Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] trawa po horyzont
merkator
13-11-2014, 22:09
Lubię upraszczać, bo podobno tak trzeba w fotografii. Raz trafiłem na miejsce absolutnie proste jak dla krajobrazu. Nie mogłem sobie odmówić.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://geodeta.ayz.pl/wp-content/uploads/2014/11/horizon.jpg)
pastwisko
13-11-2014, 22:12
szaro szare takie.. troche krzywe i powyjadane niebo :P
mskowronski
13-11-2014, 22:30
prostota może i jest, ale nuda jeszcze bardziej... Szkoda, że całkowicie wypaliłeś niebo, ładne chmury pewnie na nim były.
merkator
13-11-2014, 22:35
Uczyłem się nowego aparatu i nie wszystko mi wyszło.
mskowronski
13-11-2014, 23:08
To raczej nie jest kwestia nowego aparatu :) Tutaj na forum wstawiamy zazwyczaj zdjęcia, które wyszły, o których jesteśmy przekonani, że są dobre i spodobają się innym. O tym zdjęciu chyba nie miałeś takiego przekonania? :)
Zawsze myślałem, że trawa jest zielona. Ale cóż, człowiek całe życie się uczy. :-)
Zawsze myślałem, że trawa jest zielona.
Kolega chyba w wojsku nie był, trawę na zielono się maluje :-)
gatewayfl
15-11-2014, 17:24
j/w kolor byłby zdecydowanie lepszą opcją, jeszcze dłuższy czas mógłby dać fajny efekt.
Kolega chyba w wojsku nie był, trawę na zielono się maluje :-)
Zgoda, ale to po to, by była równo zielona.
merkator
16-11-2014, 12:01
No to ja mocno obiecuje poprawę, od dziś będę umieszczał tylko obrazki na których trawa będzie miała kolor wyłącznie zielony...
@mskowronski - masz dużo racji, chyba jeszcze nie załapałem istoty fotografii krajobrazowej. Trochę nauki jeszcze przede mną. Fakt, że dotychczas najwięcej robiłem fotografii reportażowej i portretu sytuacyjnego, czasem zahaczając o architekturę.
Przypomina mi to sytuację z pewnego dowcipu "Pan profesor ogłasza wyniki egzaminu - Pan zdał, a Pani się zdawało". Mnie się też zdawało, trza wyjść w plener i widzieć a nie patrzeć ;)
tpszefka
17-11-2014, 14:14
Mi osobiście bardziej pasowałaby tu wersja kolorowa. Pozdrawiam