PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pieris brassicae

wpkx
03-11-2014, 18:29
http://wpkx.pl/L1017822C%20Pieris%20brassicae%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/L1017822C%20Pieris%20brassicae.jpg)

(Kliknięcie powiększa.)

Nikonozaur
03-11-2014, 21:45
Takie "zwykłe" to zdjęcie, tym razem jestem zawiedziony na całej linii. Sytuacji nie poprawia łaciński tytuł - jest banalny.

wpkx
03-11-2014, 22:54
Andrzeju, jedyne, co mogę zrobić, to wyrazić ubolewanie, przeprosić i zwrócić za bilet. ;)

Nikonozaur
03-11-2014, 23:25
Andrzeju, jedyne, co mogę zrobić, to wyrazić ubolewanie, przeprosić i zwrócić za bilet. ;)
Zwykle organizator imprezy zwala wszystko na trudności obiektywne, więc teraz już w ogóle nie wiem jak się zachować. ;)

wpkx
03-11-2014, 23:28
Zjeść liść kapusty?

sailor
03-11-2014, 23:31
a czemu w kapuscie jest pies a nie zajac? :)

wpkx
03-11-2014, 23:34
Bo zając nie jest ubarwiony jak trzeba.

PS Poza tym zające u nas latoś nie obrodziły...

Nikonozaur
03-11-2014, 23:42
Zjeść liść kapusty?
Nie, zalecałbym raczej egzorcyzmy. ;)

wpkx
03-11-2014, 23:45
I ekskomunikę! :D

Nikonozaur
03-11-2014, 23:55
I ekskomunikę! :D
O tym zadecyduje Rada Plemienna.

nothing
04-11-2014, 20:38
Pijąc wczoraj kawę ze znajomą o duszy mocno artystycznej, która - o dziwo - pozwala jej na tym zarabiać (nie są to zdjęcia), temat nagle zszedł na współczesną fotografię amatorską... Oboje byliśmy zgodni, że pomimo bardzo szerokiej gamy możliwości - głównie technicznych - zauważalny jest pewien marazm. Coś w tej fotografii umarło... Pojawił się natomiast dziwny trend ukierunkowany na idealny obraz gdzie może się wydawać, że autor w przekazie głównie chce podnieść parametry techniczne sprzętu na którym pracuje. Druga sprawa. Sztampa, brak kreatywności, eksperymentów, łamiących jedynie słuszne zasady i bezmyślne powielanie tematów, bez jakiejkolwiek swojej "pieczątki". Zaczyna brakować emocji. Mało tego - tematów. W XXI wieku...???
Dlaczego to w ogóle piszę...? Bo jesteś jednym z bastionów fotografii, która ma to wszystko gdzieś. Ważna jest opowiedziana historia, ważne są emocje, bohaterowie ( pies w kapuście, "beczka" w krzakach) i to coś co wisi w powietrzu...
Podejrzewam, że gdybyś chciał strzelić "żyletę", to zrobiłbyś to bez najmniejszego trudu, tylko po co... :-)
Żeby nie było. Chcąc się tak bawić jak wpkx, to technikalia trzeba mieć mocno ogarnięte. To bardzo ważne.

wpkx
04-11-2014, 23:32
Przeceniasz mnie.
W życiu nie zrobiłem HDRa, sklejanki, czy innego fotomontażu, a Photoshop i jego warstwy to dla mnie czarna magia.
Nie chciało mi się tego uczyć. Uznałem, że do niczego mi to nie potrzebne... typowy wykręt lenia. ;)
Ale nie wstydzę się tego napisać, choć podejrzewam, że niektórym podniosę samopoczucie.
Szczególnie tym, którzy wytykali mi np. "brak warsztatu" albo sugerowali "kasowanie z poziomu puszki". ;)
Tymczasem nawet bez tego często mam poczucie, że nie umiem robić zdjęć, albo, że nawet jeśli umiałem, to się zmanierowałem i popadłem w to, co napisałeś powyżej.
Dlatego bardzo dziękuję, że chce Ci się czasem zobaczyć to, co ja, w swoim mniemaniu, usiłuję pokazać. :)