Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Ogłoszenie parafialne
http://wpkx.pl/L1017917C%20Ogloszenie%20parafialne%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/L1017917C%20Ogloszenie%20parafialne.jpg)
(Kliknięcie powiększa.)
w przerwie w dyskusji o pupie maryni wykonal kolega z buska ladne zdjecie. to juz drugie (pierwszym bylo to o cornerze w mindzie), ktore mozna bez obawy obejrzec. congrats!
Dziękuję, choć ze sporą dozą frustracji, bo to Twoje "już drugie" zabrzmiało jak "dopiero drugie"... ;)
A napiszesz, których wcześniej najbardziej się przestraszyłeś?
"w pierwszych slowach mego listu" musze sie pokajac: zawarte w moim poscie sformulowanie "mozna bez obawy obejrzec" sugeruje obiektywizm (czyli znawstwo)- powinno byc: "moge bez obawy obejrzec". mea culpa. mieszkam na wsi a wiec jestem wiesniakiem. ergo: mam wiesniacki gust- zdjecie ladne, ktorego sie nie boje, to takie, ktore moglbym postawic za szklem na regale w stolowym lub powiesic w kuchni kolo lodowki. musi byc zdjecie czysto wykonane, ladnie opracowane, ladna ramka nie zaszkodzi (to frank zappa powiedzial, ze ramy sa esencja sztuki ;-) ), moze byc dowcipne (jak komentowane w tym poscie), moze byc impresja lub abstrakcja (jak to o to o cornerze).wszystko inne to (dla mnie) przerazajacy belkot (belkot w znaczeniu uzywanym przez pana leszka kolakowskiego) lub zwykle klamstwo, gdzie pan tworca sugeruje jakies mysli, dwuznacznosci, drugie lub trzecie znaczenia. cos jak w pozal sie panie boze tworczosci s.p. pana marka hlasko.
Czyli najzupełniej właściwie odebrałem Twój wpis.
Cóż, w jednym na pewno się z Tobą nie zgodzę: twórczości Hłaski nigdy nie nazwałbym "pożal się boże".
Ale jest też rzecz, która nas łączy - również mieszkam na wsi. :D
PS Choć coś tu nie gra, bo nie o wieśniakach napisał Tuwim:
Od rana bełkot. Bełkocą, bredzą...
Sorry wpkx ...
(...) mieszkam na wsi a wiec jestem wiesniakiem. ergo: mam wiesniacki gust(...).
Czy mozesz mi prosze wyjasnic co miales na mysli to piszac, albo naczej - co wg. Ciebie oznacza "miec wiesniacki gust".
Dziekuje.
Prawdopodobnie chodzi o stereotyp wsi niemieckiej - piwo, skórzane pludry, piwo, zwisające brzuchy, piwo, ogólnie głośno i sprośnie... ;)
alez skad- mialem na mysli stereotyp wsi polskiej modo "kabaret starszych panow" : "spotkasz chlopa, geba sina, oj, nie wraca ci on z kina, taka gmiinaaa" :-)
Racja. Na wsi polskiej kina nie uświadczysz. Kiedyś objazdowe się zdarzały, ale to już passe...
alez skad- mialem na mysli stereotyp wsi polskiej modo "kabaret starszych panow" : "spotkasz chlopa, geba sina, oj, nie wraca ci on z kina, taka gmiinaaa" :-)
Przeczytaj post #6
przeczytaj post #4 wiesniacki gust to gust pana franca zappy, leszka kolakowskiego, ale nie pana hlaski.
RomanZWrocławia
06-11-2014, 15:04
To zdjęcie mi się podoba gdyż tak. Również podoba mi się zdjęcia psa w kapuście. Uśmiechałem się oglądając je. U mnie to naprawdę dużo.
Za Romanem - uśmiech wywołuje :) Dobre jest to foto i bardzo dobrze wypatrzone.
Zanucić pewnie większość potrafi:
Uwaga roboty na wysokoooości,
A na ziemi doły ludziom dobrej wooooli.
Świetne zdjęcie.
blaise1973
18-11-2014, 22:18
Piękne zdjęcie. Cóż, to grzebanie (w ziemi) ma coś wspólnego z sięganiem nieba :)
wolnyslimak
18-11-2014, 22:25
Cholera dawno mi Twoje zdjęcie nie podeszło jak to. Dla mnie zbitka rewelacyjna.
Amadeusz
18-11-2014, 22:30
Kiedyś objazdowe się zdarzały, ale to już passe...
W latach 80. w okolicach Buska właśnie, a konkretnie w Świniarach miałem zaszczyt uczestniczyć w projekcji właśnie kina objazdowego. A film leciał "Wejście Smoka" :)
Z NT do Świniar? Musiałeś być fanem Bruce'a. :D
Panowie, dziękuję. Wrzuciłem jako rodzaj refleksyjnego żartu i wcale nie spodziewałem się pozytywnego odbioru. ;)