Zobacz pełną wersję : Material na koncert
konradek26
03-05-2007, 10:40
Witam
Niedlugo bede mial mozliwosc fotografowania koncertu. Posiadam F90X i Nikkora 35-70 3.3-4.5. Jaki material polecicie do fotografowania tego koncertu? Co roku jest dobre oswietlenie, a zalezy mi na tym zeby zdjecia robic z reki. Moze Fuji Pro 800Z ? Czekam na odpowiedzi.
Jeśli chcesz próbować przy zastanym to w zasadzie poza PRO800Z nie masz wyboru - może ewentualnie ma ktoś jeszcze nie przeterminowane NPZ - poprzednika. No i możesz powalczyć z czarno-białymi - wtedy polecam Fuji Neopan 1600 - można uzyskać niesamowite efekty.
Fujifilm superia 1600 też powinna dać radę. Ewentualnie czarno-biały + forsowanie, ale to zależy jaki efekt chcesz uzyskać :)
Niestety S1600 ma takie ziarno, jakby ktoś puścił pawia. Lekko niedoświetlisz i fota do d... z 1600etek polecałbym Neopana - poszukaj podobnego wątku - wrzucałem przykładowe foty z różnych materiałów światłoczułych.
bukowy dziad
03-05-2007, 20:55
no i przede wszystkim: co to za koncert?:) bo moze bym sie wybral i przy okazji pozyczyl ci jasniejsze szkielka:)
konradek26
03-05-2007, 21:21
Feliniada, taki studencki, przy akademikach na moim osiedlu, taki maly koncercik, w sam raz na cwiczenie przed czyms wiekszym... ;)
Mam w lodowce Provie 400, ale to chyba jednak za malo, chociaz scena jest niezle oswietlona na tym koncercie.
Zastanowie sie jeszcze nad cz-b negatywem.
bukowy dziad
03-05-2007, 21:55
no ale co gra?:) ale to jeszcze nie jest impreza z cyklu tych kozienaliowych? (bo wtedy na felinie chyba bedzie sweet noise i cos tam jeszcze no i raczej juz koncert mozna do sporych zaliczac:D).
konradek26
04-05-2007, 03:34
Myslovitz, Reamon i Boys :D
Ta impreza tak pol na pol sie do kozienaliowych zaczyna, nikt dokladnie nie wie czy tak czy nie ;)
Nie wiem jak ze Sweet Noise, nie jestem pewien czy w tym roku bedzie, nigdzie nie ma o tym informacji.
bukowy dziad
04-05-2007, 09:49
no to masz jakies srednie informacje;) reamon jest na pewno pod zamkiem, myslovitz prawie na pewno na muszli w parku saskim, dopiero boysi na felinie:) i wszystkie te koncerty (na pewno 3 rozne - przed reamonem gra tipsy train) sa osobno, i wszystkie jak najbardziej wchodza w sklad kozienaliow czy tez dni kultury studenckiej...
masz jakas akredytacje czy cos?
konradek26
04-05-2007, 10:39
Moj blad, zasugerowalem sie informacjami z jednej strony, na kilku kolejnych sa inne, tak jak podales. ;)
Akredytacji nie mam i chyba nie potrzeba, w tamtym roku ludzie latali za barierkami po prostu jak poprosili ochrone o wpuszczenie :)
bukowy dziad
04-05-2007, 10:51
na pewno tak nie bylo na felinie na koncertach sweet noise i iry. na pewno tak nie bylo na juwenaliach. na kozienaliach moze i tak bylo, ale w takim razie i tak trzeba bylo zaplacic zeby wejsc na koncert na muszli (chociaz ja jakos sobie nie przypominam w fosie ludzi bez akredytacji, ale moze sie slabo przygladalem)
- generalnie to bede na wiekszosci z tych koncertow, wiec 50tke czy 105tke moge ci pozyczac:).
konradek26
04-05-2007, 12:22
Co to dokladnie za 105 jest?
bukowy dziad
04-05-2007, 12:28
sigma 105/2.8 macro - dotychczas moje ulubione koncertowe szklo:D
konradek26
04-05-2007, 13:04
O, fajne :D
Ja sie zastanawiam nad Sonnarem z bagnetem Nikonowskim, na allegro ostatnio sa ;)