PDA

Zobacz pełną wersję : Ubezpieczenie sprzętu od urazów mech. na czas meczu

apaw
05-11-2014, 14:22
Mam pytanie, praktycy na pewno ten temat znają.

Czy można ubezpieczyć sprzęt na czas wykonywania reportażu z meczu piłkarskiego. Ewentualnie, jak się zabezpieczyć od uszkodzenia sprzętu, na przykład w wyniku uderzenia w niego piłki. Czy można wykupić prywatnie polisę i poprosić o zwrot kosztów tej polisy przez klub, dla którego wykonuje się reportaż. Jest pytanie, czy ktoś takie rzeczy ubezpiecza i jakie to są koszty.
Usługa foto będzie non-profit.

sailor
05-11-2014, 14:56
Usługa foto będzie non-profit.

:D jak cie stac na bycie mecenasem to po co sie ubezpieczac?

GonzoG
05-11-2014, 15:00
Nie można.
W Polsce ubezpieczenie sprzętu foto jest dostępne tylko dla firm.

rychu_cmg
05-11-2014, 16:02
Musiałbyś mieć ogromnego pecha, albo sam się postarać, żeby coś Ci się ze sprzętem stało. Największe prawdopodobieństwo zniszczenia sprzętu to padający deszcz, ale przed tym można się zabezpieczyć.

apaw
05-11-2014, 16:16
Musiałbyś mieć ogromnego pecha, albo sam się postarać, żeby coś Ci się ze sprzętem stało. Największe prawdopodobieństwo zniszczenia sprzętu to padający deszcz, ale przed tym można się zabezpieczyć.

Padajacy deszcz jest przewidywalny i wynika z mojej decyzji, to nie problem.
Czy ogromnego pecha - najlepsze ujęcia są tam, gdzie jest piłka. I przy najmniejszej odległości...
W kwestii ubezpieczenia dla firm. Czy wiadomo, jakie to sa mniej więcej koszty? 20 zł, 200 zł, 500 zł... Załóżmy ze suma ubezpieczenia to 7k.

rychu_cmg
05-11-2014, 16:19
A jakiego sprzętu chcesz używać ?

apaw
05-11-2014, 16:35
A jakiego sprzętu chcesz używać ?

Własnego, z mojej stopki.

rychu_cmg
05-11-2014, 16:41
To w takim razie spokojnie możesz siedzieć za 2-3 metry za linią końcową między rzutem rożnym a bokiem pola karnego i tam jest bezpieczniej niż w pobliżu bramki. Jak będziesz miał założonego tulipana przyjmie on na siebie ewentualne uderzenia.

RobertMiernik
05-11-2014, 17:48
Padajacy deszcz jest przewidywalny i wynika z mojej decyzji
Panie, jak jeszcze raz deszcz zacznie padać w takcie spaceru to już wiem gdzie się udać!
Może by tak nie torturować ludzi deszczem jak się spodoba, tylko elegancko słoneczkiem przyświecać - nie byłoby milej?

(zarządzasz tylko lokalnym Krakowskim, czy bardziej ogólnie?)

apaw
05-11-2014, 20:53
Panie, jak jeszcze raz deszcz zacznie padać w takcie spaceru to już wiem gdzie się udać!
Może by tak nie torturować ludzi deszczem jak się spodoba, tylko elegancko słoneczkiem przyświecać - nie byłoby milej?

(zarządzasz tylko lokalnym Krakowskim, czy bardziej ogólnie?)

Zarządzam analizą stanu pogody, czy w ciągu 10 minut może być deszcz :) Tyle wystarczy, aby się ewakuować.