, ale kiepskiego producenta, co powoduje pogorszenie zasięgu.
Internet lepiej chodził mi w Plusie. Po przejściu do Orange, zadowolony jestem tylko z niższych kosztów. Chodzi o taryfy na kartę z pakietami internetowymi. W Play odnośnie netu, na mojej codziennej trasie ok. 40km jestem zadowolony.
Jeśli chodzi o rozłączanie po 120min w Play mi to akurat nie przeszkadza. To prawda, taką mają praktykę. Gdyby np ktoś zasnął podczas rozmowy tel. i nie wyłączył.
Pozdrawiam:Nozaki