Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] szaro...buro...z Połoniny Wetlińskiej...
Żeby nie było cukierkowo, tak jak było w rzeczywistości...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/42608795142141249182.jpg)
Rzeczywistości tu nie widzę;)
Zwłaszcza w krajobrazie wolę kolor.
Pozdrawiam Mirek
hm...taka obróbka ma być trochę na przekór...bo w rzeczywistości było kolorowo, cukierkowo jako szlak...
Sebastianito
30-10-2014, 20:13
Więc i ja proszę o kolor!
tym razem nie, koloru nie będzie...chciałbym usłyszeć opinie o tym konkretnie zdjęciu...
Opinie, ano jakoś szaro i buro, Bieszczady o tej porze kojarzą mi się z festiwalem kolorów :mrgreen:
Pozdr.
Szaro, buro ale z klimatem. Kupuje bez koloru.
Szaro buro w tym wydaniu wyszło bardzo dobrze. Moje odczucia jak najbardziej pozytywne, nawet autor w temacie o tym wie. Duży plus za człowieka, przestrzeń i wieloplanowość. No i plus, pierwszy plan delikatnie oświetlony.
Sprowadzanie rzeczywistości do dwóch tonów, bo przecież nie kolorów, baaardzo rzadko ma uzasadnienie - tylko wtedy, gdy efekt ma niezaprzeczalne walory graficzne. Tu nie ma.
Sprowadzanie rzeczywistości do dwóch tonów, bo przecież nie kolorów, baaardzo rzadko ma uzasadnienie - tylko wtedy, gdy efekt ma niezaprzeczalne walory graficzne. Tu nie ma.
hmmm... czyli większość b&w nie ma sensu? pozwolę się nie zgodzić..."walory graficzne" nie rozumiem...
Duder dobrze prawi, nie kazde zdjecie dobrze prezentuje sie w B&W, trudno mi to nazwac, ale tak mam, czasami konwertuje cos i wychodzi mi papka a czasami zdjecie z mocnym tematem, mniejsza iloscia "rozpraszaczy" wychodzi idealnie w B&W...tutaj niby jest ok, ale no wlasnie, jest "szaro buro" i to nie ze wzgledu na pogode.
jarekf34
31-10-2014, 17:18
tym razem nie, koloru nie będzie...
Cóż, trzeba uszanować wizję autora i zachwycić się tym jak jest... a jest fajowo, szczególnie w oddali pięknie się dzieje ;):)